Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN / KONSER-TİYATRO

Müzikseverler bu konseri kaçırmasın!

Emre Altuğ, bu akşam 21.30’da Beyrut Performance (Kartal) sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor.

Rockfather

Rockçı babalar Tamirane’de (Maslak/Sarıyer) klasik rock parçalarıyla dolu bir gece sunuyor! ‘Rockfather’ ile bilindik rock parçalarına eşlik etmek ve eğlenmek için bu akşam saat 21.30’da mutlaka Tamirane’ye uğrayın.

Soğuyunca Acımaya Başlar

‘Soğuyunca Acımaya Başlar’ adlı tiyatro oyunu, bu akşam 20.30’da t.o.y. İstanbul/Maçka’da sahne alıyor. Oyun, attığımız adımların sorumluluğunu alıp almamak, sonuçlarıyla yüzleşip yüzleşmemek üzerine yazdığı üç kısa oyundan oluşuyor.

Akustik performansıyla Kalben

Şarkıcı ve söz yazarı Kalben, akustik performansıyla bu akşam 19.00’da Aksaray Kültür Merkezi sahnesinde sevenleriyle buluşuyor.

İsviçreli müzisyen Türkiye’de

İsviçre’nin tanınmış seslerinden Sophie Hunger, bu akşam 22.30’da Babylon Bomonti sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor.

PAZAR / TİYATRO-KONSER

Torun İstiyorum

‘Torun İstiyorum’ adlı tiyatro oyunu bu akşam 20.30’da Sarıyer Massk Sahne'de... Oyun, farklılıklarla yaşamayı bilmeyen, farklılıklara yaşam alanı bırakmayan totaliter anlayışların bir aile ve onun ilişki içinde olduğu toplumun çeşitli unsurları içinde izini sürüyor.

Dalganabak, dans etmeye davet ediyor

Adını Sadri Alışık’ın ‘Offside Osman’ filminde söylediği ‘Tophane Rıhtımı’ şarkısının son cümlesinden alan grup Dalganabak, bu akşam 22.00’de izleyenleri önce salınmaya, sonra da dans etmeye davet ediyor. 

PAZARTESİ

Tiyatro

Kadın-erkek ilişkilerine ışık tutan bir oyun

Kadın-erkek ilişkilerine ışık tutan ‘İdeal Koca’ bu akşam 20.00’de tiyatrosever Hataylıları Antakya Meclis Kültür Merkezi’ne bekliyor. Oyun, kadınlar aslında ne ister? Erkekler bu isteklerin ne kadarını doğru anlar? İstanbul komedi tiyatrosu ideal kocanın tarifini sizin için yaptı.

SALI

Konser

Güçlü sesi ve yorumuyla Atiye

Atiye, güçlü sesi ve yorumuyla bu akşam 20.00’de Sabancı Gösteri Merkezi Tuzla’da sevenleriyle buluşuyor.

En sevilen şarkılarıyla Özge Fışkın

Özge Fışkın, iki albümünden en sevilen şarkılarını seslendireceği konseriyle bu akşam 20.00’de IF Perfomance Hall Ataşehir Aahnesi'nde...

Bir Demet Muhabbet

Cem Davran moderatörlüğünde Türkiye'nin usta oyuncusu Demet Akbağ'ın profesyonel hayatına ve kişisel hayata bakış açısına dair bir soru cevap söyleşisi, bu akşam 20.30’da İstanbul Komedi Festivali'nde...

ÇARŞAMBA

Konser

Uzun bir sessizliğin ardından…

Deniz Arcak uzun bir sessizliğin ardından, bu akşam 21.00’de Hayal Kahvesi Bursa'da sevenleriyle buluşuyor.

Sesiyle milyonları kendine bağladı

Gerek şarkıları gerek sahne performanslarıyla milyonları kendine bağlayan Yıldız Tilbe, bu akşam 23.00’te Masquerade Club Beşiktaş’ta en sevilen şarkılarını seslendiriyor.

PERŞEMBE

Tiyatro-Konser Kahkaha dolu bir ilişki komedisi

‘Ne Seninle Ne Sensiz’ adlı tiyatro oyunu bu akşam 19.30’da Karabük 100. yıl Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşuyor. Oyun çıkışında gülmekten yorulmuş, yaşadıklarınızın komedisine şaşırmış olacaksınız. Oyun evli, bekâr, genç, yaşlı herkesin kendini sahnede bulacağı kahkaha dolu bir ilişki komedisi...

Tek kişilik gazino

Ata Demirer tek kişilik gösterisiyle,bu akşam 20.30’da İstanbul Komedi Festivali’nde... Seyircinin severek takip ettiği mizah dolu hikâyeler de şarkı aralarında sahnede yerini alıyor. Ata Demirer kendine has üslubuyla bir yandan şakalarıyla seyirciye kahkahalar attırıyor, bir yandan da şarkılarıyla, tiyatro sahnesine hoş bir seda getiriyor.

CUMA

Tiyatro-Konser

Kader Arkadaşım

Kamuran Akkor ve Özden Çiftçi’nin birlikte rol aldığı, Tiyatro Şenay’ın komedi oyunu ‘Kader Arkadaşım’, bu akşam Kats Sahne Şişli’de tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyun, yıllar sonra ilk defa bir dava alan başarısız bir avukatla onun kurtarmaya çalıştığı, hayattan ümidini kesmiş bir mahkûmun komik hikâyesini anlatıyor.

Yonca Lodi kulaklarınızın pasını silecek

Türk Pop Müziği’nin güçlü yorumcusu Yonca Lodi, bu akşam 20.00’de IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde...

KİTAP

Küçük Bay Tilki

Küçük Bay Tilki, uluslararası üne kavuşan bir yazar olmuştur. Kitabı çoksatanlar listesine girer ve filme çekilir. Fakat bu kez başka bir sorun ortaya çıkar. Bir sonraki kitabı için aldığı tüm notları ve karalamaları çalınmıştır. Bay Tilki bu işin peşini bırakmamaya kararlıdır.

Tavşancan ile Faresu

Süper Oyuncak

Faresu, Tavşancan’ın skuterine binmeyi çok ister ve skuteri kapıp kaçar! Tabii ki işler yolunda gitmez. Çok geçmeden Faresu, Tavşancan’ın yardımına ihtiyaç duyar. İyi bir arkadaş olmaya ve özür dilemeye dair tatlı bir hikâye... (Hep Kitap Yayınevi)

Mekân

Dalyan usulü buharda somonu denediniz mi?

Fenerbahçe’de yer alan Dalyan Club, kış mönüsünde spesiyal lezzetler sunuyor. Omega 3 bakımından en zengin balıklardan olan somon balığını bir de kendine has tarzıyla özel olarak hazırlayan Dalyan Club'te deneyin... 200 gr somon, içindeki protein ve vitaminlerini kaybetmeden buharda pişirilip üzerine serpilen nar ekşili sosla daha da lezzetlenerek servis ediliyor. Leziz somon balığına kepekli makarna ve haşlanmış mısır eşlik ediyor. Ayrıca mekânın kış mönüsünde birçok farklı tadı bir arada bulabilirsiniz. Bilgi ve rezervasyon için: (216) 348 58 41 

Hafta sonunu brunchla taçlandırın

Arnavutköy’ün sosyali Whisper, Pazar günlerini unutulmaz kılacak özel bir etkinliği hayata geçirdi. Her Pazar ‘Funday Brunch’ konseptiyle lezzet vaat eden mekân ardından ‘Happy Hour’ eğlencesiyle keyifli bir atmosfer sunuyor. Haftanın son gününü mükemmel bir brunchla taçlandırmak isteyenler bu eşsiz deneyimi kaçırmasın… Whisper’da, baştan çıkartıcı Boğaz manzarasıyla pazar günleri 12.00 ile 16.00 saatleri arasında kahvaltı keyfini yaşayabilirsiniz. Ardından müziğin en güncel halini niş kokteyllerinizi yudumlayarak ‘Happy Hour’a özel mönüsüyle taçlandırmaya devam edebilirsiniz. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 263 10 45

SERGİ

Kenarlar içine sıkıştırılmış yaratıklar

Versus Art Project 17 Kasım-10 Aralık 2016 tarihleri arasında M. Ali Çakır’ın İstanbul’daki ilk kişisel sergisi ‘Hacimsiz Seyir’e yer veriyor. Sergi, sanatçının bilinçaltının katmanları arasında gizli kalan düşüncelerin, özgürlük arayışıyla yüzeye kavuşma hallerini seyirciyle buluşturuyor. Farklı boyutlardaki tuvalleri ve kâğıt işleri bir araya getiriyor. Çakır’ın kozalarını yırtıp, birer özne konumuna ulaşmak için etrafındaki ayrıntılarla çekişme halinde olan figürleri, anlaşılma

kaygısından uzak yansımalar oluşturuyor. Varlık ve yokluk, özne ve nesne arasında, yan yana duran ama yönsüz, odağını kaybetmiş, birbirinin içine süzülen, eriyen, yer yer katılaşan bir takım ilksel sahneler oluşturuyor. M. Ali Çakır’ın kenarlar içine sıkıştırılmış yaratıkları, formun sınırlarını zorlarken, zamansız mekânsız, soluksuz ‘Hacimsiz Seyir’in akışındalar.

'Yüzü' merkez alan çoklu kompozisyonlar

Art On İstanbul, 19 Kasım’a kadar Horasan’ın ‘yüzü’ merkeze alan çoklu bölünmüş kompozisyonlarının yanında, 20 yıllık üretiminden seçilen 25 parçalık bir portre yerleştirmesinin görüleceği ‘Yüz Her Şeydir’ isimli sergisine yer veriyor. Horasan’ın kâğıt yüzeyler ve tuval üzerine çalışmalarının bir arada görülebileceği sergide, sanatçı insan duygularının gözlemlenebildiği yüze dair ifadelerin temsilinden hareket ederek bir tema oluşturuyor. Bu bağlamda sanatçının bir araya getirdiği kâğıt işler ve tuval çalışmaları, yüz ifadelerinin merkezde olduğu bir biçimde ‘anlatılar’ oluşturuyor.