Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN / KONSERLER

Zara ‘Derin Aşk’la’ karşınızda

Sevilen sanatçı Zara, bu akşam 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi'nde müzikseverlerle buluşuyor. Bugüne kadar türkü ve şarkılarla kendini kanıtlamış Zara, yepyeni projesi ‘Derin Aşk’ albümlerinden seçme eserlerle sizlerle…

Balkan müziğini sevenler bu

konseri kaçırmayın

Geleneksel Balkan müziğinin en önemli temsilcilerinden Divanhana, bu akşam 20.00’de 4. Levent İş Sanat Kültür Merkezi›nde müzikseverlerle buluşuyor. Grup, Bosna-Hersek geleneksel müziğini sınırlarının ötesine taşıyıp

tüm Balkan coğrafyasının farklı notalarını ‘Sevdalinka’yla harmanlıyor.

Kıraç Antalya'da

Türk Rock Müziği’nin güçlü sesi Kıraç, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Antalya'da sevilen şarkılarını seslendirecek.

Afrika ve Latin müziğinin ahengi

Ermeni asıllı Suriyeli müzisyen Lena Chamamyan; caz, folk, oryental, fado, sufi, Afrika ve Latin müziğinin ahenkli birleşmesiyle oluşan müziğini bu akşam 21.002de Zorlu PSM'ye getiriyor.

Pop müziğin divası Nazan Öncel

Adını altın harflerle yazdırmış, müziğe emek vermiş, yazdığı şarkılarla nice nesiller yetiştirmiş olan Türk pop müziğinin divası Nazan Öncel, bu akşam saat 21.00’de bir kez daha Kadıköy Dorock XL’da... Zamansız şarkılarının yanı sıra yeni eserlerini de seslendirileceği gecede her şarkısını beraber söyleyecek unutulmaz bir geceye birlikte imza atacaksınız.

PAZAR / FESTİVAL-KONSER

Heyecanlı bekleyiş sona eriyor

Hindistan'da başlayıp tüm dünyaya yayılan ‘Renkli Toz Savaşları’, bugün saat 12.00’de Ankara'da başlıyor. 7'den 70'e her yaştan insanın DJ'ler eşliğinde keyifle vakit geçirip eğlenebileceği gençlik festivalinde, arkadaşlarınız, aileniz ve bu sıra dışı deneyimi yaşamaya ne dersiniz?

Renkli bir program sizi bekliyor

Kammeroper İstanbul Ensemble, bugün 17.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde dinleyicisiyle buluşacak. Topluluk, bu ilk konserlerinde aryalardan canzonelere ve napolitenlere uzanan renkli bir programla seyirciyle buluşacak.

PAZARTESİ

Konser-Tiyatro

Ezgi Aktan şarkıları…

Ezgi Aktan, kendi şarkılarından oluşan ilk albümü ‘İyi Ki’yle, bu akşam 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde...

Mahşer-i Cümbüş’te her oyun birbirinden farklı

En iyi doğaçlama grubu olan Mahşer-i Cümbüş, bu akşam 20.00’de Sabancı Kültür Merkezi Kocaeli'nde sevenlerinin karşısında... Mahşer-i Cümbüş’te, her şey o oyuna ve o seyirciye özeldir. Bu sebeple her oyun birbirinden farklıdır.

SALI

Konser

Mabel Matiz Zorlu’da

Bugüne kadar yayınladığı üç albümüyle yeni jenerasyon Türk pop/rock müziğinin en önemli temsilcilerinden biri haline gelen Mabel Matiz, bu akşam 21.00’de Zorlu PSM sahnesinde!

Caz’a doymak ister misiniz?

Türkiye'de caz müzik sanatçısı olarak akla ilk gelen isimlerden olan Fatih Erkoç, bu akşam 20.30’da Mecidiyeköy-Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde sahne alıyor.

ÇARŞAMBA

Konser

Her Çarşamba Yıldız Tilbe

Türkiye'nin sayılı besteci ve şarkı sözü yazarlarından Yıldız Tilbe, her çarşamba Masquerade Club İstanbul'da sahne alıyor. Gerek şarkıları gerekse sahne performanslarıyla milyonları kendine bağlayan Tilbe, bu muhteşem gecede

en sevilen şarkılarını sizler için seslendiriyor.

Ogün Sanlısoy Ankara’da sahne alıyor

Rock müzik sanatçısı Ogün Sanlısoy, son albümü ‘Sen Uyurken’ ile bu akşam 21.30’da Ankara-Noxus sahnesinde olacak.

PERŞEMBE

Tiyatro

Camille Claudel’in iniş çıkışlarla dolu yaşamı

Türkiye'de ilk kez sergilenecek olan ‘Camille’ adlı tiyatro oyunu, bu akşam 20.30’da Borusan Oto Dolmabahçe Sahne'de izleyicisiyle buluşuyor. Oyun, 1864-1943 yılları arasında yaşamış Fransız heykel sanatçısı Camille Claudel’in erkek egemen toplumun kurallarına uymayan başkaldırışını, kendinden yaşça oldukça büyük olan ünlü heykeltraş Rodin’le tutkulu ilişkisini, iniş çıkışlarla dolu yaşamını bir akıl hastanesinde bırakışını anlatıyor.

CUMA

Konser

Eğlenceye doyacaksınız

Pop müziğin kraliçesi Hande Yener ve Çağın Kulaçoğlu, bu akşam 22.30’da Tekirdağ-Lamboom Club sahnesinde... Sakın kaçırmayın!

Kulaklarınızın pası silinsin

Pop müziğin güçlü sesi Funda Arar, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Antalya sahnesinde kulaklarınızın pasını silecek.

KİTAP

10 Numara Motivasyon

Başarı üzerine farkındalık kazandıracak birçok özgün paylaşımı bu kitapta bulacaksınız. Başarılı olmak için tek kanatla uçamayız ancak birbirimize sarılırsak çift kanat olup başarıya ulaşabiliriz. Bu kitap, başarı yolculuğunuzda size kanat

olacak, ışık tutacak. (Ceres Yayınları)

10 Numara Motivasyon

Başarı üzerine farkındalık kazandıracak birçok özgün paylaşımı bu kitapta bulacaksınız. Başarılı olmak için tek kanatla uçamayız ancak birbirimize sarılırsak çift kanat olup başarıya ulaşabiliriz. Bu kitap, başarı yolculuğunuzda size kanat
olacak, ışık tutacak. (Ceres Yayınları)

SERGİ

Boşluklar içinde yeni masallar…

Nişantaşı’nın yeni sanat galerisi Neva Art Gallery, ünlü heykeltıraş Abdülkadir Öztürk’ün heykel ve tablolarından oluşan sergisiyle kapılarını sanatseverlere açtı. Sanatçının ilk sergisi 31 Aralık 2016 tarihine kadar çağdaş sanat tutkunlarıyla buluşacak. Eserlerinde Antik çağın değerleriyle çağdaş sanatı birleştiren sanatçı, soyut bir formla insanın evrelerini anlatıyor. Günümüz insanının iç boşluğundaki imgeleri görsel formlarla dile getiriyor. Çivi ve ağacı farklı anlamlarda kullanarak değişik ifadede heykeller yaratan Öztürk, ayrıca Anadolu yaşamını da heykellerinde konu olarak alıyor. Eserlerinde çocukluğunda anlatılan masalların etkileri büyük olduğunu ifade eden sanatçı, iç içe geçen formlarda, boşluklar içinden yeni masallar, şekiller doğacak hissini veriyor adeta...

2 kıta, 7 şehir, tek sergi...

FMV Galeri Işık, Merih Akoğul’un Kanada’nın Montreal şehrinde büyük bir özenle seçtiği konulara ve tanık olduğu anlara objektifini doğrultarak ‘Montreal’de Bir Mevsim’ adını verdiği ve İhya Bozkurt’un da altı şehrine gittiği Küba’nın günlük yaşamından kesitleri çarpıcı karelere dönüştürdüğü çalışmalarını içeren ‘Bir Yalnız Ada: Küba’ sergilerini tek bir sergide buluşturdu. Dünyanın iki ayrı coğrafyasında insanların günlük yaşamlarından kesitler altında sunan kareler FMV Galeri Işık’ta sanatseverlerle buluşacak. 29 Ekim 2016 tarihine kadar izlenebilir.