Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN KONSER-TİYATRO

Demet Akalın'dan hayranlarına müzik ziyafeti

Pop müziğinin en popüler sesleri arasında yer alan her sahne performanslarıyla dillere destan olan Demet Akalın, bu akşam 23.00’te Etiler’deki Sahne İstanbul’da hayranlarına gerçek bir müzik ziyafeti çekecek.

Hem güldürecek hem içimizi acıtacak

Ülkemizde oynanan ilk tek kişilik oyun olan Bir Delinin Hatıra Defteri'ni Genco Erkal 50 yıl sonra yeniden yorumluyor. Nikolay Gogol'un toplumsal kara mizah başyapıtı bir kez daha güldürürken içimizi acıtacak. Oyun, bu akşam 20.30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi, Mecidiyeköy’de…

Sevilen şarkılarıyla Pinhani Ataşehir'de

Alternatif rock gruplarından Pinhani, bu akşam 20.00’de IF Performance Hall Ataşehir'de en sevilen şarkılarını seslendirecek.

Leman Sam İzmir’de sahne alıyor

Leman Sam, çok sevilen şarkılarıyla bu akşam 20.30’da Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, İzmir’de müzikseverlerle buluşuyor.

İki kadının trajikomik hikâyesi

En sevilen komedi klasiği Hadi Öldürsene Canikom, bu akşam 20.00’de Adana Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Oyun, bir apartmanın zemin katında yalnız yaşayan iki dul ve yaşlı kadının trajikomik hikâyesini anlatıyor.

PAZARTESİ

Stand-up-Tiyatro

Türk müsün Canım?

Barbaros Uzunöner'in ‘Türk müsün Canım?’ adlı stand-up gösterisi bu akşam 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu’nda… Yaşarken değil, izlerken fark edeceğiniz komiklikler bu gösteride... Bizi bize kızarak kızdırarak değil, severek sevdirerek anlatan bir gösteri...

Bir kadın bir adam…

Birkan Uz'un yönettiği ‘Pencere’ adlı oyun, bu akşam 20.30’da Tepekule Kültür ve Kongre Merkezi-İzmir’de izleyicisiyle

buluşuyor. Oyun, farklı dünya görüşleri olan bir kadın ve bir adamın aralarındaki ilişkiyi anlatıyor...

SALI

Konser-Tiyatro

Teoman’la şarkı söylemeye ne dersiniz?

‘Senden Önce Senden Sonra’, ‘Çoban Yıldızı’, ‘Renkli Rüyalar Oteli’, ‘Kupa Kızı Ve Sinek Valesi’, ‘Aşk Kırıntıları’, ‘Rapsodi İstanbul’, gibi muhteşem şarkıları Teoman ile birlikte söylemeye ne dersiniz? Tuzla-Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi 2016-2017 sezonun ilk konserini bu akşam 20.00’de Teoman ile açıyor.

Medet bu sezonda sahnede

Melike Güner, Faruk Barman ve Sinem Reyhan Kıroğlu'nun oynadığı Medet’, bu akşam 20.30’da Beyoğlu- Asmalı Sahne’de… Oyun, ‘mesleğiyle vicdanı arasında kalan bir doktor, ne yapar?’ sorusunu sorguluyor.

ÇARŞAMBA

Gösteri Poptan arabeske uzanan şarkılar

Sahnede gerçekleştirdikleri müzikal düelloyla büyük beğeni toplayan ‘Two Tenors’, Bu akşam 20.00’de Beyoğlu-Pera Palace Hotel Jumeirah’da düzenlenecek galayla yeni sezona “merhaba” diyor. Dünyaca ünlü Türk Tenor Cenk Bıyık ile oyuncu ve tenor Atılgan Gümüş’ün bir araya gelerek sahneledikleri interaktif müzikal şovda operadan caza, rocktan blues'a, R&B’den heavy metale, poptan arabeske uzanan şarkılar yer alıyor.

PERŞEMBE

Gösteri-Konser

Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi

Nilgün Belgün’ün hayat hikâyesinden ve anılarından yola çıkarak sahnelediği‘Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi’ isimli müzikli danslı gösteri, bu akşam 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.

Blues ve caz sevenler için…

Pop-rock/blues müziğinin Türkiye'deki temsilcilerinden Gizem Saatçi, bu akşam 21.30’da Beyrut Performance-Kartal sahnesinde...

CUMA

Konser-Tiyatro

Dillerden düşmeyen şarkılarla Emel Sayın

Şarkıları dillerden düşmeyen Emel Sayın, bu akşam 20.00’de CRR Konser Salonu›nda şarkılarını sizlerle birlikte seslendirecek.

Othello tiyatroseverlerle buluşuyor

Othello oyunu bu akşam 20.30’da Küçük Salon-Kadıköy’de tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyun, Othello, Iago ve Othello arasındaki ilişkiyi yeniden biçimlendiriyor.

KİTAP

Kırık Düşler Mevsimi

Her genç kızın bir hayali vardır. Jacks’in hayali mükemmel bir kariyer elde etmek ve âşık olduğu adamla dünyayı gezmekti. Ama hayatın onun için farklı planları vardı… Kırık Düşler Mevsimi, hayata sıkıca tutunup kaderinle baş etmek gerektiğini düşünen Jacks’in çok çalışıp daha iyisi için savaşmaya karar verme hikâyesini ustalıkla ele alıyor.

Frankie Presto'nun Sihirli Telleri

İspanya›da yanan bir kilisede doğan Frankie, görme engelli bir müzisyen tarafından yetiştirildikten sonra dokuz yaşında Amerika›ya gönderilir. Frankie›ye tanrılar tarafından bahşedilen yetenek Hank Williams, Elvis Presley, Carole King, Wynton Marsails ve KISS gibi 20. yüzyıla damgasını vurmuş starların da hayatlarını etkiler.

YARIN

Çocuklar bu oyunu kaçırmasın!

İnan Ambarkütük›ün yazıp yönettiği Tatlı Rüyalar tiyatro oyunu, bugün 13.00’te Barış Manço Kültür Merkezi'nde çocuk izleyicisiyle buluşuyor. Oyun, Uyku Ülkesi’nin padişahı Sultan Horhor’un, kötü rüyalar gördüğü için uyumaktan korkan biricik kızı Uykucuk Sultan’ın derdine derman bulmak için, Kaf Dağı’na kadar uzanan yolculuğunu ve yolda karşılaştığı birbirinden ilginç karakterleri anlatıyor.

Notre Dame-Quasimodo Musical Türkiye’de…

Victor Hugo’nun ölümsüz eseri; ‘Notre Dame-Quasimodo Musical’, bugün hem saat 16.00’da hem de saat 20.00’de Antakya Meclis Kültür Merkezi’nde seyirci karşısına çıkıyor. Müzikal, kambur ve çok acayip bir yaratık olan Kilise zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun, semtte yaşayan Çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını, Zangoç ile Papaz’ın ruhlarında oluşan ikilemleri ele alıyor.

MEKAN

Lezzet tutkunlarına özel ‘uykuluk’

Kebap algısına yeni bir soluk katan, modern ocak başı kültürünü, geleneksel lezzet ve sunumlara sadık kalarak uygulayan ‘Ali Ocakbaşı’, lezzet tutkunlarını şaşırtmaya devam ediyor. Sakatat meraklısı müşterilerin büyük beğenisini kazanan, İstanbul’un Sütlüce mahallesiyle özdeşleşmiş uykuluk, Ali Ocakbaşı’nda 3 senedir ustalıkla hazırlanıp yeniden yorumlanıyor. Kahramanmaraş’tan getirilen taze baharatlar ve şık sunumlarla birleşiyor. Mangalın enfes kokusu eşliğinde pişirilen bu enfes lezzet, tadıyla olduğu kadar yumuşacık lezzetiyle ağızda lokum gibi eriyor. Ayrıca çöp şiş, ciğer şiş ve uykuluktan oluşan karışık tabağı, bir ara sıcak tercihi olarak her masada Ali Ocakbaşı’nın keyifli atmosferinde çok

özel lezzetler sunuyor. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 293 67 32 /60  

Her pazar ıstakozlu brunch keyfine dalın

Dünya mutfaklarından en iyi örnekleri ve çiftlikten masaya konseptiyle mevsimin en taze ve organik ürünlerini barındıran zengin büfesiyle klasik brunch’lara yepyeni bir soluk getiren Shangri-La Bosphorus, Beşiktaş, deniz ürünleri müdavimleri için brunch büfesini ıstakozla süslüyor. Istakozların yanı sıra sushi, karides, pavurya, deniztarağı gibi lezzetleri de deniz mahsulleri büfesinde yerini alıyor. Her pazar 12.00-15.00 saatleri arasında sunulan Istakoz Brunch’ı kişi başı sınırsız meşrubat dâhil 165 TL ve sınırsız yerli içecek dâhil 185 TL fiyatla sunuluyor.  0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz; 7-12 yaş arasındaki çocuklar ise yüzde 50 indirimden yararlanabiliyor. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 275 88 88

SERGİ

Gerçekçilik, gerçeküstücülük

Balat’ta yer alan Plato Sanat, ‘Figürün Gizemi’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Çağdaş Türk sanatçılarının soyut sanat, betili sanat ve araştırma temelli sanat alanlarındaki güncel eğilimlerini araştıran sergi, çağdaş Türk sanatındaki figür tartışmasını konu alıyor. Betili sanattaki farklı estetikleri, teknik ve kavramları, gerçekçilik, gerçeküstücülük ve soyut arasında değişen çalışmaları sergileyerek gözden geçiriyor. Sanatsal çalışmanın kendisinin de kendi varlığını iddia ettikçe daha özgün ve otonom hale geldiğini aktaran Marcus Graf, “Figürün Gizemi, tam olarak gerçek bireyle onun sanatsal tasviri arasındaki psiko görsel etkileşiminde yatmaktadır” diyor. Sergi, 18 Aralık 2016 tarihine kadar görülebilir.

Fotoğrafın ustaları İstanbul'a geliyor

Türkiye'den ve dünyadan 60 fotoğraf sanatçısını bir araya getiren Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, 30 Ekim'e kadar sürecek. Festival 60 sergi, 12 panel ve yuvarlak masa tartışması, altı ustalarla sohbet toplantısı, 250’yi aşkın portfolyo değerlendirmesi, kitap imza günleriyle fotoğrafı tüm sanatseverlerle buluşturacak olan festivaldeki bu seneki yenilik ise açık havadaki video gösterim geceleri olarak. Festivalin gerçekleşeceği mekânlar ise şöyle: MKM Kültür Merkezi, Ortaköy Yetimhanesi, Ortaköy Kültür Merkezi, Çırağan Kaymakamlık Binası.