Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSER-GÖSTERİ-FESTİVAL

Demi Lovato Antalya’da 

sahne alıyorAmerikalı şarkıcı, oyuncu ve şarkı sözü yazarı Demi Lovato, bu akşam 22.00’de Expo 2016 Antalya’da hayranlarıyla buluşuyor.
Parti başlasın!
Zorlu Center’ın en popüler mekânlarından Morini İstanbul, hafta sonlarına damgasını vuran ‘Perfect Saturdays’ partilerine kaldığı yerden devam ediyor. Bugün saat 17.00’de, Morini Terrace’da başlayacak serinin ilki ‘Dance Like Nobody Is Watching’ başlığıyla, Tolga Sezgin'in ev sahipliğinde gerçekleşecek.    
‘Varekai’ hayran bırakmaya geliyor
Cirque du Soleil, 3,5 yıllık bir aradan sonra nefes kesici ‘Varekai’ gösterisiyle 1-9 Ekim tarihlerinde toplam 11 gösteriyle Ülker Sports Arena’da. Ekip, izleyicileri, sınırları zorlayan performansları, ağızları açık bırakan akrobatları, renkli kostümleri ve orijinal canlı müzikleriyle hayran bırakmaya geliyorlar.
Hakan Peker’le Efsane Şarkılar
Hakan Peker ile Efsane Şarkılar konseri bu akşam 21.00’de Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde... 
Türkiye'de bilim kurgu ve fantastik edebiyat
‘Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali’n ilgi çekecek etkinliklerinden biri bugün 17.00'de Beyoğlu Mephisto'da gerçekleşecek. Fransız felsefeci yazar Eric Sadin ile fantastik edebiyatın tanınan iki ismi Gülşah Elikbank ve Barış Müstecaplıoğlu'nun birlikte katılacak. Türkiye'de bilim kurgunun, fantastik edebiyatın yerini ve eserlerini konuşacak yazarlar, romanlarını da okurları için imzalayacaklar.

PAZAR
Konser-ETKİNLİK

Geleceğin mucitleri Kanyon’da üretiyor
Yaz tatilinin bitmesiyle beraber okul sezonu açılırken çocukların ilgisini çekecek, öğretirken eğlendiren atölyelerin yer alacağı ‘Silikon Vadisi Kanyon’da-Kodlama Atölyesi’ bugün Kanyon’da kuruluyor. Etkinlik alanında yer alacak olan teknoloji vadisinde çocukları, keşfederek paylaşma duygusunu teknoloji ve üretkenlikle birleştirecekleri aktiviteler bekliyor.

Hayvanseverlere özel…
Bugün Moda Parkı’nda saat 13.00’te, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Nicole Rona ve Barlas konserleri gerçekleşecek. Kermes ve farklı etkinliklerinde olacağı konsere tüm hayvanseverler davetli…

PAZARTESİ
Tiyatro
Çilekli Turta

Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, bu akşam 20.00’de ‘Çilekli Turta’ adlı tiyatro oyununu sahnesinde ağırlıyor. Oyun, özel hayatında ciddi gel-gitler yaşayan Paul’un hikâyesini anlatıyor.

SALI
Tiyatro
Bu oyunu kaçırmayın!

Andreea Valean'ın yönettiği ‘Ten Rengi’ adlı tiyatro oyunu, bu akşam 20.00’de ikincikat-Beyoğlu sahnesinde izleyicisiyle buluşuyor. Oyun, bir ailenin jenerasyonlar boyunca devam eden kimliğiyle yüzleşme mücadelesini konu alıyor.
Hoşgeldin Boyacı
Erdal Özyağcılar uzun bir aradan sonra Donald Churchill'in yazdığı ve Füsun Günersel'in dilimize çevirdiği ‘Hoşgeldin Boyacı’yla bu akşam 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşuyor. Oyun, hayatı boyunca aktör olma 
hayalleri kurarken para kazanmak adına boyacılığa başlayan Walter’ın öyküsünü anlatıyor.

ÇARŞAMBA
Konser
En sevilen şarkılarıyla Yıldız Tilbe

Gerek şarkıları gerekse sahne performanslarıyla milyonları kendine bağlayan Yıldız Tilbe, bu akşam 23.00’te 
Masquerade Club Beşiktaş’ta sahne 
alıyor. Bu muhteşem gecede en sevilen şarkılarını sizler için seslendiriyor.Eğlencenin dibine vuracaksınız Başarılı DJ ve prodüktör Suat Ateşdağlı, bu akşam 20.30’da Kocaeli Hayal Kahvesi'nde...

PERŞEMBE
Konser
Cazseverler kaçırmasın!

İngiliz sanatçı ve söz yazarı Lucy Rose, bu akşam 22.00’de Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında ilk kez Babylon-Bomonti sahnesinde...
Bu şarkıları Bayıla Bayıla dinleyeceksiniz
Pop müziğin başarılı ismi Yalın, bu akşam 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşuyor. 4 yıl aradan sonra heyecanla beklenen ‘Bayıla Bayıla’ albümünden şarkılarını ilk kez bu konserde seslendirecek olan Yalın, yeni sahnesi ve yeni konser konseptiyle unutulmaz bir gece yaşatacak.

CUMA
Konser
Emre Aydın hayranları için söyleyecek

Pop müzik sanatçısı Emre Aydın, bu akşam 18.30’da Çukurova Üniversitesi Açıkhava sahnesinde sizlerle sevilen şarkılarını seslendirecek.
Yine yeni yeniden Mavisakal
Türk Rock Müziği’nin kült gruplarından MAVİSAKAL, yeni EP'si Naklen'in tanıtım turnesi kapsamında bu akşam 22.30’da KadıköySahne'de...

KİTAP
Kötülükçü

Sizi en karanlık, en tutkulu yanınızla yüzleştirecek, hacmi küçük tahrip gücü büyük bir roman... Kötülüğün bir kılığı yoktur, bir kılığı olsa en çok iyilik kılığına girmeyi sever... Aşk varsa, hele de tutkulu, şehvetli bir aşk intikam kaçınılmaz olabilir... Ama ne derler: İntikam alacaksan iki mezar kaz... Biri kendin diğeri düşmanın için... (Doğan Novus)

Lakin İyi Yaşadık
Tarih, ekseri doksanlar. Ayşen Aksakal, edebiyatta ihmal edilmiş o kuşağın içinden konuşuyor. Az ile yetinen, 
büyük acılara anıdır deyip yaşamaya devam edebilen, hatta bazılarına gülüp geçebilen, yaşamaktan keyif almak için beklentiyi hep düşük tutan bir nesil. (Everest Yayınları)

Mekân
Lezzet ve eğlencenin adresi ‘Tükkan’

İstanbul’un köklü ve tarihi semtlerinden Karaköy’de, sanat galerilerini anımsatan, tasarımcı dokunuşları ve dekorasyonuyla semtin ruhunu tamamlayan Tükkan, günün her saatine keyifle  eşlik eden zengin mönüsü, sokaklara taşan eğlenceli partileri ve beğendiğiniz tüm dekorasyon objelerini satın alma konseptiyle fark yaratıyor! Selim ve Nedim Diker kardeşlerin, damaklarda iz bırakan lezzetleri fark yaratan tasarımlarla buluşturma fikri, Aylin Elif Tunaz’ın yaratıcı dokunuşlarıyla hayat bularak Tükkan’ın özgün ruhunu oluşturuyor. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 245 31 31

Eğlenceye damgasını vuracak
Karaköy’ün gözde mekânlarından Palomar Bar&Restaurant’ta her çarşamba gecesi ay ışığı altında ‘Fasıllı Meyhane Geceleri’nin tadını çıkarın. Türk mutfağının çeşitliliğinin Akdeniz mutfağının lezzetleriyle harmanlandığı özel mönüsü ve kokteylleri dışında mekân Fasıllı Meyhane Geceleri’yle eğlenceye damgasını vuracak. Her çarşamba saat 20.00’de başlayacak gecenin soğuk meze mönüsünde; favadan, ahtapot carpaccioya, sıcak meze mönüsünde; ahtapot yahniden karidesli ev yapımı mantıya ana yemeklerinde ve tatlılarında sef Ersin Avşar’ in özel dokunuşları ile hazırlanmış müthiş tatlar bulunuyor. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 249 77 00

SERGİ
Kadın mahkûmların hikâyeleri 

Fulya Çetin'in ‘Geceden Karanlık’ isimli kişisel sergisi 5 Kasım’a kadar Sanatorium'da izleyiciyle buluşuyor. Sergi sanatçının Aile-Devlet-Kadın ve Eril tahakküm üzerine şekillenen son çalışmalarını kapsıyor. Yaptığı yağlıboya resim ve video yerleştirmelerle toplumun en büyük diktası olan erkek hegemonyasının nasıl onaylandığının, desteklendiğinin, yüceltildiğinin ve meşrulaştırıldığının altını çizen sanatçı, kadınların bu sistem içindeki mücadelesini görünür kılıyor. Fulya Çetin, bir kutlamaya ait imgeleri adeta sessiz bir mateme dönüştürüyor. Erkek şiddetine karşılık yaşamak için öldürmek zorunda kalan kadın mahkûmların hikâyelerinden metaforlarla ‘gerçekliğe’ tekrar tanıklık edeceksiniz.

Hayatın devamını sağlayan ‘aşk elçileri’
Arif Turan'ın ‘SIR’ adlı resim sergisi 11 Ekim’e kadar Beşiktaş Galeri Selvin'de izlenebilir. Arılar bir yaşam kaynağı ve doğanın hayatın devamlılığını sağlayan yegâne canlı. Mitolojilerden sanatın değişik dallarına, mimarlığa kadar etkili olmasıyla önemini göstermiş bir varlık. Einstein ‘arılar yok olunca hayat biter’ deyişi onlar doğadaki tüm çiçekli bitkilerin çoğalmasını ve hayatın devamını sağlayan ‘aşk elçileri’ olduğunun kanıtı. Bunu yapıp oluştururken olup biten her şey 
bir büyük ‘SIR’. Kovandaki üretim yaşam ve yaşam ölüm döngüsü, süreklilik baş döndürücü, büyüleyici ve düşündürücü.