Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN 

KONSERLER

Başucu Şarkıları

Türkiye'nin önemli sanatçılarından Zuhal Olcay, ‘Başucu Şarkıları 3’ isimli son albümünden şarkılarını seslendireceği konseriyle bu akşam 21.00’de Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sevenleriyle buluşuyor.

Unutulmayan şarkıların bestekârı

Unutulmayan şarkıların bestekârı Fettah Can, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Antalya'da hayranlarının karşısına çıkıyor.

Bırak bahar içeri girsin

‘Perfect Saturdays’ partileriyle kışa damgasını vuran Morini, ‘Bırak bahar içeri girsin’ partisiyle şimdi baharı karşılıyor. Bugün saat 17.00’den itibaren Morini Terrace’da düzenlenecek baharın ilk partisine Tolga Sezgin ev sahipliği yapacak. Setin başında ise ‘Deejay CC’ olarak ünlenen DJ Cüneyt Çilingiroğlu olacak.   

Ceylan Ertem’in sahnesini kaçırmayın

Sevilen sanatçı Ceylan Ertem, bu akşam 22.00’de Beyoğlu Jolly Joker sahnesinde ‘Amansız Gücenik’ adlı albümünden şarkılarını seslendirecek.

Gökhan Tepe

Yorumcu kimliğinin yanı sıra yaptığı bestelerle de adından söz ettiren Gökhan Tepe bu akşam 22.00’de Jolly Joker Ankara sahnesinde...

CUMARTESİ

TİYATRO

Sahne Tozu Tiyatrosu'nda, 'Oyun Karıştı' sahneleniyor

Haldun Dormen ve Çağlar İşgören'in yönettiğiiki perdelik komedi oyunu ‘Oyun Karıştı’, Sahne Tozu Tiyatrosu'nda... Bugün saat 14.00’te Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi, İzmir’de sahnelenecek oyun, görkemli tiyatro geçmişleri sonrasında yıldızları sönen, küçük kasabalarda matine-suare oyunlar oynayarak geçimlerini sağlayan karı-koca Charlotte ve George Hay’in çevresinde gelişiyor. 

Ferhan Şensoy'un tek kişilik gösterisi

Ferhan Şensoy, tek kişilik gösterisi Ferhangi Şeyler ile bu akşam 20.00’de Bafra Kültür Merkezi Samsun'da sahne alıyor. Ferhan Şensoy'un 7 Mart 1987'den beri aralıksız oynadığı tek kişilik gösterisi, gündelik herhangi olayların Ferhanca bir mizah penceresinden değerlendirilmesidir.

PAZARTESİ

Konser

O bir müzik dehası

Sadece progresif rock için değil, tüm müzik dünyası için bahşedilmiş en önemli dehalardan biri olan İngiliz müzisyen Steven Wilson, bu gece 21.00’de Beşiktaş-Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alacak. 

SALI
Konser-Tiyatro

Bu konser kaçmaz!

Nil Karaibrahimgil'e "Zorlu PSM'ye nasıl hazırlanıyorsun, değişik bir şey var mı?" dedik. "Dekoru sahnede canlı kuruyoruz, sadece çocuk enstrümanlarıyla çaldığımız minik bir bölüm yapıyoruz, hayatımdan minik hikâyeler anlatıyorum, kabul edilmemiş jinglelardan örnek veriyorum, bir de ilginç birkaç bir şey giyiyorum yetmez mi?" dedi.

Bu konseri sakın kaçırmayın! 

Hepimizin Öyküsü Aynı

Dario Fo-Franca Rame'nin kaleme aldığı iki perdelik oyun ‘Hepimizin Öyküsü Aynı’, bu akşam 20.30’da Kadıköy-Craft Tiyatro'da sahneleniyor...

ÇARŞAMBA
Konser

Yasmin Levy Türkiye’ye geliyor

Ladino müziğinin sıra dışı yorumcusu Yasmin Levy, bu akşam 20.30’da MEB Şura Salonu'nda Ankaralı müzikseverlerle buluşuyor.Aşk şarkılarının prensiAşk şarkılarının prensi Hakan Altun bu akşam 21.00’de Kartal-Beyrut Performance'da sahne alacak.

PERŞEMBE
Konser

Murat Dalkılıç hayranlarıyla buluşuyor

Pop sanatçısı Murat Dalkılıç bu akşam 19.00’da Yalova Barış Manço Açıkhava Tiyatrosu'nda hayranlarıyla buluşuyor.CRR iftiharla sunarKemanda Hilary Hahn & piyanoda Cory Smythe, bu akşam 20.00’de CRR Konser Salonu'nda müzik ziyafeti sunmaya hazırlanıyor...

CUMA
Konser

Müziğe doyacaksınız

Müzik sektörünün sevilen isimlerinden Soner Sarıkabadayı, bu akşam 22.00’de Beyoğlu-Jolly Joker’de sevenleriyle buluşacak. Bugüne kadar hem kendisinin hem de sanatçı dostlarının seslendirdiği hit olmuş şarkılarını da seslendireceği bu konser kaçmaz.

Eşsiz bir müzik yolculuğu 

Pop müziğin eskimeyen isimlerinden Şevval Sam, bu akşam 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluşuyor. Şevval Sam’la bu eşsiz müzik yolculuğunu kaçırmayın!

KİTAP

Nürnberg'ten Lahey'e

Kitap, kökleri Nürnberg’e uzanan, uluslararası düzeyde yargı yetkisine sahip ceza mahkemelerinin çoğalarak artmasıyla geçirdiği evrimi inceliyor. Uluslararası Ceza Divanı’nın kurumsal ve tarihi kökenleri, uluslararası ceza adaletinin geleceği mercek altına alınıyor. (Alfa Yayınları)

Aşk Her Kadına Yakışır

Boğaziçi'nin zarif bir yalısından Mardin'e, Ankara çarşılarından Roma'nın fesleğen kokan sokaklarına uzanan bu romanda Sema Soykan, günümüz Türkiye'sinden üç kadının hayatını kaleme aldı. Aşk Her Kadına Yakışır, gururu uğruna kaybeden ama töreye direnip kazanan ve kaderini yeniden çizen insanların öyküsünü anlatıyor. (Mona)

Mekân

Tarihi pidecide bahar esintisi…

Bahar aylarının canlılığı ve tazeliği Fatih Karadeniz Pidecisi’nin yöresel lezzetleriyle buluşuyor. Tarihi pideci bu bahar müdavimlerini dört peynirli pidesi ve bahar kokulu limonatasıyla karşılıyor. Trabzon yöresinden getirilen dört farklı peynir çeşidiyle buluşan pide hamuru, mideyi yormuyor ve damaklardan silinmeyecek bir yemek zevki yaşatıyor. Bilgi için: (212) 523 97 95 / (212) 635 05 09  

Bu lezzetler kaçmaz!

Kemik suyuyla hazırlanan, yaprak etli, baharatlı, sarımsaklı çorba, tahin ve süzme yoğurtla karıştırılmış nohut taneleri, balık suyunda marine edilmiş ızgara patlıcan üstünde kurutulmuş palamut balığı yoganları ve daha fazlası… Birbirinden muhteşem lezzetlerin misafirlere sunulduğu Chimp & Zee Nişantaşı’nı mutlaka ziyaret edin. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 296 87 77    

Rocca yenilendi

Raffles İstanbul Zorlu Center bünyesinde yer alan Rocca, otelin yeni Executive Chef’i Omar Mosquera Mallen’in dokunuşuyla bahar döneminde tamamen yenilendi. Rocca, yepyeni ‘Akdeniz Brasserie’si konseptiyle misafirlerini karşılamaya hazır. 

SERGİ

Popüler Resimlerin Dünyayı Fethi 

Sanatseverleri heyecanlandıran ‘Resim Salgını / Popüler Resimlerin Dünyayı Fethi’ mayıs ayının sonuna kadar Saint-Joseph Lisesi’nde sergilenecek. Sergi, okulun arşivinde yer alan özel bir koleksiyona odaklanıyor. Küçük hikâyelerin, oyunların, ansiklopedik bilgilerin çizimlerle canlandırıldığı, bazılarıyla minyatür tiyatro sahneleri oluşturulabilen bu renkli kartonlar dönemin zevklerine, eğlence anlayışına, aynı zamanda değer yargılarına ve eğitime bakışına dair ipuçları barındırıyor. ‘Resim Salgını’ sergisi, öncelikle ziyaretçilerin söz konusu malzemeyi dokunarak, düzenleyerek, oynayarak o günün koşullarıyla tecrübe etmesine olanak sağlıyor. İkinci aşamada ise aynı malzemenin bugünkü dijital olanaklarla değerlendirildiği, okulun öğrenci ve öğretmenlerinin katkısıyla hazırlanan örnekler sunuluyor.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları

İstanbul Moda Akademisi, Dice Kayek işbirliği kapsamında ülkemizde eski önemini zaman içinde yitirerek unutulmaya yüz tutmuş, geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve yeniden canlandırılması amacıyla ‘Türk El Sanatları Koleksiyon Projesi’' gerçekleştirdi. Türkiye’nin farklı yörelerinin el sanatlarının günümüze taşındığı İzler Sergisi, Teşvikiye Caddesi üzerinde bulunan Sadrazam Sait Paşa Konağı’ndaki İMA binasında yaz ortasına kadar görülebilecek. Türk el sanatlarının yeniden yorumlandığı ‘İzler’, unutulmuş el işçiliğini kullandırmayı özendirerek yeni nesle tanıtmayı hedefliyor...