Bu hafta ne yapsak?

BUGÜN / KONSERLER

Balkanlar'ın mega starı

Balkan dünyasının mega starı Dino Merlin, uzun yıllar süren bir bekleyişten sonra bu akşam 21.00’de Bayrampaşa-Ora Arena'da...

Yıllara meydan okuyan şarkılar

Pop müziğin güçlü ismi Demet Akalın, en sevilen şarkılarını bu akşam 21.30’da  Gardenya-Ordu'da seslendiriyor. Dur durak bilmeyen şarkıcı, konserde hem yeni albüm şarkıları hem de yıllara meydan okuyan Demet Akalın şarkılarından oluşan bir repertuvar hazırlıyor, üstelik sürprizleriyle birlikte... 

Feridun Düzağaç

Sevilen aşk şarkılarının başarılı yorumcusu Feridun Düzağaç, bu akşam 22.00’de Kadıköy-Dorock XL sahnesinde en sevilen şarkılarını seslendirecek.

Teoman Ankara’da

Rockseverlerin yakından takip ettiği Teoman, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Ankara'da en sevilen şarkılarını seslendiriyor.

Kıraç, Antalyalı hayranlarıyla buluşacak

Anadolu rock müziğinin güçlü sesi Kıraç, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Antalya'da sevilenşarkılarını seslendirecek.

PAZAR / TİYATRO

Haksızlığın gölgesinde ziyan edilen hayatlar
Gayrettepe-KatsSahne bugün saat 16.00’da ‘Aldırma Gönül’ adlı tiyatro oyununu ağırlıyor. Oyun, haksızlığın gölgesinde ziyan edilen hayatların hesapları altında ezilmiş, zihninin hapishanesinde tutsak, kaybedilmiş bir aşkın ve ömrün öyküsünü anlatıyor.

Bir Cem Karaca Öyküsü
Renan Bilek'in yazıp yönettiği tek kişilik gösterisi ‘Ömrüm’, bugün 18.00’de Mecidiyeköy-Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde izleyicisiyle buluşuyor. Bilek’in müzikteki ustası olarak andığı Cem Karaca’nın hayatının anlatıldığı ve ‘Bir Cem Karaca Öyküsü’ olarak tanımlanan gösteride, yaklaşık 20 Cem Karaca parçası, 
2 perdelik Ömrüm’de canlı olarak çalınıyor.

PAZARTESİ

Konser

Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları
Orhan Şallıel şefliğinde gerçekleşecek olan ‘Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları’, bu akşam 20.00’de Harbiye-CRR Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşuyor.

PİİZ
Sevilen rock gruplarından Piiz, bu akşam 20.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde olacak. Kaçırmayın!

SALI

Konser

Aşkla dolu bir geceye 
Beraber şarkı söylemenin dünyanın en güzel şeyi olduğuna inanan Yalın, en güzel şarkılarını hep birlikte söylemeye davet ediyor. Bu akşam 21.00’de Beşiktaş Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek konserde aşkla dolu bir geceye şahit olmak için siz de yerinizi alın.

ÇARŞAMBA

Konser

Yoğun istek üzerine
Pop müziğinin önde gelen isimlerinden Gökhan Türkmen, yoğun istek üzerine akustik projesinin üçüncü konserini bu akşam 20.30’da SES 1885-Ortaoyuncular Tiyatrosu'nda gerçekleştiriyor.

Ceylan Ertem
Sevilen sanatçı Ceylan Ertem, bu akşam 21.00’de Ankara-IF Performance Hall'de ‘Amansız Gücenik’ adlı albümünden 
şarkılarını seslendirecek.

PERŞEMBE
Konser

Uzun bir aradan sonra 'Seksendört'Sevilen rock grubu Seksendört, en sevilen şarkılarıyla bu akşam 21.00’de Beyoğlu-Jolly Joker İstanbul sahnesinde!Kalben sevenleriyle bir aradaParaya değil, huzura yoksullaşmaktan çekinen şarkıcı ve söz yazarı Kalben, bu akşam 22.00’de Kadıköy-Dorock XL sahnesinde sevenleriyle buluşuyor. 

CUMA

Konser

Müzik ziyafeti yaşatacak
Gülben Ergen, yeni albümü ‘Kalbimikoydum’la bu akşam 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak. En yeni şarkılarıyla Ergen, sevenlerine müzik ziyafeti yaşatacak.Muhteşem bir performans sizi bekliyor Türk pop müzik tarihinin en önemli sanatçılarından Nilüfer, bu akşam 21.00’de Jolly Joker Ankara'da sahne alıyor.Geçmişten günümüze en sevilen şarkılarını seslendirecek sanatçı, muhteşem bir performansa imza atacak.

KİTAP

Çinli Zengin Sevgilim

Kevin Kwan, moda dünyasını ve şişkin egoları hedef alan atışlarında tam isabet kaydediyor. Karakterleri gerçek 
hayattan alınmış olsun ya da olmasın, onların tarzına ilişkin gözlemleri gayet yerli yerinde. Okurları şaşırtmayı ve merak ettirmeyi iyi biliyor. Eleştirel ve hınzır… (Alfa Yayınları)

Langeais Düşesi

Eşine ender rastlanır, tutkulu bir aşk hikâyesini arka planında bir dönemin Fransız toplumunun adetlerini, üst sınıflara özgü ikiyüzlülüğü, hep iktidarda kalma hırsıyla çürüyen bir sınıfı, politikanın çalkantılı denizinde batanları-çıkanları, kısaca ‘yaşamın öyküsü, yapıtımın öyküsüdür’ diyen Balzac’ın Parisi’ni bulacaksınız. (Kırmızı Kedi Yayınevi)

Mekân

En lezzetli çocuk mönüsü 

Farklı mutfakları aynı çatı altında buluşturan İstinye Park-Go Meso, minik kahramanlar için 23 Nisan’a özel en lezzetli çocuk mönüsünü sunuyor. Parmak sosis, mini mini pide ve pamuk kuzu gibi birçok farklı seçeneği bir araya getiren Go Meso, birbirinden güzel yemeklerinin yanı sıra dondurma ikramıyla da tüm çocukları bekliyor. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 345 58 88- 89

Siz hiç meyveli kebap yediniz mi?
Tuza banarak yediğiniz yeşil eriği, ya da mayhoş tadıyla sevilen meyvelerden yenidünyayı bilirsiniz… Peki, bunların kebap halini? Ramazan Bingöl, keme kebabını, erik tavasını ve yenidünya kebabını, Anadolu’nun mutfağından çıkartarak İstanbullularla buluşturuyor. Bilgi ve rezervasyon için: www.ramazanbingol.com

Asya’nın Gizemleri
Etiler ve Ataşehir Bulvar 216’da konumlanan P.F. Chang’s, ‘Asya’nın Gizemleri’ isimli özel mönüsüyle bilinmeyen Asya 
lezzetlerini keşfetmenizi sağlıyor. Ayrıca mönü sadece yemekleriyle değil, alkolsüz kokteylleriyle de yaza serin bir başlangıç yapmanızı sağlayacak. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 358 60 60

SERGİ

Yalnızlığın varoluşsal sorunsalı
Çağımızın sendromu ‘yalnızlık’ temasının işlendiği ‘Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar’ sergisi, Ümraniye-Galeri 5’te 3 Mayıs 2016 tarihine kadar sanat tutkunlarını bir araya getirecek. Sergide; Özge Enginöz, Arzu Kıraner, Romina Meriç, Işık Özçelik, Dinçer Özüarap, Burhan Üçkardeş ve Süha Zaimoğlu, yalnızlığın varoluşsal sorunsalı ve bu sorunsalın yarattığı ikilemi takipçilerine inceletiyor. Sergide yer alan fotoğraf, desen, resim, kolaj, heykel ve neon gibi farklı tekniklerle üretilmiş eserler, yaşadığımız dünyaya dair tekinsiz bir aidiyet ve yabancılaşma hissi arasındaki gerilimi ortaya koyuyor. 

Zamana tanıklık etmek isteyenler için...
Mahzen Photos Şehir Günlükleri adlı sergisi, Beyoğlu-İstanbul Fotoğraf Galerisi’nde 14 Mayıs 2016 tarihine kadar izlenebilecek. Mahzen Photos, 2013 yılında, zamana tanıklık etme ve toplumsal bilincin oluşması açısından, fotoğrafın önemli bir güce sahip olduğu düşüncesiyle, belgesel alanında üretim yapan kolektif bir fotoğraf oluşumudur. Mahzen Photos fotoğrafçıları kolektif oluşumlarını: “Gerçeklik algısının, sanatçı, statü, etiket kavramlarıyla ilişki kurmadan, bağımsız, gerçeğe tanıklık eden, hayatı ve toplumsal yaşamı anlama ve anlatma pratiği olarak” değerlendiriyorlar.