Bu hafta ne yapsak?

BUGÜN / KONSERLER

Büyülü sesiyle 

Birsen Tezer
Büyülü sesiyle Birsen Tezer, ‘İkinci Cihan’ albümünün sevilen şarkılarıyla bu akşam 20.30’da Bostanlı Suat Taşer sahnesinde sevenleriyle buluşuyor.

Cem Adrian hayranlarıyla buluşuyor

Farklı ses rengiyle dikkatleri üzerine çeken Cem Adrian, bu akşam 22.00’de Beyoğlu-Jolly Joker sahnesinde hayranlarıyla buluşuyor. 

Âşık olur gibi 

şarkımı söylerim
"Âşık olur gibi şarkımı söylerim, şarkımı söyler gibi de âşık olurum" diyen Leman Sam, çok sevilen şarkılarıyla bu akşam 22.30’da KadıköySahne’de...

Hamburg sahnesinin efsanesi DJ Koze
Red Bull Music Academy Nights, Tufan Demir’in ev sahipliğinde DJ Koze’yi ağırlıyor. İlk olarak Hamburg müzik sahnesinde adını duyuran Koze, bu gece Babylon Bomonti’de tekno, leftfield hip-hop ve house müzik severlere muhteşem bir performans sunacak. 

Kardeş Türküler
23 yıldır konserlerinde,  Anadolu’nun farklı kültür, inanç ve inanışlarını tanıtmanın yanı sıra, çok farklı kültürdeki insanları bir araya getiren Kardeş Türküler, bu akşam 20.30’da Başakşehir-Moi sahne’de sevenleriyle buluşuyor. 

Bir Gece Yarısı ‘Zakkum’
‘Bir Gece Yarası’ adlı yepyeni albümüyle dönüş yapan rock grubu Zakkum, bu akşam 21.00’de The Shaker Pub sahnesinde.

Yıllara meydan okuyor
Yıllara meydan okuyan Selami Şahin, unutulmaz şarkıları ve keyifli sahne şovuyla bu akşam 22.00’de Jolly Joker Ankara sahnesinde sizlerle olacak.

CUMARTESİ

Yanlışlıklar üzerine 
kurulmuş bir oyun

'Son 6 Saat' isimli tiyatro oyunu, bu akşam 18.00’de Mecidiyeköy-Profilo Kültür Merkezi Küçük Salon'da sahnelenecek. Yanlışlıklar üzerine kurulmuş ve hızlı bir tempoya sahip olan oyunun ilk perdesi, ekibin çalkantılı prova sürecini anlatırken; ikinci perdesiyse, oyunun sahneye taşındığı gösteri kısmını anlatıyor. Kaybettirmeden ciddileştirdiği komedyasına katılıp her zaman olduğu gibi kendi diliyle hikâyesini anlatmaya hazırlanıyor.

Tek kişilik eşsiz bir stand-up gösterisi
Ali Poyrazoğlu, farkı yaratan insanüstüne tek kişilik eşsiz bir stand-up gösterisi ‘Ödünç Yaşamlar’la bu akşam 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahne alıyor. Poyrazoğlu, seyirciyi bir yandan güldürürken, bir yandan da herkesin yaşamındaki en önemli olgularla ilgili aydınlatıcı bakışını paylaşıyor. ‘Ödünç Yaşamlar’ özel yaşamında, kendinde, iş yaşamında, aşk hayatında, farkı yaratmak isteyen herkesin kullanması gereken yöntemler üstüne düşünen bir gösteri...

PAZARTESİ
Konser
Pinhani

Şarkılarıyla dinleyenlerini başka bir yolculuğa çıkaran Pinhani, bu akşam 21.00’da Başakşehir-MOİ Sahnesi'nde hayranlarıyla buluşuyor.You May Kiss the BrideYou May Kiss the Bride isimli grup, bu akşam 21.00’de Jolly Joker Beyoğlu sahnesinde…

SALI
Konser
Şarkıcı, dansçı ve oyuncu…

Güçlü sesi, dansçı, müzisyen ve oyuncu kimliğiyle tanıdığımız Gülçin Ergül, bu akşam 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor. 

ÇARŞAMBA
Konser
Yüksek Sadakat

Yaşama dair birçok konuyu daha önce kimsenin söylemediği gibi söyleyen, vurucu şarkı sözleri ve besteleriyle bir anda geniş bir hayran kitlesi edinen Yüksek Sadakat, bu akşam 20.30’da Kocaeli Hayal Kahvesi sahnesinde... 
Kalben
Şarkıcı ve söz yazarı Kalben, bu akşam 20.00’de IF Performance Hall Ankara sahnesinde sevenleriyle buluşuyor. 

PERŞEMBE
Tiyatro
Kahkahalarla izleyeceksiniz

Çok tanıdık, hayatın içinden karakterler sunan "Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş" müzikali, herkesin kendi ilişkisinden bir şeyler bulacağı harikulade bir yapım. Kadın-erkek ilişkilerinin evrenselliği karşısında şaşıracak, çiftlerin başlarına gelen olayları kahkahalarla izleyeceksiniz. Romantizm, müzik ve eğlence dolu müzikal, bu akşam 21.00’de Beşiktaş-Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sizi bekliyor!

CUMA
Konser
Emre Aydın Ankara’da

Alternatif rock sanatçısı Emre Aydın, bu akşam Ankara-MEB Şura Salonu'nda sahne alıyor. Sevilen şarkılarını 
sevenleriyle söyleyecek olan şarkıcı, saat 20.30’da sahne alacak.Şevval Sam & Kurtalan EkspresHer türden müziğe âşık Şevval Sam ve yılların deneyimli grubu Kurtalan Ekspres, bu gece 23.00’te İzmir-Ooze Venue sahnesinde sevenleriyle buluşuyor.

KİTAP

Benek Tozu ve Diğer Müthiş Sırlar
Bu kitapta neler yok ki! Charlie'nin Çikolata Fabrikası'ndaki eksik bölüm, Bay Wonka'nın çikolata fabrikasından nefis tarifler, Roald Dahl'dan iyi bir yazar olmanın sırları, Roald'un karnelerine göz atma şansı ve ‘Dünyanın bir numaralı hikâye anlatıcısı’yla ilgili çok daha fazlası... (Can Çocuk Yayınları)

Buz İkizler
İkiz kızlarından Lydia balkondan düşerek ölünce, Sarah ve Angus Moorcroft çifti yeni bir başlangıç yapma için küçük bir adaya taşınır. Fakat sarsıcı bir gerçekle hayatları alt üst olur. Her sayfasında şaşırtmayı ve ürpertmeyi başaran Buz İkizler, uzun süre İngiltere listelerinin 1 numarasında kaldı. (Okuyan Us Yayınevi)

Mekân

Bu ‘fısıltı’ gizli kalmasın!
Arnavutköy’den hem lezzetli hem eğlenceli bir fısıltı yükseliyor. Whisper, kesinlikle kulaktan kulağa yayılan, gizli kalmaması gereken, lezzet ve eğlencenin birleştiği şehrin en hit mekânlarından biri… Arnavutköy’deki balıkçıların arasından İstanbul tutkunlarına ‘Merhaba’ diyen Whisper, kitchen&bar olarak öğlen servisiyle hizmet vermeye başlayıp gecenin ilk ışıklarına kadar kaliteli eğlence arayanların duraklarından biri oluyor. İki kişi 150 TL.

Hint usulü Tandoori
İstinye Park’ta yer alan Go Meso, Hint mutfağının en sevilen yemeklerinden Tandoori’yi misafirleriyle buluşturuyor. Hintli şefler tarafından orijinaline uygun olarak hazırlanan Tandoori, oldukça ilgi görüyor. Tandoori kuyusunun içinde pişirilen somon, kuzu ve tavuk etleri, ‘naan’ adlı verilen sütlü lavaş ekmeğiyle servis ediliyor. Bilgi için: (212) 345 58 88-89

Kadınlara özel öğle yemeği mönüsü
Kadın misafirlerine özel öğle yemeği mönüsü hazırlayan ve Kadıköy’de bulunan Develi Marin’de buluşmalarınız çok keyifli geçecek. Hafta içi her gün 12.00-17.00 saatleri arasında kadınlara özel hazırlanan ve 85 TL olarak sunulan mönüsüyle Develi Marin fark yaratmaya devam ediyor. 

SERGİ

Duyguların dışa vurumu
Sanatçı Tuğba Hacısüleymanoğlu, her ay farklı bir sergiye ev sahipliği yapan Lucca’nın sanat projesi Bebek-Lucca Art’a konuk oluyor… 25 Nisan’a kadar görülebilecek ‘The Women Inside Me’ sergisinde Tuğba Hacısüleymanoğlu,  duyguların açığa çıktığı kırılma noktasını vurgulayan farklı desenler ve dokuların izlerini tablolarına taşıyor. Sanatçı, ilk fırça darbesinden bu yana hissedilen duyguların dışa vurumunda, tekniklerin ve renklerin sınırlayıcı olmadığını düşünerek, sanatında sessiz bir dille pek çok şey anlatacağına inanıyor. 

Kişiliğinin gizli yansımaları
Çağdaş Heykel sanatının başarılı isimleri arasında yer alan Çiğdem Yapanar, ‘Şapka temalı heykellerden oluşan beşinci kişisel sergisiyle Nişantaşı-ART212’de sanatseverlerle buluşacak. Çiğdem Yapanar, sergisinde; kişiliğinin gizli yansımaları, koruma ve korunma, saklanma ve ortaya çıkma, rahatlık ve çalışkanlık, estetik ve zarafet gibi hayatla bağdaşan düşünce ve duyguları işliyor. Bronz ve karışık malzemeler Yapanar’ın ellerinde şekillenip 11 farklı eserin her birine farklı anlamlar yüklüyor. Sergi, 8 Nisan’a kadar gezilebilir…