Bu hafta ne yapsak?

Türk Pop Müziği’nin sevilen iki sesi Mehmet Erdem ve Zuhal Olcay, bu akşam 21.00’de Container Hall sahnesinde! Kusursuz bir müzik dinletisi vaat eden bu müzik dinletisini kaçırmayın!

Bugün 

%100 Music sunar

Türk Pop Müziği’nin sevilen iki sesi Mehmet Erdem ve Zuhal Olcay, bu akşam 21.00’de Container Hall sahnesinde! Kusursuz bir müzik dinletisi vaat eden bu müzik dinletisini kaçırmayın!

Hepsi bu konserde!

Alaturka, arabesk, Karadeniz türküleri, caz, modern ve klasik şarkıları seslendirdiği "Tango" albümüyle müzikseverlerin karşısına çıkan Şevval Sam, bu akşam 20.00’de The Mekan’da Kurtalan Ekspresle aynı sahneyi paylaşıyor. Eğer 70'ler rock müziğine özlem duyuyorsanız ya da 80'lerin rock'ını köklerinize kadar hissettirecek bir performans dinlemek istiyorsanız hepsi bu konserde!

Güçlü sesiyle Sertab Erener

Türk müziğinin en güçlü seslerinden biri olan Sertab Erener, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Bursa'da sevenleriyle buluşuyor.

Geçmişten günümüze

Geçmişten günümüze hâlâ dinlenilen şarkılara imza atan Bülent Ortaçgil, bu akşam 21.00’de Mall of İstanbul MOİ Sahnesi'nde.

Pazar

CEZA

CEZA, canlı orkestrasıyla birlikte 2016’nın ilk Ankara konserinde, bu akşam 20.00’de IF Performance Hall’de müzikseverlerle buluşacak.

Leyla'nın Evi

Zülfü Livaneli'nin büyük ses getiren romanından uyarlanan Leyla'nın Evi, bugün 16.00’da Ankara Şinasi Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor. Bir yalının el değiştirmesinden yola çıkarak kuşak çatışmalarının anlatıldığı oyunda, Livaneli'nin eski İstanbul şarkılarıyla Ayça Varlıer'in yorumladığı yeni hip hop tarzı müzikler hoş bir çelişki oluşturuyor.

PAZARTESİ

Yüz kaslarınız mesai yapacak

Atalay Demirci sevenleriyle arasındaki hasreti dindiriyor, yepyeni gösterisi “Ne Alaka” ile bu akşam 20.00’de Şinasi Kültür Merkezi sahnesinde... Demirci doğduğumuz andan, ölene kadar soru sormadan yaşadığımız ve bizden başka herkese “Ne Alaka” dedirten durumları sahnede yine kendi üslubuyla anlatacak, gülmeye hasret kalan yüz kaslarınız yeniden mesaiye başlayacak.

SALI

Simge Sağın

Simge Sağın, bu akşam 21.00’de Jolly Joker İstanbul sahnesinde gerçekleştireceği etkinlikle sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Siz de bu muhteşem eğlenceyi kaçırmak istemiyorsanız yerinizi ayırtmayı unutmayın.

Kayıt Dışı Hamlet

Tiyatro Çıplak'ın iki perdelik absürd komedisi "Kayıt Dışı Hamlet", bu akşam 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sizlerle buluşuyor. Tiyatro Çıplak’ın bir başka sürprizi de her oyunda sürpriz bir oyuncu konuk ağırlayacak olmaları... Yani tiyatroseverler her oyunda ünlü bir konuk oyuncuyla karışılacak.

ÇARŞAMBA

Renkli sahnesiyle Can Bonomo

Alternatif müzik sanatçısı Can Bonomo, bu akşam 20.00’de IF Performance Hall'de sahne alıyor. Bonomo, alaturka nağmelerden indie melodilere gezinen, zengin ve müzikal olarak çok renkli sahnesiyle dinleyicilerin kulakları için yine bir ziyafet sunmaya hazırlanıyor. 

Göz alıcı bir sahne

Demet Tuncer ile 80'li yıllar 3 Şubat'ta Beyoğlu Hayal Kahvesi Sahnesi'nde. Demet Tuncer'le nostaljiye, eğlenceye ve müziğe doyacağınız bir gece sizleri bekliyor. Tuncer, bu akşam 22.30’da 80’lerin yerli ve yabancı en güzel şarkılarını muhteşem yorumu ve göz alıcı sahne performansıyla sizler için seslendirecek.

PERŞEMBE

Avrasya’nın oyun köprüsü kuruluyor

Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı Gaming İstanbul “Herkes için Eğlence ve Oyun” konseptiyle bugün kapılarını açıyor. 7 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek etkinlik, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. İster amatör, ister profesyonel oyuncu olun, ister dijital eğlence dünyasını keşfetmek isteyin, isterseniz oyun karakterlerine bürünün, kostümünüzü giyin, silahlarınızı kuşanın podyuma çıkın; Gaming İstanbul, kapılarını eğlenmek isteyen herkes için açıyor.

CUMA

Sokak müziğinin sesi Siyabend 

Sokak müziğinin Türkiye'deki en iyi temsilcilerinden biri olan Siya Siyabend bu akşam 21.00’de Bronx Pi Sahne'de çıkıyor. 

Elektronik müzik tutkunları için

Red Bull Music Academy Nights, 2016 sezonuna Kaan Düzarat'ın ev sahipliğinde İngiliz house müzik prodüktörü Julio Bashmore ve New Jerseyli prodüktör Todd Edwards ile giriyor. Bashmore ve Edwards kendilerine has yorumlarıyla harmanladıkları müziklerini bu akşam 22.00’de Babylon Bomonti’de elektronik ve house müzik tutkunlarına sunacak. 

KİTAP

Türk Bilge Kağan

Orta Asya’nın bozkırlarında dağınık kabileler halinde yaşarken onları derleyip toparlayan, bir araya getirip millet olmalarını sağlayan bir hükümdar: Türk Bilge Kağan... Erdem ve bilgelikle kuşatılmış yüreklerin, töre ışığıyla parlayan çelik kılıçların gölgesinde yükselen bir devlet: Göktürkler... Hükümdar, Zamanın Oğlu romanlarının yazarı, Mustafa Çevik’in kaleminden…

Transit

Kaçış, sürgün ve mültecilik gibi güncelliğini bugün de koruyan sorunları ele alan en önemli modern klasiklerden biri olan Transit, belgesel ile kurmacayı bir araya getiren sarsıcı bir roman. Kitap, Anna Seghers’in kendi deneyimlerine ve kaçış hikâyesine dayanıyor.

Mekân

Lezzet şöleni

Lezzetleriyle açıldığı günden beri çok konuşulan Sandalyee Brasserie, 2016 yılına damga vuracak yepyeni bir mönü hazırladı. Dünya mutfağının yerel lezzetlerle yeniden yorumlandığı Sandalyee Brasserie, sizi lezzet şölenine bekliyor.

Samimi ve tutku dolu 

Özsüt’ten çikolata kestane, kestanenin o samimi lezzetiyle çikolatanın tutku dolu keyfini bir araya getiriyor. Bu özel mini pasta, yoğun lezzetlerden hoşlananlara hitap ediyor. Doğal, zarif ve incelikli tarifleriyle Özsüt, kışın sert mizacını tatlı bir gülümsemeyle karşılamanızı sağlıyor.

Kahvaltının tek adresi

80 yıldır alışkanlık yaratan lezzetlerin değişmez adresi Saray Muhallebicisi, büyük bir el emeği ve ustalıkla hazırladığı özel kahvaltısıyla misafirlerine, güzel bir güne uyanmanın mutluluğunu yaşatıyor.

SERGİ

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil

Pera Müzesi, video sanatı ve pop müzik ilişkisini ele alan “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” başlıklı sergiyi 7 Şubat Pazar 

gününe kadar sanatseverlerle buluşturuyor. Sergide aralarında Nam June Paik, Andy Warhol, Yayoi Kusama, Vito Acconci ve John Baldessari gibi öncü video sanatçılarının da bulunduğu 28 sanatçının eseri yer alıyor. 1960’lardan günümüze pop müzikle video sanatı arasındaki ilişkilerin izini süren sergide hem biçimsel hem de kavramsal açıdan pop ve rock ikonografileriyle bağlantılı olan video sanatı ve deneysel film tarihinin önemli eserlerine yer veriyor.

Romantik bir dışavurum

EKAV / Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı, yeni yılın ilk sergisine ressam Ertuğrul Ateş’in son yapıtlarından oluşan “Aşk & Aşk” ile 19 Şubat Cuma gününe kadar Ekavart Gallery’de ev sahipliği yapıyor. “Sanatın başlama noktası bütün büyük sorulara cevap aramaksa, sanatçı cevabı aramaya kendinden başlamalı” diyen Ertuğrul Ateş, kendini ararken içine tuttuğu aynaya yansıyan resimlerini durup dinlenmeksizin tuvale döküyor. Kendini belirli bir akım içinde görmekten ısrarla kaçınan sanatçı, resimlerine sürrealist platform, romantik dışavurum ve mistik düşünce yapısının can verdiği kanısında. Tuval üzerine yağlıboya çalışıyor ve eskiz yapmıyor.