Bu hafta ne yapsak?

Sezen Aksu sizi 40 yıllık bir yolculuğa çıkarıyor.

Bugün 

Son kırk yıldır hayatımızınfonunda hep Sezen Aksu’nun sesi ve müziği vardı. Bu akşam olağanüstü sesi, unutulmaz besteleri ve 40 yıla damga vuran o müthiş şarkıları benzersiz bir ekibin işbirliğiyle hayat buluyor. Aksu, Volkswagen Arena, İstanbul’da saat 20.30’da sevenlerini 40 yıllık bir yolculuğa çıkartıyor.

Dünden bugüne Nazan Öncel

Bir şarkı tutmanın tam zamanı diyenler için dünden bugüne yazmış olduğu şarkılarını kıymetli müzisyen arkadaşları eşliğinde dert ortakları için söyleyecek olan Nazan Öncel, bu akşam 21.30’da Passage Pub sahnesinde sevenleriyle 

buluşmaya hazırlanıyor.

Gökhan Türkmen ile En Baştan

Pop müziğe "Büyük İnsan" şarkısıyla giriş yapan Gökhan Türkmen, bu gece 23.00’te Ooze Venue'de son albümü "En Baştan"da yer alan şarkıları sizlerle birlikte seslendirecek.

Muhteşem aşk şarkıları

Türk Pop Müziği’nin sevilen sesi Ferhat Göçer, Kıbrıs’ta sahne almaya hazırlanıyor. The Savoy Ottoman Palace, Göçer’in muhteşem aşk şarkılarına ve keyifli performansına bu akşam 20.30’da ev sahipliği yapacak.

Ücretsiz oyun

VİKO by Panasonic’in Çocuk Tiyatrosu, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında, geleceğimizin teminatı öğrenciler için sahne alacak. Enerji verimliliği, doğal kaynakların korunması ve geri dönüşüm konularında birçok mesajın verileceği tiyatro oyunu bugün ve yarın Üsküdar Koza Tiyatrosu’nda 13.00-14.00 satleri arasında ücretsiz olarak izlenebilecek.

Cumartesi 

Bir Delinin Hatıra Defteri

Ülkemizde oynanan ilk tek kişilik oyun olan Bir Delinin Hatıra Defteri›ni Genco Erkal 50 yıl sonra yeniden yorumluyor. Bir Delinin Hatıra Defteri, bu akşam 18.00’de Torium AVM'de... Nikolay Gogol'un toplumsal kara mizah başyapıtı bir kez daha güldürürken içimizi acıtacak.

Ferhangi Şeyler

Ferhan Şensoy, tek kişilik gösterisi Ferhangi Şeyler ile bu akşam 18.00’de Ses 1885-Ortaoyuncular Tiyatrosu'nda seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Şensoy›un 7 Mart 1987›den beri aralıksız oynadığı tek kişilik gösteri, gündelik herhangi olayların Ferhanca bir mizah penceresinden değerlendirilmesidir.

PAZARTESİ

HipHop geceleri

Toy Room Club İstanbul Pazartesi günleri R&B ve HipHop geceleri düzenliyor… New York ve Miami’de adından sıkça söz ettiren Dj Tito bu gece 23.00’te hip-hop severleri bekliyor…Frankenstein’e sürpriz kadro SAKM Birim Sahnebünyesinde "20. Yıl Oyunu" olarak sahnelenecek "Frankenstein", sürpriz kadrosuyla bu akşam 20.30’da Caddebostan 

Kültür Merkezi'nde...

SALI

Bulutsuzluk Özlemi

Sevilen rock grubu Bulutsuzluk Özlemi, bu akşam 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alıyor.

Karsu

Karsu, yeni albümü Colors'ın tanıtım konserleri kapsamında bu akşam 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde...

ÇARŞAMBA

Hayal Kahvesi’nde bu akşam

Su Soley, bu akşam 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alıyor.Kaan TangözeRock sanatçısı Kaan Tangöze, bu akşam 21.00’de Jolly Joker İstanbul sahnesinde.

PERŞEMBE

Akbank Sanat’ta tango rüzgârı 

Önde gelen klasik gitar sanatçılarımızdan Hüsrev İsfendiyaroğlu, bu akşam 21.00’de Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği müzik ve dans konulu etkinlikle izleyenleri tango ve milongaların büyülü dünyasına götürecek. 

Teoman'la Yavaş Yavaş

"Teoman'la Yavaş Yavaş" albümü kapsamında Türkiye'nin pek çok şehrinde hayranlarıyla buluşan ve yoğun ilgi gören Teoman, bu akşam 22.00’de Hayal Kahvesi Adana'da...

CUMA

Yepyeni şarkılarla Nilüfer

Nilüfer, bu akşam 21.00’de Hayal Kahvesi Gaziantep'te sahne alıyor. 2 yıllık bir çalışma sonucunda yepyeni şarkılardan oluşan"Kendi Cennetim" adlı albümünde ilk kez Sezen Aksu ve Nazan Öncel şarkıları söyleyen Nilüfer, amatör bestecilerden seçtiği ve albümünde yer alan iki şarkıya da repertuvarında yer veriyor.

Küçük Prens Müzikali

Dünya'nın en çok satan ve okunan hikâyelerinden "Küçük Prens"in, yapımcılığını ve yönetmenliğini Alev Baymur'un yaptığı müzikali, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahnelenmeye başlandı. Oyun ocak ayı boyunca her cuma 20.30, her cumartesi 12.00'de gösterilecek.

KİTAP

Kan Günleri ve Nar Ağrısı

İnci Aral bu kitaptaki yazılarıyla kocaman bir ülkenin haritasını çıkarıyor ve önümüze vicdan, adalet, sanat-edebiyat, doğa ve insan resimleri bırakıyor. Ülkesine ve diline aşkla bağlanmış bir yazardan dokunaklı, özgün bir toplam.

Kehribar Gözlü Tavşan

İmparatorluğun en ihtişamlı günlerini yaşadığı Odessa’dan 19. yüzyıl sonu Paris’ine, kuşatma altındaki Viyana’dan II. Dünya Savaşı sonrası Tokyo’suna, Edmund de Waal sıra dışı ailesinin fırtınalı yüzyılda süregiden öyküsünü anlatıyor. Zenginliğin doruğundaki sanat hamisi bir ailenin, Nazilerin iktidara gelişiyle iç burkan yıkımını ve hayatta kalma macerasını gözler önüne seriyor.

Mekân

Any’de hafta sonu 

brunchları başladıAny İstanbul, 11.00-15.00 saatleri arasındaki açık büfesiyle hafta sonu keyfinize lezzet katıyor. Zengin açık büfesindeki birbirinden özel seçenekleriyle hafta sonu neşenizi artırarak, pazartesi sendromunu hafifletip 

damaklarınızda lezzetli tatlar bırakıyor.

Keyfinize keyif katıyor

Corridor, Melda Tuna öncülüğünde hazırlanan “Corridorbites” lezzetlerini müzik ve eğlenceyle birleştiriyor. İyi müziği, samimi ortamı ve ardı ardına kesilmeyen yenilikleriyle şimdiden Kuruçeşme’nin vazgeçilmez adresi olan Corridor, yeni yılda yeni mönüsüyle ve muhteşem kokteylleriyle damağınıza lezzet, keyfinize keyif katıyor. 

Bu kışın favori adresi 

Lezzetleri, sunumları ve eğlence konseptiyle açıldığı ilk günden beri İstanbul’un en popüler adreslerinden olan Biber Bar, yenilenen mönüsü ve sürpriz etkinlikleriyle kış sezonunda da iddiasını sürdürüyor. Biber Bar’ın yenilenen mönüsünde; “Ördek Roll”, “Somon Tartare”, “Risottolu Fırın Levrek”, “Kinoalı Enginar Salata”, “Vejeteryan Pizza” ve “Karides Tempura” gibi birbirinden özel lezzetler yer alıyor. 

SERGİ

Kadınların tüm renkleri bu tuvallerde gizli 

Ramada İstanbul Asia, ocak ayında Rahime Dizdaroğlu’nun “Zamansız Hikâyeler” sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. 25 Ocak tarihlerine kadar İstanbul Anadolu yakasında Ramada İstanbul Asia Hotel sanat galerisinde gerçekleşecek sergi 10 gün boyunca ücretsiz olarak ziyarete açık olacak. Kadın imgesini eserlerinde sıklıkla ve başarıyla kullanan Rahime Dizdaroğlu, çalışmalarında; yaşanmış hikâyelerden de ilham alarak kadınların zamansız hikâyelerini, geçmişten geleceğe resmediyor. Güzellik, masumiyet, hüzün, yaşanmışlık, gizem, cesaret gibi unsurlara vurgu yaptığıportrelerinde Rahime Dizdaroğlu, kadın kahramanlarının tüm duygularını dışa vuruyor.

Empresyonist çizgideki İstanbul manzaraları

Ressam Gülay Aytan, “Varyasyon” isimli kişisel sergisinde 30 eserini sanatseverlerle buluşturuyor. Portreler, nü ve soyut çalışmaların yer aldığı sergide, empresyonist çizgideki İstanbul manzaraları ve Küba sokaklarından müzisyenler yansıyor tuale… Farklı teknikleri ustalıkla buluşturan Aytan’ın çalışmaları 5 Şubat’a kadar, Zorlu Center Eataly’de görülebilir.