Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

Cumartesi

Sahnede doğum gününü kutlayacak

Türk Sanat Müziği'nin dev ismi Emel Sayın, bu akşam 21.00’de doğum gününü 

Bostancı Gösteri Merkezi sahnesinde kutlayarak sevenlerine sürprizlerle dolu unutulmaz bir gece yaşatacak.

Alexandra Stan  

Romanyalı Euro Dance vokalisti Alexandra Stan, bu akşam 21.30’da 21 Kasım'da Beyrut Performance sahnesinde... Romanya'nın genç yeteneği, gece boyunca Pal Station 106 DJ'lerinden DJ Festo, remixleriyle sabaha kadar sizlerle olacak.

 

Dert ortakları için söyleyecek

Pop müziğin divası Nazan Öncel, yazdığı çekim gücü yüksek şarkılardan oluşan 

repertuvarıyla bu gece 23.00’te Garajİstanbul sahnesinde buluşmaya hazırlanıyor. Bir şarkı tutmanın tam 
zamanı diyenler için dünden bugüne yazmış olduğu şarkılarını kıymetli müzisyen arkadaşları eşliğinde dert 
ortakları için söyleyecek.

Kemanı ağlatan adam

"Kemanı ağlatan adam”, büyük keman virtüözü Farid Farjad, bu akşam 21.00’de Congresium Ankara'da sahne alacak. Sakın kaçırmayın…

Bambaşka bir yorum

Bulvar 216 konserlerine, Türk Caz Müziği'ne bambaşka bir yorum getiren sanatçı Can Gox ile devam ediyor. Konser bu akşam 19.00’ da Food Lounge’ta başlayacak.

Sevilen şarkılarını seslendirecek

Türk Pop Müziği'nin genç, yakışıklı ve enerjik şarkıcısı Murat Dalkılıç, sevilen şarkılarını bugün Optimum AVM’de Adanalı hayranları için seslendirecek. Dalkılıç, dillerden düşmeyen şarkılarını konserde hayranlarıyla birlikte 
seslendirerek muhteşem bir gün yaşatacak…

Pazar

Güzelliğiyle yıllara meydan okuyor

Duru sesi ve güzelliğiyle yıllara meydan okuyan Yeşim Salkım, bu gece 22.00’de Frankie İstanbul’un sunduğu Timeless Moments’a konuk oluyor. Oyunculuğu ve müziğiyle sevilen Salkım, unutulmaz bir gece yaşatacak.

Sanat uzun, hayat kısa

Sanat uzun, hayat kısa sloganıyla müziğin tüm renklerini dinleyicisiyle buluşturan ENKA Kültür Sanat, Neşeli Pazarlar Konseri ile şehre ritim katmaya devam ediyor. Bugün 11.30’da ENKA’da, çocuk seyircilerin ücretsiz izleyebileceği Barış İçin Müzik Orkestrası sahne alıyor.

Birsen Tezer

Büyülü sesiyle Birsen Tezer, "İkinci Cihan" albümünün sevilen şarkılarıyla bu akşam 21.00’de Container 
Hall sahnesinde...

PAZARTESİ

Teoman hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor

Türkiye’nin pek çok şehrinde hayranlarıyla buluşup yoğun ilgi gören Teoman, Aydın konserini bu akşam 20.00’de Adnan Menderes Üniversitesi-Meandros Salonu'nda gerçekleştirecek.

Üstü Kalsın Bo sahne bu akşam 20.30’da Tiyatrogerçek'in “Üstü Kalsın” adlı tiyatro oyununu ağırlıyor. Cemal Süreya'nın aşklarını, yaşamında iz bırakan anları konu alan oyun, seyircisini bekliyor.

SALI

Geçmişten günümüze Süperstar

Gururla Yerli Salı Konserleri’nde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahneye çıkacak ilk isim Ajda Pekkan… Süperstar bu akşam 21.00’de, geçmişten bugüne en beğenilen şarkılarından oluşan çok özel repertuvarını, müthiş bir koreografi, görkemli ışık şöleniyle birlikte sunacak.

Eğlenceye doyacaksınız

Demet Tuncer, "Seksenli Yıllar" etkinliğiyle Jolly Joker İstanbul sahnesinde olacak. Demet Tuncer bu akşam 21.00’de nostaljiye, eğlenceye ve müziğe doyacağınız bir geceye sizleri davet ediyor. 

ÇARŞAMBA

Nil KaraibrahimgilTürk Pop Müziği’nin başarılı isimlerinden Nil Karaibrahimgil, bu akşam 20.00’de Sabancı Gösteri 
Merkezi'nde sahne alıyor.Buray görücüye çıkıyor. Zirvenin yeni sahibi Buray, bu gece 23.30’da 222 Park sahnesine konuk oluyor. "İstersen" şarkısıyla hem dinleyicilerin hem de müzik sektörünün dikkatini çekerek büyük bir çıkış yakalayan Buray'ın, ilk solo albümü "1 Şişe Aşk" ilk kez görücüye çıkıyor!

PERŞEMBE

Metal efsanesi Sepultura

%100 Metal, bu akşam 21.00’de 30. yılını deviren Brezilyalı thrash metal efsanesi Sepultura’yı Garajİstanbul’da Türk seyircisiyle buluşturuyor. Metal müziğin dev isimlerinden olan grubun performansını mutlaka izleyin.

Broadway ilk kez Ankara'da!

Disney ve Broadway'in orijinal, ödüllü ve olağanüstü Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast) müzikali dünya turnesi kapsamında bu akşam ilk kez Ankara'da Congresium'da sahneleniyor.

CUMA

Elektronik müziğin temsilcisi

Elektronik müziğin önde gelen temsilcilerinden DJ, prodüktör ve plak şirketi sahibi kimliğiyle de birçok başarılı işe imza atmış olan Phonique, bu gece 22.00’de Roxy'de!

Müzikte sınır tanımıyor

Müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “özgür bir müzisyen” 
olarak tanımlayan Cem Adrian, 
bu gece 22.00’de Jolly Joker 
İstanbul’da dinleyicileriyle buluşuyor.

KİTAP

Uçurtma Avcısı

Uçurtma Avcısı arkadaşlık, ihanet ve sadakatin bedeline ilişkin bir roman. Babalar ve oğullar, babaların oğullarına etkileri, sevgileri, fedakârlıkları ve yalanları... Daha önce hiçbir romanda anlatılmamış bir tarihin perde arkasını yansıtan Uçurtma Avcısı, zengin bir kültüre ve güzelliğe sahip toprakların yok edilişini aşama aşama gözler önüne seriyor.

Ölmeden Az Önce

Turgut Özakman’dan Fazıl Hüsnü Dağlarca’ya, Erol Günaydın’dan Nejat Uygur’a kadar pek çok değerli isimle yaptığı söyleşileri “Ölmeden Az Önce” adlı kitapta toplayan Hülya Okur, okuyucusunu hiç bilinmeyene doğru keşfe çıkarıyor.   

Mekân

Rastgele balık keyfi

Elite World Otelleri, bu kez “Rastgele balık keyfi” düzenliyor. Etkinlik, 20 Kasım-4 Aralıktarihine kadar devam edecek. Anason Grubu’nun sahne alacağı etkinliğin mönüsünde, bir birinden farklı lezzetler yer alıyor.

80 yıllık lezzet yolculuğu

Saray Muhallebicisi’ni özel bir mekân yapan klasikleşmiş ürünlerinden ilk akla gelenler; şifa kaynağı olan enfes tavuk etli çorbası, dillere destan zengin kahvaltısı, kendi mandırasından gelen ve manda sütünden günlük olarak üretilen kaymağı… Aynı zamanda sütlü tatlıları, leziz hamurlu tatlıları, günün her saati sunduğu taptaze börekleri, lezzetli 
salataları ve özel manda yoğurdunun eşlik ettiği benzersiz tavuklu pilavı…

Tatlı mönüsüne Fransız şef imzası

Sunset mutfağı şimdi de dünyanın sayılı şefleri arasında yer alan Sunset’in danışman tatlı şefi Etienne Irazoqui’nin özel tatlı tarifleri misafirlerin beğenisine sunuyor. Hem öğle yemeklerinizi hem de akşam yemeklerinizi Etienne Irazoqui’nin farklı lezzetteki tatlılarıyla taçlandırmak istiyorsanız siz de Sunset’e uğramayı ihmal etmeyin.

SERGİ

Hayata Tutunan Çiçekler

26 Kasım 2015 tarihine kadar, Kanyon’da soyu tükenmekte olan bitkilere sahip çıkıp farkındalık yaratacak “Hayata 
Tutunan Çiçekler” sergisini izleyebilirsiniz.“Hayata Tutunan Çiçekler” sergisi Bahar Korçan’ın küratörlüğü ve Tema’nın desteğiyle her biri bulunduğu bölge itibarıyla dokunaklı hikâyelere sahip 18 endemik bitkiyi farklı enstelasyonlarıyla Kanyon misafirlerine anlatacak. Sergiyi gezen Kanyon misafirleri www.hayatatutunanciceklerkanyonda.com web sitesi üzerinden TEMA vakfına bağışta bulunarak endemik bitkilerin korunmasına yardımcı olabilecekler.

Bu sergi kaçırılmaz!

Ravouna 1906, Abidin Dino sergisine ev sahipliği yapıyor. Özel koleksiyonlardan derlenmiş, pek görülmemiş kaçırılmaması gereken eserler koleksiyonerlerin ve sanatseverlerin beğenisine sunuyor. 
20 Kasım-4 Aralık tarihlerinde serginin, koleksiyonerler ve tüm sanatseverler tarafından ilgiyle izleneceği bekleniyor. 

İpek Yolu’nun tüm renkleri “Laylâ” albümünde

Dünya üzerindeki dört kontrtenorden biri olan, Kremlin Devlet Tiyatrosu’nun “Avrasya’nın Altın Sesi” ilan ettiği Rusya Federasyonu Devlet Sanatçısı Ahmed Ahmedov’un son albümü “Laylâ” İBB Kültür A.Ş. etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Albümde, Rokselana (Hürrem Sultan), Sultanım Leyla, Gözlerin Siyah, Keşke, Beni Hatırlarsın, Zülfiye, Sümeyye, Âşık Oldum ve Ayrılık isimli şarkıların yanı sıra, sözleri Yunus Emre’ye ait üç eser de bulunuyor. Ahmed Ahmedov, Laylâ albümündeki müzikal yolculuğunu Semerkant’tan başlatıyor. Sanatçı, İpek Yolu’nu takip ederek Orta Asya’yı dolaştıktan Kafkaslar üzerinden Kırım’a, oradan İtil-Volga bozkırlarına geçtikten sonra Anadolu’ya 
ulaşıyor. Müzik, Anadolu topraklarında Yunus Emre’nin “Sevelim, Sevilelim” mesajıyla buluşup Türk Dünyası’ndan 
kurulmaya başlanan müzik köprüsü tamamlanmış oluyor. 

SENİN KISMETİN MİNARELİ ŞEHİRDE

Rusya Federasyonu Devlet Sanatçısı Ahmed Ahmedov genç yaşında bir rüya görür. Dağıstan’ın küçük bir köyünde yaşayan Ahmedov yakın çevresinde Müslüman bir din görevlisi olmadığı için rüyasını yorumlatmak için papaza gider. Rüyasını dinleyen papaz Ahmedov’a “Senin kısmetin burada değil, minareli şehirde” der. Ahmedov, çocukluğu boyunca 
Bin Bir Gece Masalları dinler gibi büyükannesinden dinlediği İstanbul’a çok uzun yıllar sonra gelecek ve ilk kez puslu bir seher vakti Karadeniz kıyılarından sadece minarelerini gördüğü bu şehir onu büyüleyecektir. 

SEVELİM, SEVİLELİM

Türk kültürünü ve ata vatanındaki insanlarına “Bahar Geldi Geçti Sen Gelmez Oldun” diye ağıt yaktıran Türk insanlarını 
tanıdıktan sonra Ahmedov, iki ülke arasında gönüllü kültür elçiliği yapmaya başlayacaktır. Ahmed Ahmedov bu amaçla 
iki ülke arasında ses getiren konserlere imza atar. Ana mesajı “Sevelim, Sevilelim” olan konserler vermeye başlar.

Suriyeli çocuklar için gökyüzünün rengi kan kırmızı!

Kadir Has Üniversitesi, 1 Aralık-6 Aralık 2015 tarihleri arasında Suriyeli savaş mağduru çocukların dünyayı ağlatan acılarını renklere döktükleri “Durma Resim Yapalım” isimli projenin sergisine ev sahipliği yapıyor. Kadir Has Üniversitesi’nin kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen projenin yöneticisi Doç. Dr. Çiğdem Boz, sergiyi şöyle değerlendirdi; “Toplumsal Duyarlılık Projesi” dersi kapsamındaki bu projemizle Gaziantep İslahiye’de bulunan Mülteci Kampı’ndaki savaş mağduru çocukların iç dünyalarına ulaşmayı, savaşın izlerini boya kalemleriyle kapatmayı amaçladık. Kasım 2014- Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz bu projeyle bir yandan da öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilinci kazanmasını hedefledik. Önlerine boş kâğıtlar ve 
boya kalemleri koyduk, onlar ise rengârenk dünyalarını döktüler önümüze. Kan kırmızısını, savaş yeşilini, acı siyahını, hüzün grisini, umut sarısını… Mülteci Picassoların, Van Goghların önünde saygıyla eğiliyoruz…”