Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

CUMARTESİ

En sevilen şarkılarıyla Yıldız Tilbe

Türkiye'nin sayılı besteci ve şarkı sözü yazarlarından Yıldız Tilbe, bu akşam Jolly Joker Ankara'da sahne alıyor. Gerek şarkıları gerekse sahne performanslarıyla milyonları kendine bağlayan Tilbe, saat 22.00’de en sevilen şarkılarını sizler için seslendirecek. 

O demeden yaz bitmeyecek

Dünyaca ünlü DJ Skrillex, bugün 15.00’te KüçükÇiftlik Park’ta sahne almaya hazırlanıyor. Yaz, Skrillex bitti demeden bitmeyecek!

Geçmişten günümüze Erkin Koray

Ankara/BİS, bu akşam 22.59’da Türk rock ve Anadolu Rock müziğinin efsane ismi Erkin Koray’ı sahnesinde ağırlıyor. Koray’ın, geçmişten günümüze en sevilen şarkılarını eşlik etmek için yerinizi ayırtmayı unutmayın.

Mabel Matiz sevenleriyle buluşuyor

Türkiye’nin gelecek vaat eden en genç müzisyenleri arasında gösterilen Mabel Matiz, bu akşam 22.00’de en sevilen şarkılarını Dorock XL sahnesinden seslendirecek.

Büyülü bir ses

Büyülü sesiyle Birsen Tezer, "İkinci Cihan" albümünün sevilen şarkılarıyla bu akşam 23.00’te Garajİstanbul sahnesinde…

PAZAR:

Mutlaka izleyin!

Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bu akşam 20.30’da Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda sizlerle buluşuyor. Mutlaka izleyin!

PAZARTESİ

Bu oyun izlenir

İki perdelik kara komedi "Yetersiz Bakiye", bu akşam 20.30’da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahneleniyor. Kara mizahla yoğrulmuş bu oyunda, peş peşe gelen esprilerle seyirci gülerken bir anda gerçek bir dram karşısında  şaşırıyorlar. Ağlanacak halimize gülmek için bu oyun izlenir.

SALI

Ellerimin Arasında Hayat

Cevahir Sahnesi Salon 1, bu akşam 20.00’de“Ellerimin Arasında Hayat” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yapıyor. Suç nedir? Ceza nedir? Öldürmek nedir? Sorularını irdeleyen oyun, Martovsky adında bir gencin tecavüz suçundan ölüm cezasına çarptırılmasıyla başlıyor.

Düşten bir serüven

Tiyatro Terminal yeni sezona "Don Kişot'un Görülmedik Serüveni" ile başlıyor. Bu akşam 20.30’da İzmir Sanat'ta sahnelenecek oyunda, gecesi baykuştan, gündüzü düşten bir serüven sizleri bekliyor.

ÇARŞAMBA

Dikkat!

Rock müziğe ve eğlenceye doymak isteyenlerin dikkatine! Rock müziğin efsane gruplarından Kurban, bu akşam 20.00’de IF Performance Hall sahnesinde...

Rafet El Roman

Pop sanatçısı Rafet El Roman, bu akşam 21.00’de Jolly Joker Ankara'da sahne alıyor.

PERŞEMBE

Unutulmaz eserlerBenzersiz şarkı sözlerini güçlü sesiyle buluşturmayı başaran ve müziğiyle herkesi etkileyen Göksel, bu akşam 21.30’da Babylon Bomonti'de sahne alıyor. Sanatçının, unutulmaz eserlerini seslendireceği konserinde sizi sürprizler de bekliyor.Kaçırmayın!

Yüzyüzeyken Konuşuruz, bu akşam 22.00’de Dorock Stage sahnesinde sizlerle...

CUMA

Romantik müziğin efsanesi

Romantik müziğin efsane ismi Ümit Besen, bu akşam 21.30’da Garajİstanbul sahnesinde kendi klasiklerinden ve geniş 

repertuvarındaki unutulmaz eserlerden oluşan şarkılarla sizler için sahne alacak.

Hayranlarıyla birlikte söyleyecek

Mehmet Erdem, en sevilen ve en yeni şarkılarıyla bu gece 23.00’te Hayal Kahvesi Bursa sahnesinde... Erdem, "Hakim Bey", "Herkes Aynı Hayatta" "Acıyı Sevmek Olur Mu" gibi çok bilinen şarkılarının yanı sıra yeni şarkılarını da Hayal Kahvesi Bursa'da hayranlarıyla birlikte söyleyecek.

Mekân

Hem damağa hem göze

Simit Sarayı’nın, hem damağa hem de göze hitap eden balkabaklı, cevizli enfes tatlısı balka dilimi; 7’den 70’e tüm lezzet tutkunlarını Simit Sarayı ve Simit Sarayı Mahalle mağazalarında bekliyor.

Kestane tutkunlarına

Divan’dan, sonbaharı sabırsızlıkla bekleyen kestane tutkunlarını sevindirecek bir lezzet haberi… Muhteşem aromasıyla maron deguise ve kestaneli pasta, mevsimin gurme lezzetlerini denemek isteyenleri bekliyor.

En özel İtalyan lezzetleri

En gözde İtalyan restoranlarından biri olan Gina, İtalyan mutfağı severler için yeni sezonu yenilenen 
mönüsüyle karşılıyor. Klasik ve modern İtalyan yemeklerinin en güzel örneklerini sunan Gina, misafirlerine lezzetli yemekler sunuyor.

SERGİ

Renkler Her Dili Konuşur
“Sanata hizmet sanatçıya destek” anlayışıyla çağdaş sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturan VakıfBank, Levent Sanat Galerisi’nde bu kez Gülay Güneş’in eserlerine ev sahipliği yapıyor. Güneş’in “Renkler Her Dili Konuşur” 
isimli resim sergisi, 9-20 Kasım 2015 tarihleri arasında VakıfBank Levent Sanat Galerisi’nde açık olacak. Sanatçının

7’nci kişisel sergisi olan “Renkler Her Dili Konuşur”, pazar hariç her gün 09.00-17.30 saatleri arasında gezilebilecek.

Doğaya ve varoluşa dair

İsmail Atmalı’nın kişisel sergisi “60x60”, 3 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek. Almanya’da 1984 yılında Kunstguartiers grubuyla sanat çalışmaları yapan sanatçı, Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde sergilerde yer aldı ve 
farklı sanatçılarla ortak çalışmalar yürüttü. 

Atmalı’nın ağırlıklı olarak Nurnberg ve Bodrum-Gümüşlük arasında geçen hayatının 60 yılını sembolize eden sergi, doğaya, varoluşa ve zaman devinimlerine referanslarda bulunuyor. Özellikle sanatçının doğal malzemeler kullanarak ürettiği işleri, ziyaretçileri toprağa yakın olmaya davet ediyor.

Küçük Prens’in felsefesini yaşatan etkinlik alanı

276 dil ve lehçede toplam 481 kitaptan oluşan dünyanın en kapsamlı Küçük Prens sergisi gördüğü yoğun ilgiden dolayı 
20 Kasım’a kadar sevenleriyle buluşmaya devam ediyor.

YAKINDAN TANIMAK İSTEYENLER İÇİN…

Dünyada en çok satan ve okunan kitaplardan biri olan, hem çocuklar hem de yetişkinler için kılavuz kitap değerini taşıyan Küçük Prens’i, daha yakından tanımak isteyenlere yeni bir fırsat sunan Capitol, sergi ve Küçük Prens hayal gücü workshop’larını 20 Kasım’a kadar uzattı. Sergiye gelenleri ise şaşırtıcı bir deneyim bekliyor. Küçük Prens gezegeni olarak dekore edilen sanat galerisinde ziyaretçilere; Küçük Prens’in gülünü, koyununu ve 483 adet Küçük Prens koleksiyon kitabını yıldızların altından yürüyerek görme şansı sunuluyor. Serginin dikkat çeken eserleri arasında; aynanın üzerinden okunabilen, büyüteçle okunabilen ve görme engelliler için üretilen özel Küçük Prens eserleri yer alıyor. Bunun yanında kitaplara dokunarak incelenebilecek hatta okuma fırsatı sunulacak. Sergideki tüm baskılar, Küçük Prens’in dünyasını yakından tanımak için büyük önem taşıyor. 1940 yılında eşiyle birlikte New York’a taşınan ve Küçük Prens’i burada yazan Antoine de Saint-Exupery’nin defteri, kitabın hangi aşamalardan geçtiğini 
gösterecek şekilde sergileniyor.

HAYAL GÜCÜ WORKSHOP’LARI

Capitol Alışveriş Merkezi, Küçük Prens’in gezegenler arasında yaptığı yolculuğu, interaktif  Küçük Prens etkinlik alanıyla tüm hayranlarına yaşatıyor. Etkinlikte, fil yutan yılanı, konuşan gülü, Baobab ağaçlarını, müzik çalan kuyuyu ve Küçük Prens’in yolculuk yaptığı tüm gezegenleri 12.00-20.00 saatleri arasında ziyaret etmek mümkün olacak. Çocuklar, Küçük Prens pelerinleriyle 20 kişilik gruplar halinde bu özel dünyaya giriş yapıp hayal gücü workshop’una katılabilecekler. Küçük Prens’in serüveninin yaşatıldığı bu etkinlik, çocuklar için olduğu kadar yetişkinler için de çok özel. Küçük Prens serüveninde; günün 1 seansı yetişkinlere ayrılıyor. 

Nigel Kennedy bu defa Bach yorumlayacak...

Müzikte çeşitlilik felsefesiyle hareket eden ve değişik stilleri birbirine harmanlayarak dinleyiciyi büyülü bir yolculuğa çıkaran Nigel Kennedy, “Bach Meets Kennedy” programıyla Türk izleyicisiyle buluşuyor. 13 Kasım’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin konuğu olacak Kennedy, dünyanın önde gelen müzik virtüözlerinden biri olarak tanınıyor. Kennedy İstanbul konserinde, Johann Sebastian Bach'ın en bilinen eserlerini kendine has tarzıyla sunacak. Klasik müziğe, gitar, davul ve kontrbas ekleyerek, dinleyicileri baroktan, caz’a, rock’tan modern müziğe doğru tatlı bir yolculuğa çıkaracak.