Bu hafta ne yapsak? 9 Eylül 2023 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 9 Eylül 2023 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

TURKCELL VADİ'DE KONSER MARATONU SÜRÜYOR

Turkcell Vadi'de birbirinden değerli isimler ile unutulmaz anlara ev sahipliği yapacak. Kenan Doğulu 10 Eylül Pazar günü, Semicenk 22 Eylül Cumartesi günü, 90'lar Türkçe Pop Festivali kapsamında Ali Güven, Burak Kut, Çelik, Mansur Ak, Ümit Sayın ve Yonca Evcimik 30 Eylül Cumartesi akşamı, Haluk Levent 1 Ekim Pazar, Selda Bağcan ise 7 Ekim Cumartesi günü sevenleriyle buluşacak.

"BAŞKA ZAMAN–BAŞKA MEKAN" BAŞLIKLI KİŞİSEL SERGİSİ

Yusuf Taktak'ın tuval resimleriyle birlikte, kutuların içine karışık teknikle yaptığı son dönem çalışmalarının yer aldığı "Başka Zaman – Başka Mekan" başlıklı kişisel sergisi 14 Eylül'de Brieflyart Galeri'de açılıyor! Son aylarda ülkemizde yaşanan doğal afetlerin etkisinin de eserlere yansıdığı sergi, 15 Ekim 2023 tarihine kadar Brieflyart'ta ziyarete açık olacak. 2020 yılından bu yana sanat ortamında etkinlik gösteren Brieflyart, 2022'den itibaren Gümüşsuyu'ndaki fiziksel mekânında plastik sanatlara kucak açıyor.

ÇOCUKLAR OKULA BÜYÜKLER KIDZANIA'YA!

Bu yıl 7'ncisi düzenlenecek olan 'Büyüklere KidZania' etkinliği için geri sayım başladı. KidZania İstanbul 28 Eylül tarihinde 19:00-23:00 saatleri arasında şehri büyükler için açacak. Çocukların meslekleri eğlenerek deneyimlediği çocuklar ülkesi KidZania'da yetişkinler, bir günlüğüne içlerindeki çocuğu ortaya çıkaracaklar. Bu yıl 28 Eylül Perşembe akşamı gerçekleşecek olan etkinliğe katılacak misafirler; pilot, itfaiye, doktor ve polislik gibi hayallerindeki pek çok mesleği deneyimleme fırsatı elde edecekler. Büyük misafirler çocuklar ülkesi KidZania'yı bir günlüğüne ödünç alarak çocukların renkli dünyasına adım atacaklar.

LOÇA RESTAURANT İLE LEZZET YOLCULUĞUNA HAZIR OLUN

Bu yıl kapılarını açarak Foça'nın en yeni gözdesi olan LOÇA RESTAURANT, misafirlerini adeta bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Her köşesinde farklı ayrıntıların gizli olduğu, eşsiz manzarası ve lokasyonuyla şimdiden sıkı bir müdavim listesi oluşturan LOÇA RESTAURANT; kahvaltıdan akşam yemeğine kadar uzanan lezzet skalası ile sizleri bekliyor.

"CUMA İŞ ÇIKIŞI" KONSERLERİ MANGA İLE BAŞLIYOR

İş Sanat'ın Kibele Çeşmesi Heykeli önünde ücretsiz düzenlediği Cuma İş Çıkışı konserleri, 15 Eylül Cuma, saat 19.00'da rock müziğin başarılı gruplarından MaNga ile yeni sezona "merhaba" diyor. Alternatif rock, nu-metal, rapcore türlerinde müzik yapan, Ferman Akgül (vokal), Yağmur Sarıgül (elektrik gitar), Cem Bahtiyar (basgitar) ve Özgür Can Öney'den (davul) oluşan grup, albümleri, cover parçaları ve ünlü isimlerle yaptıkları düetlerle başarılarını ilk günkü gibi sürdürüyor.