Bu hafta ne yapsak? 8 Nisan 2023 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 8 Nisan 2023 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

"HARMONİ" SERGİSİ MAXIMUM UNIQ HALL'DE

İskandinavya'dan Madagaskar'a, Sri Lanka'dan Kanada'ya kadar 80'den fazla ülkede çalışan, 1998'de ilk Türk vahşi yaşam fotoğrafçısı olan Süha Derbent'in Afrika doğası ve insan portlerine yolculuk edeceğiniz "Harmoni" sergisi, 12 Nisan – 19 Mayıs tarihleri arasında Hülya Şekercioğlu'nun küratörlüğünde ve Tanzanya'dan, Türk iştiraki SkyPalm Travel & Tours'un desteği ile Maximum Uniq Hall'de sanatseverler ile buluşacak. Kişisel arşivinde 2 milyondan fazla fotoğraf yer alan, 40 yılı aşkın zamandır seyahat ve vahşi yaşam fotoğrafçılığı alanında adından dünya çapında övgüyle söz edilen Süha Derbent, "Harmoni" adlı sergisi ile 12 Nisan – 19 Mayıs tarihleri arasında Maximum Uniq Hall'de.

BODRUM'DA 2. ÇİKOLATA VE KAHVE FESTİVALİ

Bodrum'un ilk ve tek festivali Çikolata & Kahve 14-16 Nisan 2023 tarihlerinde Bodrum Oasis Alışveriş Merkezi'nde gerçekleşiyor. Bu sene Bodrum'da 2.si gerçekleşecek olan Çikolata & Kahve Festivali, 14-16 Nisan 2023 tarihlerinde Oasis Alışveriş Merkezinde ziyaretçilerini ağırlayacak. Damakların şenleneceği bu özel festivalde kahve çikolata tutkunları farklı tatları deneyimleme fırsatı bulacak. Birçok markanın yeni ürünlerini meraklılarıyla ilk kez buluşturacağı festivalde dopdolu 3 gün yaşanacak. Çikolata & Kahve Festivali, gün boyu sürecek eğlence ve keyifli aktivitelerin yanı sıra renkli aktivitelerede ev sahipliği yapacak.

YELTA KÖM'DEN "HER ŞEY TANIDIK, HER ŞEY YABANCI"

Yelta Köm'ün "her şey tanıdık, her şey yabancı" başlıklı kişisel sergisi 21 Mart – 30 Nisan arasında Versus Art Project'te gerçekleşiyor. Küratörlüğünü Ulya Soley'in üstlendiği sergi, sanatçının fotoğraf, video, heykel ve metin gibi birbirinden farklı mecraları kullanarak ürettiği işleri bir araya getiriyor. Spekülatif bir arkeolojik alan olarak kurgulanan sergi, dünyaya dair yerleşik kurguların yerine yenilerini öneriyor ve geleceğe dair düşünmek için alternatif araçlar sunuyor.

SABAHATTİN ALİ HİKÂYELERİ İŞ SANAT'TA

İş Sanat'ın Türk edebiyatının usta şair ve hikâyecilerinin unutulmaz eserlerini sahnede müzik ile buluşturduğu dinletiler, Sabahattin Ali'nin hikâyelerinden derlenen "Bu Dünya Böyledir İşte" ile devam ediyor. Sabahattin Ali'nin kırsal kesim insanının çaresizliğini, içine düştüğü trajikomik durumu, ironik ve yalın bir dille anlattığı "Katil Osman", "Ayran", "Kafa Kâğıdı" ve "İki Kadın" hikâyeleri, radyo tiyatrosu canlandırmasıyla 10 Nisan Pazartesi, 20.30'da İş Kuleleri Salonu'nda seyirciyle buluşuyor.