Bu hafta ne yapsak? 8 Mayıs 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 8 Mayıs 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

FİZY 'TAM KAPANMA'DA DA YANINIZDA

fizy, tam kapanma sürecinde, kullanıcılarının evlerinde müzikle daha keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla 'Evde Kal' listeleri oluşturdu. 'Evde Kal Pop' 'Evde Kal Spor' ve 'Evde Kal Fresh' olmak üzere üç liste kullanıcıların beğenisine sunuldu. Listelerde Türkiye'nin son dönemde öne çıkan müzisyenleri Melike Şahin, Zeynep Bastık, Kalben ve Emir Can İğrek gibi isimler yer alırken, Billie Eilish, The Weeknd ve Justin Bieber gibi popüler yabancı şarkıcılara ait parçalar bulunuyor.

'EVDE SIKILMAMA REHBERİ'

ZUBİZU, tam kapanma döneminde üyelerinin evlerinde geçireceği zamanı daha eğlenceli, daha sağlıklı, daha keyifli ve dolu dolu geçirmesi için 'ZUBİZU EVDE' başlığı altında yepyeni içerikler üretti. Yoga egzersizlerinden müzik listelerine, hayata pozitif baktıran filmlerden online sergilere, kişisel bakım tüyolarından yemek tariflerine birçok öneri ve ayrıcalığa, ZUBİZU uygulaması üzerinden kolayca ulaşılabiliyor. ZUBİZU üyeleri, kapanma günlerinde de online alışverişlerinde çok özel ayrıcalıklardan yararlanmaya devam ediyor.

TİVİBU 17 MAYIS'A KADAR TÜM KULLANICILARA AÇIK

Türk Telekom'un dijital televizyon platformu Tivibu'da tüm kanallar ve 'Evden de Güzel' klasöründeki filmler 17 Mayıs'a kadar hiçbir ek ücret ödenmeden izlenebiliyor. Tivibu'nun Kırmızı Halı klasöründe, 2020'nin en çok konuşulan filmlerinden 4 Oscar'lı "Parazit" ile bu yıl En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Özgün Şarkı Oscar'ını kazanan "Judas and the Black Messiah" ve En İyi Görsel Efekt Oscar'ını alan "Tenet" öne çıkıyor.

BORUSAN SANAT'TA BU HAFTA

Borusan Sanat, bu hafta da dijital platformlar üzerinden yayınladığı konserleri ile izleyicilerine dopdolu bir program hazırladı. Bugün saat 19.30'da borusansanat.tv'de Evrim Demirel Trio'nun Borusan Müzik Evi için kaydettiği "Stanpolites" başlıklı projesi yayında olacak. Ayrıca; yarın saat 11.30'da BİFO'nun Ekim ayında daimi konuk şefi olacak Patrick Hahn yönetimindeki konseri, BİFO ile Başyapıtlar-II müzikseverlerle buluşacak. Borusan Klasik'e internette karnaval.com/borusanklasikdinle adresinden ve akıllı telefonunuza indireceğiniz "Karnaval" uygulamasıyla dinleyebilirsiniz.

ANNELER VE ÇOCUKLARINA YENİ TÜRKÜ ZİYAFETİ

İş Sanat Anneler Günü'nde Türkiye'nin köklü müzik gruplarından Yeni Türkü'yü Youtube kanalında anneler ve çocukları ile buluşturuyor. Derya Köroğlu, Erkin Hadimoğlu, Furkan Bilgi, Sezer Alemdar, Serdar Barçın, Bahadır Tanrıvermiş'in yer aldığı Yeni Türkü, "Sezenler Olmuş", "Vira Vira" ve "Aşk Yeniden" gibi kuşakları buluşturan şarkılarını seslendirecek. İş Kuleleri Salonu'nda seyircisiz olarak canlı kaydedilen konser, ilk gösterimin yapılacağı yarın saat 20.30'dan itibaren İş Sanat'ın YouTube kanalında ve internet sitesinde yayında olacak.

"BALIKÇI VE OĞLU" 25 MAYIS'TA ÖN SİPARİŞTE

Zülfü Livaneli, yeni romanı Balıkçı ve Oğlu ile son yılların en can yakıcı ve büyük dramı "göçmenliği"; balıkçı Mustafa, Mesude ve Samir bebek üzerinden anlatıyor. Usta yazar, okurlarını Ege kıyılarında etkileyici bir yolculuğa çıkarırken sadece yaşanan can pazarını değil, sermaye eliyle yapılan ekolojik yıkıma da dikkat çekiyor. Livaneli'nin, üç yıl aradan sonra yazdığı ve İnkılâp Kitabevi etiketiyle yayımlanacak yeni romanı Balıkçı ve Oğlu, 25 Mayıs'tan itibaren ön siparişte olacak.