Bu hafta ne yapsak? 8 Ekim 2022 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 8 Ekim 2022 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

EĞLENCE VE LEZZET DOLU KAHVE FESTİVALİ

İstanbul Coffee Festival'i başladı. 9 Ekim'e kadar KüçükÇiftlik Park'ta devam edecek festivalde kahve severleri 27 canlı konser bekliyor. Katılımcılar, workshoplardan atölyelere, seminerlerden konserlere birçok farklı deneyimi bir arada yaşayacak. Can Bonomo, Gripin, Kolpa gibi isimler sahnede olacak. Katılımcılar Philips LatteGo tam otomatik espresso makineleri ile kişiselleştirilmiş kahve deneyimi yaşayacak. Program kapsamında bugün Türkiye Barista Şampiyonu Koray Erdoğdu ile Philips ile Kendi Evinin Baristası Ol atölyesi, yarın ise Melikşah & Esra Ruşan ile Coffee Talk gerçekleştirecek.

HAYAL ORTAĞIM UYGULAMASINDA FİLMEKİMİ KEYFİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 21.si düzenlenen Filmekimi, 7-16 Ekim tarihlerinde İstanbul'da sinemaseverlerle buluşuyor. Turkcell'in görme engellilere sunduğu Hayal Ortağım uygulamasıyla filmlerde görme engelli sinemaseverlere de ulaşıyor. Filmekimi'nde yer alan 24 filmin sesli betimlemesi, Turkcell'in Hayal Ortağım uygulaması üzerinden operatör fark etmeksizin görme engelli kullanıcılara ücretsiz sunulacak.

MÜZİK DOLU AKŞAM

Anadolu mutfağından lezzetlerin kusursuz servis ve şık bir ambiyans ile birleştiği Aila, sezona yepyeni müzik konsepti ile merhaba diyor. Aila, Cuma ve Cumartesi günleri 70'lerden günümüze Türkçe pop müziğinin en sevilen örneklerinin çalınacağı Serhan Sokulgan'ın performanslarıyla, İstanbul gecelerini müzik dolu bir keyif yolculuğuna dönüştürüyor. Aila, Fairmont Quasar Istanbul'un bahçe katında iyi yemeği, iyi müzikle birleştirerek eğlenmeyi seven konuklarını bekliyor.

MELİKE ŞAHİN JJ ARENA SAHNESİNDE

Jolly Joker'in yaratıcısı olduğu JJ Arena, çok disiplinli kültür sanat ve eğlence mekanı olarak Watergarden Ataşehir'de Türkiye'nin sevilen ismlerini ağırlamaya devam ediyor. Güçlü sesi ve vurucu şarkılarıyla gönülleri fetheden Melike Şahin bugün JJ Arena'da sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. JJ Arena, 3 bin 500 kişilik kapasitesi ve Anadolu Yakası'ndaki muhteşem konumuyla misafirlerini ağırlamaya devam edecek. 14 Ekim Zemfira, 11 Kasım'da Simge, JJ Arena'da müzik severlerle buluşacak.

NEW YORK'TA HIP HOP RÜZGÂRI

Dünyanın en prestijli breakdans (breaking) yarışması Red Bull BC One'ın 2022 Dünya Finali, Hip Hop'un doğduğu şehir New York'ta gerçekleştirilecek. Dansçılar 12 Kasım'da sahneyi sallayacak. Heyecanın hız kesmeden devam edeceği Red Bull BC One Dünya Finali, Red Bull TV'den izlenebilecek.