Bu hafta ne yapsak? 7 Ağustos 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 7 Ağustos 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

VADİ'DE MÜZİK ZİYAFETİ

Vadistanbul, SM Production ve Atlantis Yapım işbirliğiyle hayata geçirilen Turkcell Vadi Açıkhava, müzikseverleri bekliyor. Pandemi şartlarına uygun bir şekilde gerçekleştirilecek konserlerde oturma düzeni sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanacak. Turkcell Yıldızlı Geceler'de Haluk Levent bugün, Ebru Yaşar 11 Ağustos'ta sahne alacak.

'MODUNA GÖRE' KONSER

'Sana Göre' müziğin adresi Jolly Joker, 'Moduna Göre' konserleriyle Alaçatı ve Adana'daki mekanlarında yaz akşamlarını yıldızlar geçidine çeviriyor. Jolly Joker Alaçatı'da, bugün Gülşen, 11 Ağustos'ta Yıldız Tilbe, 13 Ağustos'ta Hakan Altun; Adana'da yarın Yeni Türkü, 11 Ağustos'ta Buray sahne alacak.

YALIN İLE BÜYÜK BULUŞMA

Yalın, yarın ve 15 Ağustos Pazar akşamı saat 21:00'de Maximum Uniq Açıkhava'da sevenleriyle buluşacak. Instagram'dan yaptığı 'Pazar Şarkıları'yla dijitalde büyük başarı yakalayan Yalın, bu başarıyı canlı konserlerle taçlandıracak. İş Bankası kartlarına %10 indirim imkanı sunulan bu konser 8 ve 15 Ağustos'ta Maximum Uniq Açıkhava'da!

ÜNLÜ İSİMLER AÇIKHAVADA

BtcTurk; 54 açıkhava konserinin ana sponsorluğunu üstleniyor. Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda bugün Mor ve Ötesi, 13 Ağustos'ta Duman var. Bodrum Antik Tiyatro'da 11 Ağustos'ta Gazapizm, 13 Ağustos'ta Funda Arar, 15 Ağustos'ta Sertab Erener sahne alacak. İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda ise 10 Ağustos'ta Sibel Can, 13 Ağustos'ta Yıldız Tilbe, 14 Ağustos'ta Mabel Matiz hayranlarıyla buluşacak.

KUNDURA'DA ÇOCUK ATÖLYELERİ

"Kundura Dedektifleri İz Peşinde" ve "Kundura Fabrikası'nda Bir Gün" adını taşıyacak iki atölye, Ağustos ayı boyunca her hafta sonu çocukları Beykoz Kundura'da karşılayacak. Kültürel mirası korumanın önemi ve değerini yetişme çağındaki bir çocuğun bilgi dağarcığında erken yaşlarda yeşertmeyi amaçlayan atölyeler, 8-10 ile 10-12 yaş aralığına açık olacak. Ağustos boyunca her Cumartesi ve Pazar günü Beykoz Kundura'da gerçekleşecek atölyelerin biletleri 110 TL olacak. Tek bir atölye için aynı gün ve saatte iki kişilik bilet alanlara % 15 indirim uygulanırken, iki atölyeye birden bilet alanlara da sürpriz hediyeler sunulacak. Atölyelerin biletleri beykozkundura.com adresinden satın alınabilecek.

BABA ZULA'DAN FİLME CANLI EŞLİK

İlk kez 1996'da Derviş Zaim filmi "Tabutta Rövaşata"nın müzikleri için bir araya gelmiş ve 25 yıl içinde ülke sınırlarını aşan sıradışı performansları ve Anadolu'nun köklerinden beslendikleri özgün besteleriyle Türkçe saykedelik müziğin en önemli temsilcisine dönüşmüş BaBa ZuLa grubu, 1928 yapımı "Abwege / Dolambaçlı Yollar "a özel canlı performansları ile 7 Ağustos ve 14 Ağustos Cumartesi akşamları sahnede olacak. Weimar Cumhuriyeti'nin ünlü yönetmeni Georg Wilhelm Pabst'ın ışık ve kamera oyunlarıyla bugün bile şaşırtan filmi, zengin ve hırslı avukat eşinin ilgisizliğinden bunalmış Irene adlı bir kadının, sıkıcı ve monoton hayatından kaçıp Berlin'in çılgın gece hayatına ve romantik maceralara dalışının hikâyesini konu alıyor. Döneminin çok ötesindeki kadın karakteriyle feminist film kuramcılarının hayranlıkla söz ettiği bu sessiz klasik, 1920'ler Berlin'inin bohem ve marjinal hayatını da çekinmeden gözler önüne seriyor.

İSTANBUL DANS ETMEYE HAZIR MISIN?

Fransız müzik prodüktörü ve yönetmen Guillaume ve Jonathan Alric ikilisinin Fransız dans müziği projesi The Blaze, 7 Ağustos'ta Epifoni ve URU organizasyonuyla İstanbul KüçükÇiftlik Park'ta! Hayatı kendi ritmine bırakmışsınız ve o sizin için her şeyi düşünüyor gibi hissedeceğiniz, kendinizden, hayata dair her andan yansımalar bulabileceğiniz melodik tınıları elektronika ile birleştiren The Blaze, İstanbul'luları büyülemeye geliyor...