Bu hafta ne yapsak? 6 Şubat 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 6 Şubat 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

"KALBE DOLAN ŞARKILAR" İŞ SANAT'TA

İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Zeynep Halvaşi, İş Kuleleri Salonu'nda seyircisiz olarak çekilen konseriyle evlerinize konuk oluyor. Bağlama ustası Cengiz Özkan ile türkülerin söylendiği "Bulut Bulut Üstüne" konseri bugün saat 20.30'dan itibaren İş Sanat'ın sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden izlenebilecek. İş Sanat programındaki diğer etkinlikler gibi bu konserler de sezon boyunca ücretsiz erişime açık olacak.

4 DİLDE DÜZENLENEN ONLİNE MODA FUARI

Osmanbey Tekstilci İş İnsanları Derneği (OTİAD) tarafından 4 dilde düzenlenen Fashionist Online Moda ve Hazır Giyim Fuarı kadın, erkek, abiye ve çocuk giyim modasının en yeni ürünlerini ziyaretçilerine online ortamda sunacak. Uluslararası alıcıların Türk üreticiler ile buluştuğu fuarda, 22-27 Şubat tarihleri arasında 2021 İlkbahar/Yaz sezonu ürünlerini bir arada bulma imkanı sunacak.

ÖYKÜ GÜRMAN'DAN DİJİTAL KONSER

Şarkıcı Öykü Gürman, 2021 yılındaki ilk konserini bu akşam saat 21.30'da Sosyo uygulamasından canlı verecek. 20 liradan satışa çıkan biletler, App Store ve Google Play'den ücretsiz indirilebilen Sosyo uygulamasından temin edilebilecek. Bilet satın alanlar, konseri Sosyo uygulamasının yanı sıra www.sosyo.app adresinden de canlı izleyebilecek.

BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE YETENEKLE GÜÇLENECEK

Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen 11. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması'na başvurular başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yarışmaya görsel ya da edebi eserleriyle 31 Mart'a kadar başvurabilecek. Bir önceki yıl rekor düzeyde ilgi gören yarışmanın jürisine bu yıl aralarında Kral Şakir, Koca Kafalar, Fırıldak Ailesi gibi pek çok animasyonunda bulunduğu eserlerin çizeri ünlü karikatürist Varol Yaşaroğlu da katıldı. Kategori birincileri 10 bin TL, ikincileri 5 bin TL, üçüncüleri 3 bin TL ödülün sahibi olacak.

YEŞİM GÖZLÜ LEOPARIN SIRA DIŞI HİKAYESİ

National Geographic WILD her yıl olduğu gibi bu yıl da vahşi yaşamın en çok merak edilen türleri olan "Büyük Kediler"in sıra dışı hikayelerinin yer aldığı nefes kesen yapımları ekranlara getiriyor. Yeryüzünün en görkemli canlılarından olan leoparlar National Geographic WILD ekranlarına konuk oluyor. "Yeşim Gözlü Leopar" yarın saat 20.00'de WILD ekranlarında.

'BEYAZ KÖRLÜK' SERGİSİ KRANK ART GALLERY'DE

KRANK Art Gallery, 13 Mart'a kadar Seda Boy'un 'Beyaz Körlük' sergisine ev sahipliği yapacak. Beyaz Körlük sergisinde kör olma durumuna farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Seda Boy, çalışmalarında, günlük akışta kendimize odaklı yaşarken, bakmadığımız şeylere bakıp onları görünür hale getirmek istiyor. Sanatçının karışık teknik ile ürettiği toplam 17 parçadan oluşan enstalasyonunda, soyutlanmış göz formları ve fotoğraflar yer alıyor.