Bu hafta ne yapsak? 6 Nisan 2024 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 6 Nisan 2024 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

UMUT AKYILDIZ'DAN 'YANA YAKILA' ŞARKI

Söz yazarı, besteci ve yorumcu kimliğiyle kısa sürede Türk pop müziğinin dikkat çeken isimleri arasına giren Umut Akyıldız, yeni şarkısı "Yana Yakıla" ile müzikseverlerle duygusal bir yolculuğa çıkıyor. Sözü ve müziği Akyıldız'a, düzenlemesi ise Ozan Bayraşa'ya ait olan şarkı ayrılığın, özlemin ve aşk hikayelerinin melodisi olarak karşımızda duruyor. Akyıldız'ın yeni çalışması Jayvo Entertaintment etiketiyle tüm müzik platformlarında.

YENİ BİR ROMEO JULİET UYARLAMASI; VERONA ÇIKMAZI!

Nos Tiyatro, sahne yolculuğuna bir Romeo Juliet uyarlaması olan Verona Çıkmazı oyunuyla başladı. Oyunun yazarı ve yönetmeni olan Esra Bağışgil bilinenden farklı şekilde Juliet rolünü oynarken; Ozan Varol Romeo rolünü üstleniyor. Deneyimli oyuncu Adem Yılmaz bu hikayenin Anlatıcı'sını başarıyla canlandırıp seyirciyi kahkahaya boğuyor. Söylediği şarkılarla ve sesiyle beğeni toplayan oyuncu Tuğçe Özlü Şentürk, Rosaline karakterine hayat veriyor ve konservatuvardan yeni mezun olan genç oyuncu Melih Tuma yakışıklı Paris rolünü canlandırıyor.

"PARİSH" ABD İLE AYNI ANDA SADECE TV+'TA

Son yılların en başarılı dizilerinden Breaking Bad ve Better Call Saul hayranlarının dört gözle beklediği yeni suç draması Parish, ABD ile aynı anda Türkiye'de ilk kez ve sadece TV+'ta seyirci karşısına çıktı. İlk bölümü 1 Nisan'da yayınlanan dizinin başrolünü, Breaking Bad ve Better Call Saul dizilerinde Gus Fring karakterini canlandıran Giancarlo Esposito üstleniyor. BBC'de yayınlanan The Driver dizisinden uyarlanan 'Parish', Primetime Emmy Ödülleri'nde beş kez aday gösterilen Giancarlo Esposito'nun canlandırdığı taksi şoförü Gray Parish etrafında şekilleniyor. Altı bölümden oluşan dizinin her bir bölümü 60 dakika sürüyor. ABD ile aynı anda her hafta yeni bir bölüm TV+'ta yayında olacak.

EVİN SANAT GALERİSİ'NDE 'MUAMMA' BİR SERGİ

Evin Sanat Galerisi, Kader Genç'in yedinci kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. 27 Nisan -14 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek "Muamma" sanatçının 2022 yılından beri temsiliyetini üstlenen Evin Sanat Galerisi'ndeki ilk kişisel sergisi olacak.