Bu hafta ne yapsak? 6 Ağustos 2022 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 6 Ağustos 2022 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

OYUN VE MÜZİK AKM'DE

Atatürk Kültür Merkezi'nde bu hafta Cimri oyunu ve Taş Plak Şennur Dinleyen seyirciyle buluşacak. Molière'in ölümsüz eseri "Cimri", Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının başarılı performanslarıyla bu akşam saat 20.00'da AKM Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek. 9 Ağustos'ta ise başarılı solist Şennur Dinleyen'in değerli saz sanatçıları ile seyirci huzuruna çıkacağı konser, Cumhuriyet döneminin önde gelen bestekârlarının eserlerini taş plak tarzında yapılan yalın icralarla müzikseverlere sunacak.

ON BİNLERCE İSTANBULLU BU FESTİVALDE COŞUYOR

İstanbul Festivali'nde müzik şöleni, birbirinden renkli isimlerle 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kapılarını her gün 16.00'dan itibaren açan festival, konserlerden tiyatroya, çocuk atölyelerinden espor etkinliklerine, gastronomiden sanata birçok aktiviteyi ziyaretçilerine bir arada sunuyor. İstanbul Festivali'nin biletleri 30 TL'den başlayan erişilebilir fiyatlarla satışa sunuluyor. İşte festival programı: Bugün Rubato, Linet. Yarın Simge Sağın, Yaşar. 8 Ağustos Sefo, 9 Ağustos Yıldız Tilbe, 10 Ağustos Sertab Erener, 11 Ağustos Güneş - Murda, 12 Ağustos Gülşen, 13 Ağustos İstanbul Şarkı Yarışması, Şimdi 90'lar Gecesi "Burak Kut, Eda Özülkü, Erdal Çelik, Ferda Anıl Yarkın, Jale, Metin Özülkü, Reyhan Karaca, Sibel Alaş, Ümit Sayın, Yonca Evcimik."

AYVALIK'TA EĞLENCE DORUKTA OLACAK

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nin (AIMA), düzenlediği yaz müzik festivallerinin 8. bu yıl 16-22 Ağustos tarihlerinde yapılacak. İsrailli keman virtüözü Prof. Hagai Shaham, Nükleus Trio ve Quartet Parantez konser verecek. Kapanış konserini ise, Golden Horn Brass verecek.

EN İYİLER 10 EYLÜL'DE ANKARA'DA SEÇİLECEK

Tüm sokak dansı türlerini bünyesinde barındıran yarışma Red Bull Dance Your Style geri dönüyor. Instagram'dan başvurularla başlayacak olan yarışmada Antalya, İstanbul ve İzmir'deki elemeler sonrasında sokak dansının en iyileri, 10 Eylül'de Ankara'daki Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali'nde belli olacak. Türkiye'nin en iyisi, Güney Afrika'da gerçekleştirilecek dünya finalinde ülkemiz adına yarışma şansı yakalayacak.

HAYATINIZIN KURALLARINI SİZ BELİRLEYİN

Toplumsal ve kültürel kalıplardan sıyrılarak, kişinin kendi gerçeklerine göre özgün bir hayat inşa edebilmesi amacıyla yazar Hüseyin Sayın'ın kişisel gelişim türünde kaleme aldığı 'Hayat Senin, Kuralları Sen Koy' eseri raflardaki yerini aldı. Okuyucusuna farklı açılardan hayatına bakmayı sağlayan kitap, uygulanabilir pratikler içeriyor. Okuyucunun kendine ait olan hayatına yeni ve farklı bir perspektif sunmayı hedefleyen kitap, uygulamaya dönmesi kolay birçok önerisi ve yaklaşım sunuyor. Herkesin kendi yolculuğuna çıkabilmesi adına farklı bakış açılarını sunan kitap, toplamda 23 bölümden oluşuyor.

KÖŞEBAŞI ŞİMDİ KAPADOKYA'DA

Yolculuğuna İstanbul'da başlayan ve İstanbulluları kebap kültürüyle tanıştıran Köşebaşı, 1995 yılından bugüne sürdürülebilir lezzet ve hizmet kalitesi ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Marka yeni şubesinin kapılarını Kapadokya'nın Göreme bölgesinde açtı. Köşebaşı Kapadokya, haftanın her günü 12:00-23:00 saatleri arasında Kapadokya'nın en çok ziyaret edilen Açıkhava Müzesi'nin de yer aldığı Göreme bölgesinde 250 kişilik bahçesi ve 70 kişilik kapalı alanı ile öğle ve akşam yemeklerinde hizmet veriyor. Menüsünde mezeler, taş fırından lahmacun ve pide alternatifleri ile spesiyal lezzetlerin yanı sıra vegan kebap menüsüyle de Kapadokya'ya yenilik getiriyor.