Bu hafta ne yapsak? 5 Ağustos 2023 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 5 Ağustos 2023 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

KUZEYİN OĞLU VOLKAN KONAK YBY WOODS SAHNESİNDE

Türkiye'nin en sevilen sanatçılarını Kemerburgaz Kent Ormanı'nın kalbinde ağırlayan YBY Woods, bugün halk müziği alanında pek çok ödül alan Karadeniz müziğinin efsanesi Volkan Konak konserine ev sahipliği yapıyor. Göklerde Kartal Gibiydim, Aleni Aleni ve Cerrahpaşa gibi hafızalara kazınan şarkıları seslendiren Kuzeyin Oğlu Volkan Konak, benzersiz sesi ve sahnedeki enerjisi ile hayranlarını mest etmeye geliyor. Konserden önce misafirlerine gün boyu eğlenceli etkinlikler sunan YBY Woods 5 Ağustos Cumartesi günü kapılarını 15.00'te açıyor. 21.00'de gerçekleşecek konser için biletlere Biletix, passo.com.tr, biletinial ve bubilet platformlarından ulaşılabiliyor.

FİŞEKHANE AÇIK HAVA SİNEMASI DOPDOLU

İstanbul'da yaz aylarının klasiği haline gelen ve Başka Sinema iş birliğiyle hayata geçirilen, Fişekhane Tarihi Su Kulesi'ndeki açık hava sineması, sinemaseverleri önemli sinema yapımları ile buluşturmaya devam ediyor. Bugün İlgi Manyağı, 9 Ağustos Çarşamba Tanrı'nın Unuttuğu Yer, 11 Ağustos Cuma Ren Altını, 13 Ağustos Pazar Barbie, 16 Ağustos Çarşamba Uçsuz Bucaksız, 18 Ağustos Cuma Ela ile Hilmi ve Ali, 19 Ağustos Cumartesi Dali Diyarıizleyicilerini bekliyor.

CSO ADA ANKARA'DA PİYANO RESİTALİ

Duo Blanc & Noir olarak farklı kültürleri birleştirmek, bununla zenginleşebilmek ve herkese aktarabilmek için yol almaya devam eden piyanist Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner, dünyada bir piyano ikilisi tarafından ilk kez Fender Rhodes piyanolar ile kayıt ettikleri son albümleri "It's Electric"in Türkiye Prömiyeri ile CSO Ada Ankara Mavi Salon'da dinleyici ile buluşacak. 9 Ağustos'ta gerçekleşecek olan konser, 20.00'da başlayacak.

TÜRKİYE'NİN EN KUZEYİNDE DENİZ MANZARALI LEZZET ŞÖLENİ

Artvin Kemalpaşa'da denize sıfır konumuyla, hem deniz hem doğa severlere pek çok imkan sunan RISUS Park Restaurant, tarihi ve kültürel yerlere yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Arzu edenler yemek esnasında Karadeniz dalgalarının sesine ya da her akşam farklı bir grubun icra ettiği müziğin ritmine kendini bırakabilir. Türkiye'nin Gürcistan'a açılan kapısı Sarp'a sadece 1,5 km mesafede bulunan RISUS Park Rize-Artvin havalimanına ise 40 dakika mesafede.

ŞEHRİN EN DİNAMİK FESTİVALİ

Boyner, aktif yaşamı odağına alan herkesi eğlenceli bir festivalle buluşturuyor. 23 Eylül'de Kemerburgaz Kent Ormanı'ndaki YBY Woods Yaşam ve Etkinlik Alanı'nda düzenlenecek olan Boyner Dynamic Fest ile gün boyu farklı spor deneyimleri, aktiviteler ve konuşmacılar festival ziyaretçilerini bekliyor.