Bu hafta ne yapsak? 31 Temmuz 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 31 Temmuz 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

'YILDIZLI GECELER' BAŞLADI

Turkcell'in klasik hale gelen Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri, başladı. 11 Ağustos'a kadar devam edecek konserlerde birbirinden ünlü sanatçılar Turkcell Vadi Açıkhava'da müzikseverler ile buluşacak. Bugün Aleyna Tilki hayranları ile bir araya gelirken MFÖ, Kenan Doğulu, Ebru Yaşar, Berkay, Funda Arar ve Haluk Levent gibi isimler Turkcell Yıldızlı Geceler'de sahne alacak.

"KONUŞAMADIĞIMIZ NE VARSA"

Fikir ve düşünceleriyle farklı yollarda yürüyen insanların yer aldığı bir toplumu sevgi ve hoşgörü bağıyla birbirine bağlamaya çalışan Arda Erel'in deneme türündeki yeni kitabı "Konuşamadığımız Ne Varsa", İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda yerini aldı. Kitap; siyasi, ekonomik ya da kültürel nedenlerle birbirinden giderek uzaklaşan bir toplum içinde yarım kalan hayallerin, keşfedilemeyen benliklerin, kavuşulamayan aşkların girdabında mutsuzluğa sürüklenenleri anlatıyor.

MAHŞER-İ CÜMBÜŞ TRUMP SAHNE'DE

Doğaçlama tiyatronun önemli temsilcilerinden Mahşer-i Cümbüş, bugün 20.30'da Trump Sahne'de tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde gösteriler sergileyen ve festivallere katılan interaktif doğaçlama Mahşer-i Cümbüş izleyenlere eğlenceli anlar vadediyor.

YBY'DE YAZ KONSERLERİ

İstanbul'un ilk açıkhava kültür ve sanat merkezi YBY Kemerburgaz sezon boyunca yaptığı festivaller ve konserler ile yazı renklendirmeye devam ediyor. Yemyeşil bir alanda, açık havada sosyal mesafeye uygun bir ortamda yarın Türk Rock müziğinin tartışmasız en iyi grubu Duman sahne alacak. Daha sonra 8 Ağustos Cem Adrian, 14 Ağustos Koray Avcı, 21 Ağustos MFÖ ve 4 Eylül akşamı ise Mor ve Ötesi konserleri gerçekleşecek.

GÖKHAN TÜRKMEN'DEN EGE'YE ÇIKARMA

Gökhan Türkmen Ağustos ayında Ege'de sevenleriyle buluşuyor. Yeni albümü 7 kapsamında #iyiyasa mottosuyla gerçekleştirdiği açık hava konserlerine Datça, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Aydın ve Denizli'de devam edecek. Türkmen'in konser programı şöyle: 3 Ağustos Datça Açık Hava Tiyatrosu,5 Ağustos Bodrum Antik Açık Hava Tiyatrosu, 6 Ağustos Marmaris Açık Hava Tiyatrosu, 24 Ağustos Kuşadası Altın Güvercin Amfi Tiyatro.

LEGOLAND MİNİKLERİ BEKLİYOR

Legoland Discovery Centre, İstanbul'daki 6. yaş gününü bugün kutluyor. Kutlamada, Çin Seddi minyatürü ilk kez ziyarete açılacak. Ayrıca eğlenceli atölyeler ve LEGO® pasta seramonisine katılma fırsatı yakalayacak olan ziyaretçiler, mağazadaki seçili ürünlerde yüzde 15 indirim fırsatlarına da sahip olacak.