Bu hafta ne yapsak? 30 Ocak 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 23 Ocak 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN ONLINE PANDEMİ SERGİSİ

Pandemi sürecinden en çok etkilenenler arasında kuşkusuz çocuklar yer alıyor. Peki duygusal durumları nasıl? Anadolu Sağlık Merkezi’nin organize ettiği ve 4-15 yaş grubu çocukların yaptığı birbirinden anlamlı resimlerinden oluşan “Çocuklarımızın Gözünden Pandemi Süreci” online resim sergisinde işte bu soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Resimlerde, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının kahramanca mücadelesi çocukların boya kalemleriyle buluştu, hayal güçleri online resim sergisinde bir araya geldi.

TİYATRO FESTİVALİ EVLERE GELİYOR

Migros, sanata destek olmak amacıyla yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Migros, 14 Mart’a kadar gerçekleştirilecek Migros Tiyatro Festivali ile ailece tiyatro izlemenin keyfini evlere getiriyor. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik toplam 40 oyunun sahneleneceği Tiyatro Festivali, MigrosTV üzerinden izlenebiliyor. Çocuk oyunları 9 Şubat’a kadar, yetişkin oyunları ise 30 Ocak - 14 Mart tarihleri arasında MigrosTV ekranlarına geliyor. 10 çocuk ve 10 yetişkin oyununun 2 gösterim olarak yayınlanacağı festivalde, oyunlar gösterim zamanından itibaren 48 saat boyunca izlenebiliyor.

HANİA RANİ PSM ONLINE’DA

Duru müzikal kimliği, besteleri ve tarzı ile neoklasik müziğin dikkat çeken genç isimleri arasında anılan Hania Rani çok özel bir repertuvar ile 19 Şubat akşamı PSM Online’da dinleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Genç piyanist, besteci ve müzisyen Hania Rani’nin PSM Online’a özel olarak gerçekleştireceği konserin biletleri 21 Ocak tarihinden itibaren passo.com.tr üzerinden satışta olacak.

ÇOCUKLAR KARAGÖZ İLE TANIŞIYOR

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta devam eden “Karagözüm İki Gözüm” sergisi kapsamında çocuklar Karagöz’ün dünyasıyla yakından tanışıyor. Çocuklara Karagöz’ün renkli dünyasını tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde, çocuklar Geleneksel Türk Gölge Tiyatrosu’nu ve bu geleneğin en önemli figürünü öğrenerek, birbirinden renkli hikâyeleri ve karakterleri yakından tanıma fırsatı buluyorlar. Etkinliklere, YouTube kanalı üzerinden ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

HAFTASONU KÜLTÜR SANAT RÜZGARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kültür-sanat etkinliklerini sanatseverlere online olarak ulaştırmaya devam ediyor. Bugün saat 11:00’de Çocuk Saati’nde birçok farklı etkinlik çocukları bekliyor. Profesör Malumatfuruş'la Denenmemiş Deneyler, Karagöz Hacivat, Kukla Yapımı ve Hikâye Zamanı programları çocuklarla buluşacak. Saat 19.00’da, “Sahnenin Gizli Kahramanları” isimli söyleşimizin yeni konuğu Emekli Aksesuarcı Mehmet Ezer olacak. Yarın 15:00’te ise Hayal-i Temsil isimli oyunumuz seyirciyle buluşacak.