Bu hafta ne yapsak? 30 Nisan 2022 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 30 Nisan 2022 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

'BİLETİNİAL' CEM ADRİAN KONSERİ İLE YAZI ERKEN GETİRİYOR

Türkiye'nin teknoloji odaklı dijital biletleme markası Biletinial, 'Biletinial Yaz Konserleri'nin ilki olan Cem Adrian konseriyle Turkcell Vadi İstanbul'a Mayıs ayında yazı getiriyor. Turkcell Vadi İstanbul'da müzikseverleri bir araya getirecek olan konser serisinde sevilen sanatçılar yaz akşamlarına neşe katacak.

GORAN BREGOVIC KÜÇÜKÇİFTLİK PARK'tA

Mayıs ayı itibarıyla yazlık düzenine geçen KüçükÇiftlik Park'ta, 7 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek "Yüzdeyüz Müzik Sunar: İstanbul'da Bahar" festivalinde sahnede Goran Bregoviç Wedding & Funeral Band, Shantel, BaBa ZuLa ve Ahırkapı Büyük Roman Orkestrası ile coşacak, yanı sıra gün boyu dans edip dev mangallarda pişirilen lezzetlerin tadına varacağız.

BODRUM'DA ÇİKOLATA VE KAHVE FESTİVALİ

Bodrum'un ilk Kahve & Çikolata Festivali 30 Nisan -1 Mayıs 2022 tarihlerinde Oasis AVM'de gerçekleşecek. Bodrum ve Muğla'nın butik ve üretici çikolata-kahve markaları bu özel festival de ziyaretçileri ile buluşuyor. Girişin ücretsiz olduğu festival boyunca Dj Vedat Sarı performansını sergilerken, katılımcıların ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere tanıtacakları stantlar, ziyaretçileri bekliyor olacak.

İŞ SANAT'TA BAYRAM NEŞESİ BAŞLIYOR

İş Sanat, bayram haftasına özel hazırladığı YouTube yayınları ile Mayıs ayına hızlı bir giriş yapıyor. Konser programlarının yanı sıra Melikşah Altuntaş'ın hazırlayıp sunduğu "Hayatımın Listesi" başlıklı yepyeni bir söyleşi serisi İş Sanat'ın YouTube kanalında izleyicisinin karşısında olacak.

Ayrıca Cuma İş Çıkışı açık hava konserleri Kibele Çeşmesi Heykeli Önü'nde, Parlayan Yıldızlar serisi ise İş Kuleleri Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

MAYISTA BULUŞMA NOKTASI: DASDAS!

DasDas, mayıs ayını birbirinden keyifli etkinliklerle dolu bir programla karşılıyor. Geçtiğimiz mart ayında ilk kez seyircisiyle buluşan ve yönetmen koltuğunda Barış Gönenen'in oturduğu 'Bir İhtimal Daha Var', 6 ve 13 Mayıs akşamları 21.00'de, Anadolu Efes Mavi Sahne kapsamında ise 25 Mayıs 21.00'de DasDas Atölye'de izleyici karşısına çıkacak.

NURHAYAT ARIKAN'DAN İLK SERGİ

Bodrum Marina - Osmanlı Tersanesi, 10 Mayıs'a kadar Nurhayat Arıkan'ın "İnsanlar" isimli kişisel seramik sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının eserlerinin ilk kez izleyici ile buluşacağı sergi, "insanın kumaşıdır çamur" duygusuyla 35 yıl kumaşa yaşam verdikten sonra öz'e dokunuşunu simgeliyor.