Bu hafta ne yapsak? 30 Mart 2024 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 30 Mart 2024 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

YALIN STADYUM KONSERİNE HAZIRLANIYOR

Seslendirdiği ve bestelediği şarkılarla Türk pop müziğine unutulmaz eserler katan Yalın, profesyonel müzik kariyerinin 20'nci yılında Beşiktaş Stadyumu'nda dev bir konser verecek. Yalın, görkemli sahne tasarımı, etkileyici performansı ve en sevilen hitleri ile müzik tutkunlarına eşsiz bir konser deneyimi yaşatacak. 31 Mayıs 2024'taki konserin biletleri satışa çıktığı andan itibaren büyük ilgi gördü ve ilk üç saatte 10.000 bilet satıldı.

ABD'YE "SOYUT" YOLCULUK

Çağdaş resim sanatının temsilcilerinden Talip Keser'in "Surc-i Lisan" adını verdiği ikinci kişisel sergisi ABD New Jersey GB Art Gallery'de sanat severlerle buluştu. Sanatçı, mekân, renk ve zamana bağlı kalmadan zihin yansımalarını eserlerine yansıtıyor. 14 parçalık esere ev sahipliği yapan sergi, ay sonuna kadar açık kalacak. Keser sergiyle ilgili "Soyut sanat olarak bizler de varız demek bu sergideki önceliğim. Dünya olarak çok zor bir dönemden geçerken, tüm sorunlara ışık tutabilecek ortak bir dil olan sanatın sınırları kaldırmasına çok ihtiyacımız var." dedi.

"ŞAKŞAKÇILAR" ENKA ODİTORYUMU'NDA

ENKA Sanat tiyatro sezonunun son oyununda Fransız yazar Fred Radix'in kaleme aldığı, TiyatrOPS tarafından sahnelenen "Şakşakçılar"ı ağırlıyor. Çağlar Çorumlu'nun hem yönetmenliğini hem de başrolünü üstlendiği oyunun diğer oyuncuları Erkan Baylav ve Albina Özden. Oyun, Paris tiyatrolarının, seyirci arasına karışarak doğru zamanda onları alkışlatmakla görevli şakşakçılar sayesinde başarı kazandığı 1895 yılında geçiyor. Oyunda, ünlü şakşakçı şefinin büyük bir müzikalin prömiyerine saatler kala ekibi tarafından terkedilmesinin ardından, yardımcısı tarafından bulunan acemi şakşakçılarla içine düştükleri komik haller, seyircinin de katılımıyla daha da eğlenceli bir hal alıyor. "Şakşakcılar", 02 Nisan Salı akşamı saat 20.30'da ENKA Oditoryumu'nda.

REKORTMEN MÜZİSYEN NIGEL KENNEDY AKM'DE

Guinness Rekorlar Kitabı'na, dünyanın en çok satan klasik müzik albümü Vivaldi'nin 'Dört Mevsim' ile adını yazdıran Nigel Kennedy, AKM Türk Telekom Opera Salonunda 7 Nisan Pazar saat 21.00'de 'Heart and Soul' konseriyle sahne alacak. Keman ve çello eşliğinde sadece iki müzisyenin katılımıyla gerçekleşecek konser, izleyicilere benzersiz bir müzikal deneyim sunacak.