Bu hafta ne yapsak? 30 Eylül 2023 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 30 Eylül 2023 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

CEM ADRİAN İLE 33 GÜNDE 24 KONSER

Müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan ve kendini sadece "özgür bir müzisyen" olarak tanımlayan Cem Adrian, konser programıyla da sınırları aşıyor! Adrian, ekim ayı sonuna kadar 33 gün içinde vereceği 24 konserle 7 ülkede, İzmir'den Oberhausen'e, Basel'den Balıkesir'e, Çorlu'dan Oslo'ya, Paris'ten Ankara'ya, Edirne'den Nürnberg'e 22 farklı şehirde sevenleriyle buluşuyor.

KANADALI İKİLİSİ BOB MOSES İSTANBUL'DA

Kanadalı elektronik müzik ikilisi Bob Moses, enerji dolu bir müzik akşamı için İstanbul'a geliyor. Grammy ödüllü ikilinin 19 Kasım'da İstinyeArt %100 Performans Arena'da vereceği konserin biletleri Türkiye'nin lider etkinlik biletleme platformu Biletinial'da satışa çıktı. Tom Howie ve Jimmy Vallance'den oluşan Bob Moses, ilk albümleri "Days Gone By" ile başarılı bir çıkış yakaladı. 2017'de "Tearing Me Up" RAC remiksiyle ödül kazanan ikili, 2018'de ikinci albümleri "Battle Lines"ı dinleyicilerle buluşturdu. 2020'de "Desire" adlı EP'lerini yayımlayan Bob Moses, dünya çapında farklı performans mekanlarında gerçekleştirdiği etkileyici performanslarla adından söz ettirdi.

LEVENT YÜKSEL JOLLY JOKER İLE HARBİYE AÇIK HAVA'DA

1993 yılında hepimizin hayatına dokunan Med Cezir albümü ile solistlik kariyerine zirvede başlayan Levent Yüksel, 30. yıl dönümü için senfonik bir şölen ile karşınızda! Çıkarmış olduğu tüm albümlerinden özenle seçilmiş ve dillere pelesenk olmuş en sevilen şarkılarını, senfonik orkestra eşliğinde 30. yıl özel konserinde sizlerle buluşturacak.

ŞARKILAR DEPREMİN YARALARINI SARMAK İÇİN SÖYLENECEK

Ceylan Ertem, Fuat Güner, Jehan Barbur ve Uğur Aslan'ı Suat Suna Orkestrası ve İlker Ayrık moderatörlüğünde bir araya getirecek konser, Hatay'da meydana gelen afetten etkilenen ailelerin yaşamlarına kaldığı yerden umutla devam etmesine ve üniversite öğrencilerinin eğitimine destek olacak.

MEKSİKA LEZZETLERİNE VEJETARYEN YORUMU

Her yıl 1 Ekim tarihi, Dünya Vejetaryen Günü olarak kutlanıyor. Şehrin Meksikalısı Ranchero, zengin içerikli mönüsünde, 'bitkisel beslenme' tarzını benimseyen vejetaryenler için, damak tatlarından ödün vermeden özgür seçimler yapabilecekleri seçenekler de sunuyor. En sevilen lezzetlerinden Burrito ve Burgerleri, vejetaryen tarza yorumlayan mekanın bu özel tariflerini deneyimlemek isteyenler, Dünya Vejetaryen Günü'nü fırsat bilip Ranchero'ya uğrayabilirler.