Bu hafta ne yapsak? 3 Şubat 2024 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 3 Şubat 2024 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

HAFTA SONU TÜM AİLE İSTANBUL AKVARYUM'A

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olma özelliğine sahip İstanbul Akvaryum; pazartesi öğrenciler okula dönmeden önce bu hafta sonu hem yetişkinleri hem de çocukları, dev köpek balıklarından vatozlara, cüce kayman timsahından balon balıklarına kadar birçok canlı türüne ev sahipliği yapan İstanbul Akvaryum'a bekliyor. Akvaryumu ziyaret eden çocuklar ve aileleri aynı zamanda birbirinden ilginç canlıların beslenme anlarına da şahit oluyor. İstanbul Akvaryum'da deniz canlıları ve çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çocuklara yönelik, deniz canlılarının tasarlanacağı geri dönüşüm atölyeleri de yer alıyor.

'DEHA: MARTIN LUTHER KING, JR VE MALCOLM X' NATİONAL GEOGRAPHIC EKRANLARINDA

Sivil haklar hareketinin önde gelen seslerinden Martin Luther King ve Malcolm X'in çalkantılı çocukluklarından, talihsiz suiskastlarına uzanan hayatlarında izleyiciyi bir keşfe çıkaran 8 bölümlük 'Deha: Martin Luther King, Jr ve Malcolm X', 6 Şubat'tan itibaren her Salı saat 21.00'de National Geographic'te...

"MAHALLEMİZ EŞRAFINDAN" 4 ŞUBAT'TA SAHNEDE

Berfin Ertan'ın kaleme aldığı, Hakan Emre Ünal ve Berfin Ertan'ın birlikte yönetmenliğini üstlendiği "Mahallemiz Eşrafından", 4 Şubat'ta İstanbul Kadıköy Boa Sahne'de sahnelenecek. 1,5 yıllık yoğun bir çalışmanın sonucu ortaya çıkan ve Rumlar ve Türklerin bir arada yaşadığı bir adada geçen etkileyici hikayesiyle seyredenleri duygulandıran oyunun biletleri Türkiye'nin lider ve en kapsayıcı online etkinlik platformu Biletinial'da satışa çıktı.

"BİR KOLEKSİYONDAN SEÇKİLER" GALERİ SELVİN'DE

Bir döneme ışık tutan Türk resminin önde gelen isimleri ve çağdaş sanatın önemli temsilcilerinin yer aldığı "Bir Koleksiyondan Seçkiler" isimli karma resim sergisi Arnavutköy Galeri Selvin ev sahipliğinde 7-29 Şubat tarihlerinde sanatseverleri bekliyor. Sergide eserleri yer alan sanatçılardan bazıları; Celal Uzel, Eşref Üren, Hikmet Onat, Mehmet Güreli, Mübin Orhon, Nedim Günsur, Orhan Peker, Turgut Atalay ve Ziya Keseroğlu'.