Bu hafta ne yapsak? 3 Nisan 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 3 Nisan 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

ZORLU PSM'DE DOYASIYA EĞLENCE

Zorlu PSM, yepyeni sahnesi hem fiziksel hem de PSM Online üzerinden sanatseverlere ulaşmayı sürdürüyor. Türkiye ve gündeme dair konuları ve farklı ilgi alanlarından ağırladığı sürpriz konuk sanatçılarıyla seyirci karşısına çıkan İbrahim Selim ile Bu Gece, 5 Nizan Pazartesi saat 21.00'da PSM Online'da. Ünlü komedyen Cem Yılmaz 6-7 Nisan'da saat 18.00'da Turkcell Sahnesi'nde. Kalben'in Beatles'ın ruhunu çağıracağı The Beatles - Atan Kalpler Kulübü konseri 7 Nisan Çarşamba saat 18.30'da PSM Online'da. Ünlü şarkıcı Yaşar ise 9 Nisan Cuma günü saat 18.00'de PSM Online'da sevenleriyle buluşacak.

ONLİNE AKVARYUM DENEYİMİNE HAZIR MISINIZ?

Yüzlerce su altı canlısının bir arada görülebildiği Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi, "Online Akvaryum Deneyimi" ile tüm çocuklara ve su altı meraklılarına eğitici, öğretici ve kaliteli vakit geçirme imkânı sunuyor. Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi'nde bulunan canlıları konu eden üç ayrı içerikte; "Aquarist'in Bir Günü ve Köpek Balıkları", "Penguen Adası ve Su Samurları", "Timsah Krallığı ve Yılan Tepesi" temalı 15 dakikalık dokümanter filmler ile akvaryumdaki canlıları evinize getiriyor.

KENT ORMANI ETKİNLİK ALANINA DÖNÜŞTÜ

İstanbul'a nefes aldıran Kent Ormanı, Yeni Bir Yaşam ile etkinlik alanına dönüştü. İstanbul'un dört bir yanından katılımcıları çeşitli etkinliklerle bir araya getirecek olan Yeni Bir Yaşam, doğanın içinde bir öze dönüş etkisi yaratacak. Şehrin merkezinde ama şehirden uzakta yaşamın tadını çıkarmak isteyenler Yeni Bir Yaşam çatısı altında toplanacak. Sosyal mesafe ve hijyen önlemleri alınarak, açık hava etkinlikleri ve özlenen aktiviteler dikkatli bir şekilde gerçekleştirilecek.

OTOMOBİLDE MUUD ZAMANI

Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük eden Türk Telekom'un dijital müzik platformu Muud, zengin arşiviyle müzikseverlere kesintisiz müzik sunuyor. Genç ve yenilikçi Muud ile otomobillerde de müzik keyfi devam ediyor. Müzikseverler Muud uygulamasıyla en son dinledikleri şarkıları otomobillerinin ekranında görüntüleyebiliyor ve tekrar dinle özelliğinden yararlanabiliyor. Oluşturdukları listelere araç multimedya sistemi aracılığı ile erişerek dinlemeye devam edebilen kullanıcılar, keşfet menüsünden müzik zevklerine göre oluşturdukları kişiselleştirilmiş veya favori listeleri ile çevrimdışına aldıkları şarkıları araç ekranından görüntüleyerek dinleyebiliyor.

TIRTIL OSMAN'A KULAK VERİN

Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan, akademisyen yazar Ayfer Gürdal Ünal'ın muzip kalemi ve Doğan Gençsoy'un neşeli çizimleriyle Tırtıl Osman'ın Bir Günü, sıradan günlerde saklı maceraları öne çıkarırken çocukların sesine de kulak veriyor. Osman'ın bir günlük macerası hem sahici hem eğlenceli. Ona kulak verelim de çocuğun psikolojisini bozmayalım!

SAĞLIKLI FİKİRLER KISA FİLM YARIŞMASI'NA SON BAŞVURU 30 NİSAN'DA

Yeşilay'ın düzenlediği Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması'nın son başvuru tarihi 30 Nisan'a ertelendi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle 5'inci kez düzenlenen yarışma, bu yıl "Gençlerin Gözünden Uyuşturucu Bağımlılığı" temasıyla gerçekleşiyor. Son 12 ay içinde çekilmiş, 45 saniye ile 4 dakika arası uzunluktaki filmlerle başvuru yapılabiliyor. Öğrenciler yarışmaya en fazla 3 eser ile başvurabiliyor ve ekiplerin en fazla 4 kişiden oluşması gerekiyor.