Bu hafta ne yapsak? 29 Mayıs 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 29 Mayıs 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

GİRİŞİMCİ ADAYLARINA 'CÜRET ET' ÇAĞRISI

Girişimcilikte başarısızlığın pek çok sebebi olabilir, ama başarının olmazsa olmaz koşulu 'cüret etmek', yani yürekli davranıp harekete geçmek. Gazeteci Şenay Büyükköşdere'nin Sosyal Yayınları'ndan çıkan "Cüret Et - Sıfırdan Zirveye Bir Şirket Yartmak" kitabı, girişimci adaylarına bu anlamda örneklerle bir yol haritası sunuyor. Kitapta sıfır noktasından başlayıp zirveye ulaşmış 6 farklı girişimcinin çocuklukta günümüze hayat hikayeleri yer alıyor. Vestel'in sahibi Ahmet Nazif Zorlu, sportmen iş adamı Sadettin Saran, Koton markasının yaratıcısı Gülden Yılmaz, Akfen'in sahibi Hamdi Akın, Nef markasının kurucusu Erden Timur ile Opet'in kurucuları Nurten ve Fikret Öztürk'ün yer aldığı 'Cüret Et - Sıfırdan Zirveye Bir Şirket yaratmak', kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylaranın yoluna ışık tutabilecek bir rehber niteliğinde.

AKBANK SANAT CONTEMPORARY İSTANBUL'DA

Akbank Sanat bu yıl 1 – 6 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek 15. Contemporary Istanbul'da yer alan standında "Olan ve Aşkınlık" başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın üstlendiği sergide sanatçı Suat Akdemir, Deniz Aktaş, Ansen, Sırma Doruk, Genco Gülan, Seydi Murat Koç, Sıtkı Kösemen, Onur Mansız, Seçkin Pirim, Gülin Hayat Topdemir ve Hande Varsat'ın eserleri yer alacak.

DASDAS ONLİNE'DEN YAZA TİYATROLU 'MERHABA'

DasDas Online, yaza 12 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.15'te seyirciyle buluşacak olan 'Rivayet Radyosu' ile giriyor. Mert Fırat'ın usta yazar Sabahattin Ali'den hikayeler okuyacağı, Korhan Futacı ve orkestrasının müzikleriyle bu eşsiz hikayelere eşlik edeceği gecede izleyenler unutamayacağı bir deneyim yaşayacak. 18 Haziran Cuma akşamı saat 21.15'te; kadrosunda Alper Baytekin, Berkay Tulumbacı, Naz Çağla Irmak ve Özgün Aydın'ın buluştuğu 'Timsah', DasDas Online'da olacak. Biletler www.mobilet.com'da satışta!

TEKNEDE EV KONFORU ARAYANLAR BU FUARA

Türkiye'nin en görkemli denizcilik buluşması CNR Avrasya Boat Show Denizde - Uluslararası Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı, yeni normale dönüş kriterleri kapsamında alınan bir dizi önlem ile deniz tutkunlarını bir araya getirecek. Pandemi nedeniyle bir yılı aşkın süredir teknelerinde izole yaşam süren deniz tutkunları, artık daha geniş bir yaşam alanı olan, birkaç kamaralı, gün ışığı alan bol pencereli ve lüks tasarımlı teknelere ilgi duyuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın "Hedef 2023: 1 Milyon Amatör Denizci Projesi"ne duyulan yoğun ilgi karşısında balıkçı tekneleri de oldukça rağbet görüyor. Sektörün en eğlenceli buluşmalarından biri olan CNR Avrasya Boat Show Denizde Fuarı, 7 bin ile 50 milyon lira arasında değişen her bütçeye uygun fiyatlarla deniz tutkunlarının bu hayalini gerçekleştiriyor. Fuar, 1 – 6 Haziran tarihleri arasında Ataköy Marina Mega Yat Limanı'nda kapılarını ziyaretçilerine açıyor.