Bu hafta ne yapsak? 27 Temmuz 2024 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 27 Temmuz ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

ATA DEMİRER İLE KAHKAHA EĞLENCE BİR ARADA

BKM, Harbiye konserleri serisinde; ATA DEMİRER, Türk sanat müziğinden operaya, türkülerden pop müziğine, tavernadan arabeske kadar geniş bir repertuvar ve kahkaha dolu hikâyeleriyle eğlenceyi Harbiye Açıkhava'ya taşıyor! Komedi Gazinosu formatını günümüzde ilk kez sahnelere taşıyan, sahnelenmeye başladığı günden bugüne kapalı gişe etkinliklere imza atan Ata Demirer, DenizBank Açıkhava Etkinlikleri kapsamında 8-9 Ağustos'ta iki gece üst üste Harbiye'de sevenler ile buluşacak. Demirer'e, sahnede usta müzisyen Taşkın Sabah yönetimindeki orkestra eşlik edecek.

"D&R URLADAM KİTAP FESTİVALİ"

D&R, Ege'nin kültür ve sanat merkezi Urladam'da ilk kez düzenleyeceği, birçok yazarın ve binlerce kitabın okurlarla buluşacağı, imza günleri, söyleşiler, sergi ve atölyelerin yer aldığı "D&R Urladam Kitap Festivali" ile bir ilke imza atıyor. 1-4 Ağustos tarihleri arasında Urladam'da düzenlenecek festivale; Ayşe Kulin, İlber Ortaylı, Kürşat Başar, Beyhan Budak, Murat Menteş, İclal Aydın ve Ercan Kesal gibi birçok ünlü yazar katılım gösterirken, sanat atölyeleri, edebiyat söyleşileri, gün boyu süren Ozan Ünal heykel sergisi, müzik şöleni ve açık havada Yeşilçam sineması eşlik edecek.

ENKA AÇIK HAVA SİNEMASI PERDELERİNİ AÇIYOR

ENKA Sanat ile Başka Sinema iş birliğiyle hazırlanan ENKA Açık Hava Sineması bu yaz da birbirinden özel yapımları izleyiciyle buluşturacak. Seçki, 1 Ağustos'ta Mükemmel Günler (Perfect Days) filmiyle başlayacak, 5 Ağustos'ta Çocuk ve Balıkçıl (The Boy and Heron), 7 Ağustos'ta Bir Skandalın Peşinde (May December) ve 9 Ağustos'ta Oppenheimer'la devam edecek. Saat 21.00'de başlayacak ve Ağustos sonuna kadar sürecek olan film gösterimlerinde "1 bilet alana 1 bilet bedava" kampanyası geçerli olacak.

21. AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

Türkiye'de kısa filmin gelişimine destek veren, genç sinemacıların kısa film alanındaki üretimlerini cesaretlendiren ve ülke sinemasına katkıda bulunma hedefini sürdüren Akbank Kısa Film Festivali, 17-27 Mart 2025 tarihleri arasında 21. kez düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl 71 ülkeden toplam 2421 kısa filmin başvurduğu "Yarışma Bölümü" için bu yılki son başvuru tarihi 27 Aralık 2024, Cuma olarak açıklandı. 21. Akbank Kısa Film Festivali, "Festival Kısaları", "Dünyadan Kısalar", "Kısadan Uzuna", "Deneyimler", "Belgesel Sinema", "Perspektif" "Özel Gösterim", "Forum" ve "Genç Bakışlar" bölümleri ile yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşileriyle 17-27 Mart 2025 tarihleri arasında sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir program sunacak.