Bu hafta ne yapsak? 27 Ocak 2024 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 27 Ocak 2024 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

GALATAPORT İSTANBUL'DA SÖMESTİR ATÖLYELERİ

Galataport İstanbul, sömestir tatili boyunca çocukların doyasıya eğlenmeleri, eğlenirken de öğrenmeleri için farklı temalarda atölyeler ve etkinlikler düzenliyor. 20 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında devam edecek sömestir etkinleri kapsamında çocuklar, Mezzaluna pizza atölyesi, Kahve Dünyası tatlı atölyesi ve ödüllü çikolatalara sahip Butterfly'ın çikolata atölyeleriyle hem eğlenceli hem de öğretici vakit geçirme imkanı buluyorlar.

ARTER'İN ÇOCUK ATÖLYELERİ ŞUBAT'TA DEVAM EDİYOR

Arter'in yoğun ilgi gören çocuk atölyelerinde farklı yaş gruplarından katılımcılar, çağdaş sanatı keşfedip yorumlarken bir yandan da çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla kendi eserlerini ortaya çıkarıyorlar. Arter'in güncel sergilerinden hareketle şekillenen atölyeler 1 Şubat'ta "Keşfet, Tasarla, Öğren"; 1-2 Şubat'ta "Açık Atölye"; 2 Şubat'ta "Gez, Bak, Çiz"; 10 Şubat'ta "Düşsel Düğümler"; 16 Şubat'ta "Bebekler Müzede: Doku ve Renk"; 17 Şubat'ta ise "Benim Sahil Sahnem" başlığıyla gerçekleşecek.

TÜRK TELEKOM'LA AKM'DE YARIYIL BİR BAŞKA

Türk Telekom, kültür ve sanatın kalbi Atatürk Kültür Merkezi'nde hayatın her alanına dokunan çalışmalar gerçekleştiriyor. Türk Telekom yarıyıl tatili kapsamında düzenlediği programlarla öğrencilere eşsiz bir sanat deneyimi sunuyor. Karnelerini alan öğrenciler, birbirinden özel etkinliklerle tatillerine renk katma fırsatı buluyor. Tiyatrodan atölyelere, sinemadan çocuk operasına dopdolu bir program çocukları bekliyor. 4-12 yaş arası tüm çocukların ücretsiz katılabileceği atölyelerin de yer aldığı "Türk Telekom'la AKM'de Yarıyıl Bir Başka" etkinlikleri ile dopdolu bir tatil programı başlıyor.

ANADOLU ATEŞİ ŞUBAT'TA YANMAYA DEVAM EDECEK

Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyen Anadolu Ateşi, şubat ayı boyunca İstanbul, Mersin, Diyarbakır, Elazığ ve Van'da seyircilerle buluşacak. 3000 halk dansı figürünü ve halk müziğini içinde barındıran muhteşem gösterinin biletleri Türkiye'nin lider ve en kapsayıcı etkinlik biletleme platformu Biletinial'da satışa çıktı.

"70. SANAT YILINDA EROL SAYAN" PERA MÜZESİ'NDE

Günümüzün usta yorumcuları ve sâzendelerinin, büyük bestekârların seçme eserlerini seslendirdiği Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri, yeni yılda Türk mûsikisinin yaşayan en önemli isimlerinden Erol Sayan'ı konuk ediyor. Ünlü bestekâra saygı niteliği taşıyan "70. Sanat Yılında Erol Sayan" konseri 28 Ocak'ta Pera Müzesi Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek. Sunuculuğunu Osman Nuri Özpekel'in yaptığı konser dizisinin bu ayki misafir solistleri ise Sadiye Erimli ve İbrahim Suat Erbay olacak.