Bu hafta ne yapsak? 26 Ağustos 2023 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 26 Ağustos 2023 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

ŞENAY LAMBAOĞLU İLE ROMANTİK BİR CAZ AKŞAMI

Kendine has tarzı ve şarkılarıyla büyük beğeni toplayan Şenay Lambaoğlu, 30 Ağustos Çarşamba akşamı YBY Wood'ta eşsiz bir caz akşamı yaşatmaya hazırlanıyor. Ünlü caz müzisyenlerine vokallik yapan söz yazarı ve besteci Şenay Lambaoğlu; Zarf Tümleci, Rüyalarıma Gir ve Başka Türlü Bir Şey isimli albümlerinden sevilen şarkılarını seslendirecek.

AVRUPA'NIN SESİ İSTANBUL'DA

Bu sene ikinci edisyonu gerçekleştirilecek, Avrupa müziğinin yeni ve başarılı seslerinin Türkiye'den müzisyenlerle bir araya geldiği Sound of Europe Festivali'nin programına eklenen 7th Sense, Ukulele, Goril Reggae Band, Doludizgin, Sercan Debelec ve Salut de Smyrne müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 22, 23 ve 24 Eylül 2023'te İstanbul Alan Kadıköy, Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve İzmir Bostanlı Seyir Terası'nda müzikseverleri bir kez daha bir araya getirmeye hazırlanan Sound of Europe Festivali, Avrupa'dan ve Türkiye'den yeni sesleri sahnesinde ağırlayacak.

TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI'NIN TURNESİ BAŞLADI

Sabancı Vakfı'nın 15 yıldır ana destekçisi olduğu ve kuruluşunda büyük rol oynadığı Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 2023 turnesine başladı. 23 Ağustos Çarşamba günü İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde ilk konserini gerçekleştiren TUGFO, performansıyla ayakta alkışlandı. Orkestra, 6 Eylül tarihine kadar Türkiye ve Avrupa'da 9 konser daha verecek.

"SEZGİ ÇAĞI" SERGİSİ ISTANBUL CONCEPT GALLERY'DE!

"Sezgi Çağı" adını taşıyan sergi, 23 Ağustos - 9 Eylül 2023 tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak.

Gerçeğin dinamik ve bireyselleştirilmiş bir kavram olarak evrildiği bu çağda, Huri Kiriş'in resimleri bize keşif dolu bir yolculuk yapma fırsatı sunuyor. Bu resimler görme, anlama ve bilme eylemlerindeki süreçlerin derinliklerine dalıyor. Resimler, görme eylemini sorgulayarak, kör kabul ve pasif inanca alternatif bir perspektif sunuyor.

PRİTT İLE HAYALLERİNDEKİ MESLEĞİ KEŞFEDİYORLAR!

Çocukların sevgilisi stick yapıştırıcı Pritt'in yeni "Büyüyünce Ne Olmak İstiyorsun?" teması ile çocuklar gelecekteki mesleklerini şimdiden hayal etmeye başlıyor. Temaya özel yeni renkli ve simli stick yapıştırıcılar da çocukların bu hayallerine renk katıyor. Pritt ile minikler şimdi Çocuklar Ülkesi KidZania'da da sevdikleri mesleği keşfe çıkıyor.