Bu hafta ne yapsak? 25 Kasım 2023 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 25 Kasım 2023 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

PERA MÜZESİ TÜRK MÜZİĞİ KONSERLERİ: "ALÂEDDİN YAVAŞCA VE HOCALARI"

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, günümüzün usta yorumcuları ve sâzendelerinin, büyük bestekârların seçme eserlerini seslendirdikleri Türk Müziği Konserleri'ne Kasım ayında "Alâeddin Yavaşca ve Hocaları" konseriyle devam ediyor. Sinan Sipahi koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın anısına saygıyla düzenlenen, sunuculuğunu Osman Nuri Özpekel'in yaptığı konser serisinin bu ayki misafir solistleri, Çiğdem Yarkın ve Bekir Ünlüataer olacak. Konser, 26 Kasım Pazar günü 15.30'da Pera Müzesi Oditoryumu'nda olacak.

NİLOYA VE ARKADAŞLARI HAFTA SONU KEYFİNİ İKİYE KATLIYOR

Yeni sezona yepyeni bir müzikal ile "Merhaba" diyen ekranların sevilen çizgi film kahramanı Niloya, İstanbul'da minik dostları ile buluşmak için gün sayıyor. Çizgi kahraman en yakın arkadaşları Mete ve Tospik'le beraber hafızalara kazınan şarkıları ve eşsiz sahne gösterileri eşliğinde sahneleyecekleri yeni müzikali "Müzik Kutusu" ile sevenlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Çizgi kahramanlar, minikleri 25 Kasım Cumartesi günü 13.00 ve 15.00 saatlerinde Hiltown Seyirlik Sahne'deki gizemli bir sesin peşine düştükleri maceraya davet ediyor.

ATEMWENDE ARTER'E KONUK OLUYOR

Gerhard Stäbler ile Kunsu Shim'in birlikte hayata geçirdikleri EarPort, Sarkis'in SONSUZ başlıklı kişisel sergisinden yola çıkarak kurguladıkları AtemWende[NefesDönümü]başlıklı özel bir etkinlikle Arter'e konuk oluyor! İkilinin "PerformansKonser" olarak tanımladıkları etkinlik, 28 Kasım Salı akşamı saat 20:00'de Sarkis'in SONSUZ sergisinin yer aldığı galeri mekânında gerçekleşecek. Shim ve Stäbler'in besteledikleri eserlerin Hezarfen Ensemble Yaylı Dörtlüsü tarafından icra edileceği performanskonserde aynı zamanda Schubert, Byrd, Scriabin, Huber, Mozart gibi birçok bestecinin eserlerinden fragmanlara ve müzikal müdahalelerle zenginleştirilmiş yorumlara yer verilecek.

PİU ART CAFE 'KADIN VE DOĞA' SERGİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Sanatın, yeşilin ve lezzetin buluşma noktası Piu Art Cafe, eşsiz bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 25 Kasım'da başlayacak sergide Emine Madenci Dülek yağlı boya tablolarıyla, Derya Okçu heykelleriyle ve Candan Kadakal da alkollü mürekkep bazlı çalışmalarıyla sanatseverle buluşacak.