Bu hafta ne yapsak? 24 Şubat 2024 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 24 Şubat 2024 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

CAN BONOMO'DAN "KARA KONULAR"

Can Bonomo'nun Kara Konular adlı altıncı stüdyo albümü 16 Şubat'ta dinleyicileriyle buluştu. Bonomo'nun yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığı albümde 12 şarkı yer alıyor. Dört farklı stüdyoda, Can Saban, Kaan Arslan ve Sabi Saltiel'in prodüktörlüğünde kaydedilen albümün çıkış şarkısı, albüm ile aynı ismi taşıyan Kara Konular. "Kara Konular, bugüne kadar üzerine en fazla uğraşıp çaba sarf ettiğim albüm oldu." diyen Bonomo, albüm lansman konserlerinin ilkini 1 Mart'ta İstanbul DasDas'ta gerçekleştirecek.

BİR İSTANBUL ÇELEBİSİ'NİN PRÖMİYERİ CRR'DE

İki kez Grammy ödüllerine aday gösterilen besteci, multienstrümantalist, şarkıcı, etnomüzikolog, caz piyanisti ve aynı zamanda New England Konservatuarı'nda profesör olan Mehmet Ali Şanlıkol, CRR Senfoni Orkestrası ile birlikte Türk izleyicisinin karşısına çıkıyor. Bugün 20.00'da Cemal Reşit rey Konser Salonu'nda başlayacak olan programda Şanlıkol'un Evliya Çelebi'ye ithafen hazırladığı A Gentleman of İstanbul - Bir İstanbul Çelebisi adlı albümünün prömiyeri de yapılacak.

KAYKAYSEVERLERE ÖZEL SERGİ!

12 Şubat'ta kapılarını açan sergi bir ay boyunca kaykayseverlerin beğenisine sunulacak. Sokak kültürünü ileri bir seviyeye taşıyan House of Superstep, kaykayı bir tutku haline getirmiş, kaykay sporuyla ilgilenen her seviyeden bireyi, Türkiye'nin tek kapalı kaykay alanında birleştiriyor. Marka, kaykay tutkusunu fotoğraf sanatı ile birleştiren Nuri Yılmazer'in birbirinden özel eserlerini, alanda sergileyecek. Herkesin kendi tarzına uygun bir kaykay deneyimi yaşayacağı alanda, kaykay eğitimi, deneyim alanının kullanılması, uzman eğitmenler eşliğinde en uygun kaykay modelinin belirlenmesi gibi hizmetler de veriliyor.

KÄRCHER'DEN, İLK KADIN RESSAMLARIMIZDAN MİHRİ'YE SAYGI SERGİSİ...

Temizlik teknolojilerinde dünya devi Alman markası Kärcher, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. İlk kadın ressamlarımızdan Mihri Rasim Müşfik Açba'nın eserlerinden oluşan "İstanbul, Roma, New York'ta Ressam Mihri" isimli resim sergisi, 2-9 Mart 2024 tarihleri arasında Vadistanbul AVM'de ziyaretçilerini bekliyor.