Bu hafta ne yapsak? 24 Nisan 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 24 Nisan 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

EDİS, MARTILAR İLE ZİRVEDE

Edis'in içimizi ısıtan ve ritmiyle herkesi dans ettiren şarkısı Martılar kısa süre içinde büyük beğeni topladı. Spotify, Apple Music, Fizy, Mood ve İtunes ta olmak üzere beş dijital platformda birden aynı anda bir numara olmayı başaran Edis, Martılar ile kırılması güç bir rekora imza attı. Ayrıca Martılar Spotify'ın yabancı dillerdeki şarkıların çoğunlukta olduğu "Global Viral" listesine 9 numaradan giriş yaparak türk pop müziğinin global listelerde de olabileceğini gösterdi.

TV+'TA ÇOCUK ŞENLİĞİ

Turkcell, 23 Nisan'da görme ve işitme engelli çocuklar için sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı özelliği eklediği filmleri TV+ uygulamasında gösterime sokuyor. 23-25 Nisan tarihleri arasında herkese açık olan platformda 'Looney Tunes: Tavşanın Kaçışı', 'Tom ve Jerry: Oz'a Dönüş' ve 'Jetgiller: Robo-Güreş' filmleri görme ve işitme engelli çocuklara özel olarak hazırlanan içeriklerden olacak. Minikler, kendilerine armağan edilen bu özel günde çocuk kanalları ve seç izle ile yayınlanan çizgi film ve özel yayınları kesintisiz olarak izleyebilecek.

NİLOYA'DAN MİNİKLERE 23 NİSAN HEDİYESİ

Türkiye'nin ilk yerli çizgi film karakteri Niloya'nın yeni maceraları için geri sayım başladı. Bir süredir eski bölümleri ile ekranlarda yer alan Niloya ve arkadaşları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndan itibaren hafta içi her gün saat 09.35'te yeni bölümleri ile TRT Çocuk'da izleyiciyle buluşacak.

BORUSAN SANAT'TA KLASİK MÜZİK COŞKUSU

Borusan Sanat, dijital platformlar üzerinden dinleyicileri ile buluşmaya devam ediyor. Yarın saat 11.30'da borusansanat.tv'de Patrick Hahn'ın yönetiminde BİFO'nun vereceği Gelenekten Geleceğe isimli konserin yanı sıra; onursal şef Gürer Aykal yönetiminde viyolonselci Camille Thomas'nın BİFO'ya eşlik ettiği, Klasik Müziğin Ustaları başlığını taşıyan konser bir kez daha izleyicisi ile buluşuyor.