Bu hafta ne yapsak? 23 Ocak 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 23 Ocak 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

SÖMESTİR TATİLİNDE DEDEMAN’DA KAYAK KEYFİ

Erzurum Palandöken’de yer alan “Dedeman Palandöken” ve “Dedeman Palandöken Ski Lodge”, sömestir tatili için misafirlerini özel fırsatlarla ağırlamaya hazırlanıyor. Dedeman, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarına karşın, kayak pistlerinin her gün açık olacağı sömestir döneminde herkesi kayak yapmaya davet ediyor. Dedeman otelleri misafirlerine sömestir tatili için yüzde 50’ye varan indirim fırsatı da sunuyor. 

CAZ ETKİNLİKLERİ İŞ SANAT’TA

İş Sanat’ın ocak ayındaki diğer etkinlikleri çevrim içi izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. “Bilal Karaman Quartet ve Ece Göksu” caz konseri 30 Ocak’ta gerçekleşecek. Çocukların merakla beklediği dünyaca ünlü klasik masallar 24 Ocak’ta Fındıkkıran ile devam edecek. Yazarının Sesinden serisine 25 Ocak’ta Ethem Baran “Döngel Dünya” eseriyle konuk olacak. Tüm konser ve dinletiler saat 20.30, çocuk etkinlikleri ise saat 15.00’ten itibaren yayımlanacak.

HAFTA SONUNUN EN EĞLENCELİ HALİ

İstanbul Trip, Melek Mosso, Rozz Kaliope ve Melis Güven gibi sevilen isimleri sahnesinde konuk edecek NO.1 ile festival havasında geçecek konser, bu akşam Jolly Joker Vadi Istanbul’dan canlı yayınla sadece JoJo’da olacak. Katılımcılar JoJo’nun odalı bilet kategorisi sayesinde birlikte olmak istediği sevdikleriyle konserin keyfini görüntülü aynı anda yaşayabilecek. 

GEZİ İSTANBUL’UN LEZZETLERİ KAPINIZDA

Gezi İstanbul, geleneksel lezzetlerini pandemi koşullarında ‘Gezen Şef’ paket servis uygulamasıyla kapınıza getiriyor. Mönüdeki ekmek çeşitlerini, pastane ürünlerini, çikolata ve kahveleri sipariş verebilirsiniz.

PANDEMİDE SESLİ KİTAP DİNLEDİK

Türkiye’nin yerli sesli kitap platformu Dinlebi’nin araştırması göre, 2020’de en çok dinlenen eserler; Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi, Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna’sı, Dostoyevski’den Suç ve Ceza, Gülseren Budayıcıoğlu’ndan Günahın Üç Rengi ve Camdaki Kız oldu. En çok dinleyen yaş grubunun ise 35 ila 44 yaş aralığı olduğu öğrenildi. Kitap dinlemenin en çok tercih edildiği saatlerse 22 ila 00.00 arası olarak belirlendi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇOCUKLARINA EMAAR AKVARYUM’A GİRİŞ ÜCRETSİZ

Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi, ocak ve şubat ayları boyunca sağlık çalışanlarının çocuklarına ücretsiz olarak akvaryuma giriş fırsatı sunuyor. Emaar Akvaryum’da tropikal su altı canlıları başta olmak üzere; dev timsahlardan yavrularına, su samurlarından penguenlere kadar 20 binin üzerinde canlı bir arada görülebiliyor.