Bu hafta ne yapsak? 23 Mart 2024 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 23 Mart 2024 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

YÖRESEL LEZZETLER PERRAN OCAKBAŞI'NDA!

Kökleri Aztek ve Mayalara kadar uzanan binlerce yıllık Meksika mutfağının ülkemizdeki temsilcisi Ranchero Restaurant Ailesi, şimdi de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kadim kültüründen günümüze gelen yöresel lezzetleri, Perran Ocakbaşı'nda misafirleriyle buluşturuyor. Bölgenin yetiştirdiği ödüllü ustalardan Mehmet Keskin'in mutfak şefliğini yaptığı Perran Ocakbaşı, mönüsünde ağırlıklı olarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya özgü malzemelerle hazırlanan seçkin et yemeklerine yer veriyor.

ÇİKOLATA VE KAHVENİN FESTİVALİ BAŞLIYOR

3. Çikolata & Kahve Festivali 05-07 Nisan tarihlerinde Bodrum Oasis Alışveriş Merkezi'nde kahve ve çikolata severler ile buluşuyor. Damakların şenleneceği bu özel festival de kahve ve çikolata tutkunları farklı tatları deneyimleme fırsatı bulacak. Girişin ücretsiz olduğu festivalde Vedat Sarı Dj performansının yanında gün boyu sürecek eğlenceli, keyifli aktivitelere ve kahve ile ilgili eğitici panellere de ev sahipliği yapacak.

SOLOTÜRK'ÜN PİLOTLARI GENÇLERLE BULUŞUYOR

Milli gururumuz, gençlerin ilhamı SOLOTÜRK, İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi'ne geliyor. Gökyüzünün eşsiz pilotları bugün sabah 9'da gençlerle buluşacak. Hava Kuvvetlerimizin ve SOLOTÜRK'ün eşsiz gösterilerinin barkovizyonda izlenebileceği etkinlikte askeri bando da bir konser verecek.

Göklerde izlemeye alışık olduğunuz efsane pilotlar saat 14.00'te katılımcıların sorularını cevaplamak için alanda olacak. 15.00'te de SOLOTÜRK'ün imza töreni başlayacak. 18 yaş altı için ücretsiz olacak etkinlik Yeşilköy, İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

20. AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Akbank Kısa Film Festivali, 25 Mart - 4 Nisan tarihlerinde 20. kez Akbank Sanat'ta sinemaseverleri karşılamaya hazırlanıyor. Festivalde, 'Festival Kısaları', 'Dünyadan Kısalar', 'Genç Bakışlar', 'Kısadan Uzuna', 'Deneyimler', 'Belgesel Sinema', 'Perspektif', 'Özel Gösterim' ve 'Forum' başlıklı 9 farklı bölümden oluşuyor. Dünya festivallerinde gösterilen birçok filmin yanı sıra, Türkiye prömiyeri yapacak yeni filmlerin yer aldığı gösterim programında, 41 ülkeden 96 kısa ve 2 uzun metraj film yer alıyor.

"MAHALLE" OKUYUCU İLE BULUŞTU

İstanbul'un kendine özgü semtlerinden biri Kuzguncuk... Burada en güzel lezzetlerin insanların derdine şifa olduğu "Mahalle" isimli bir mekân... Bu tatların ustası, insanların dertlerinin dinleyicisi ve mekânın sahibi Füruzan... Tüm mevzuların birbirine bağlandığı ve kayıp olan isim Aysel... Çocukluk arkadaşlıkları, İstanbul, Türkiye'de, geçmiş ve günümüzde yaşanan olayların hayatlara yansıması ve yarım kalmış bir aşk hikâyesi... Özlen Alpaslan, sizi Mahalle'ye davet ediyor!