Bu hafta ne yapsak? 22 Ocak 2022 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 22 Ocak 2022 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

MUSEUM OF SELFIES'DE GEZ, ÇEK, EĞLEN, PAYLAŞ!

Sömestr tatilini ailecek eğlenerek geçirmeye ne dersiniz? Trump AVM'deki Museum of Selfies'de; çocuğunuzla birlikte dünyaya tersinden bakarken, altın banyosunda keyif yaparken, emoji havuzunda yüzerken ya da Game of Thrones tahtında otururken sınırsız fotoğraf çekebilir, birlikte her anınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. Museum of Selfies, pazartesi hariç haftanın her günü 12.00 – 20.00 saatleri arasında açık.

AKBANK SANAT ÇOCUKLARI UNUTMUYOR

Çocukları yıllardır sanatın yaratıcı dünyasıyla buluşturan Akbank Sanat, Yarıyıl Tatili için de dopdolu bir program hazırladı. Atık Kumaşlar ve Tutkal ile Mask Atölyesi, bugün Akbank Sanat Youtube kanalında. Çocuk tiyatrosu, Fırtına Çocuk - 24 Ocak Pazartesi günü Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde. Köpük Heykel Atölyesi– 29 Ocak'ta Akbank Sanat Youtube kanalında.

KUKULİ ÇOCUKLARLA BULUŞMAYA HAZIR

Kukuli, en yakın arkadaşları Tinky ve Minky ile eğlenceli ve eğitici şarkılar eşliğinde aktardığı maceralarını şimdi Kukuli Müzikali'nde sahneliyor. Kukuli, 29 Ocak Cumartesi günü Mall of Antalya Gösteri Merkezi Büyük Salon, 1 Şubat Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon, 2 Şubat Çarşamba günü Mall of İstanbul MOİ Sahne'de vereceği konserle tüm sevenlerini şarkı söylemeye davet ediyor.

TATİLDE ARKKİ İLE ÖĞRENMEYE DEVAM

Türkiye Tasarım Vakfı, tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştiren Finlandiya temelli "Arkki" atölyelerini sömestr tatili boyunca çocuklarla buluşturmak için özel programlar düzenliyor. Arkki tasarım atölyeleri, 6-11 yaş aralığındaki çocukları eğlendirirken, düşündürecek, sorgulatacak ve el becerilerini geliştirecek.

SÖMESTİRİN KEYFİNİ ÇIKARIN

KidZania'da sömestir tatili döneminde çocukları ve ailelerini unutulmaz aktiviteler bekliyor. Çocuklar 65'ten fazla aktivite ve 120'den fazla mesleği eğlenerek deneyimleyecek. KidZania, 22 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında sabah 10.00'dan akşam 20.00'ye kadar, hatıralarında yer edecek bir ara tatili geçirmek isteyen tüm çocukları bekliyor. KidZania'ya gelen misafirler Akasya otoparkını da ücretsiz olarak kullanabiliyor.

KAHVENİN BİR BUÇUK ASIRLIK TARİHİ

1871 yılından bu yana kahveyi bir sanat gibi işleyen Kurukahveci Mehmet Efendi, "Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumları'nın 150 Yılı" kitabı ile kahvenin tarihine ilişkin eşsiz bir koleksiyon kitabı hazırladı. Kurukahveci Mehmet Efendi'nin hikâyesi Suna Altan editörlüğünde kaleme alındı, Manuel Çıtak'ın günümüz fotoğraflarıyla ve Kerem Yaman'ın tasarımıyla hazırlandı. Kitap, çok sayıda tarihî belge ve arşiv fotoğrafı eşliğinde; bir fincan kahve ile 150 yıllık tarih ve kültürümüze ışık tutuyor.