Bu hafta ne yapsak? 22 Nisan 2023 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 22 Nisan 2023 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

KEMERBURGAZ'DA ÇOCUK ŞENLİĞİ

Kemerburgaz Kent Ormanı'nda konserden festivale, tiyatrodan spora birçok kültür, sanat ve eğlence deneyimlerinin yaratıcısı YBY Woods, bugün ve yarın çocuklar için şenlik düzenliyor. 10.30-18.30 saatleri arasında çocuklar sahnelerde, futbol sahasında, sinema çadırında, ağaç alanda eğlenirken yetişkinler de marangoz ya da takı atölyesinde hoş zaman geçirecek, aileler çocuklarıyla birlikte eğlenebilecek. Sevilen oyuncu Derya Baykal da atölyeleriyle takılar tasarlayacak, çoraplardan kuklalar yapacak, kabuklu yer fıstığından figürler yaratacak. Şenliğin biletlerine Biletix ve biletinial platfomlarından ulaşılabilirsiniz.

FARUK YALÇIN HAYVANAT BAHÇESİ'NDE DOĞAYLA İÇ İÇE BİR BAYRAM

Koruma altında 160'ın üzerinde canlı ve 300'ün üzerinde bitki türü ile otuz yıldır faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı süresince ziyaretçilere özel etkinlikler düzenliyor. Koruma altında olan 160'ın üzerinde canlı ve 300'ün üzerinde bitki türü ile zengin botanik atmosferi içinde keyifli bir gün geçirmek isteyenler Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda buluşuyor.

"İLHAMIN PORTRELERİ" ARTİZAN SANAT'TA

Ressam Tatiana Kirillova'nın İlhamın Portreleri Resim Sergisi, Muhammed Ali'den Neşet Ertaş'a, Ara Güler'den Türkan Şoray'a, Şener Şen'den Kaptan Kusto'ya hepimizin bildiği özel insanların hiç bilmediğimiz özgünlükteki tablolarından oluşuyor. Sanatçı bu ilham veren tablolarıyla içimizdeki, biraz da unuttuğumuz portrelerimize dokunmaya hepimizi davet ediyor. 25 Nisan 2023, Salı akşamı 18:00'de açılışı yapılacak sergi 25 Nisan-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında Artizan Sanat'ta görülebilecek.

"BİR TERENNÜM" ENKA ODİTORYUMU'NDA

ENKA Sanat bu hafta da sanatseverleri tiyatronun büyüleyici atmosferine davet ediyor. ENKA Oditoryumu'nda 26 Nisan Çarşamba akşamı Orchestra Theatre'ın ikinci yapımı Bir Terennüm ve 27 Nisan Perşembe akşamı Oyun Atölyesi'nin Acındırma Propaganda Birimi isimli oyunları sahne alacak. 20.30'da başlayacak gösterilerin biletlerine Biletix ve ENKA Sanat Gişesi'nden ulaşılabilir.

"AKLIMA GELENLER" CAMALTI SERGİSİ

Camaltı resim sanatının en belirgin özelliği, camın arka yüzeyinin boyanması. Uzaktan bakıldığında kâğıt ya da tuvale yapılan resimlere benzese de, çalışma yöntemi bu resimlerin tam tersine işliyor. Yaygın resim sanatından tek farkı, desenlerin camın arka yüzüne yapılması değil. Aynı zamanda çizim ve boyama sıralaması da tam tersine yapılıyor.

Sergi 12 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında Galeri Selvin Arnavutköy'de ziyaret edilebilir.