Bu hafta ne yapsak? 21 Eylül 2024 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 21 Eylül ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

BAŞROLDE EMEL SAYIN...

Türk müziğinin ve beyaz perdenin efsane ismi Emel Sayın, BKM Harbiye konserleri serisinde 30 Eylül'de DenizBank Açıkhava Etkinlikleri kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda olacak. Plakları, kasetleri ve CD'leriyle evleri şenlendiren, bütün zamanların en güzel sesi canlı performansı ile rüya gibi bir akşam sunacak. Zarafeti, muhteşem sesi, sahnedeki asaleti ile Emel Sayın, başrolünde yer aldığı filmlerin müziklerinden oluşan özel bir repertuvarla dinleyicilerinin karşısında olacak.

DENİZE KARŞI 10. YIL KAHVESİNE SAYILI GÜN KALDI

İstanbul'un marka festivallerinden birisi olan İstanbul Coffee Festival için geri sayım başladı. İstanbul'un en özel noktalarına unutulmaz hatıralar ekleyen Coffee Festival, 10. yılında 3-4-5-6 Ekim'de Ataköy Marina'ya geliyor. Kahve severler Türk Telekom Prime sahnesinde Gripin, Buray, Ceza, Levent Yüksel, Melis Karaduman ve Emir Yargın'ın en sevilen şarkılarını dinleyecek.

"KÖKLERE SERPİLMEK" RESİM SERGİSİ GALERİ SELVİN'DE

Sanatçı Yalçın Bulut'un resimlerinde, onun hem kendi kültürel köklerine derin bir bağlılığın hem de yeniliğe ve henüz keşfedilmekte olana cesaretle ilerlemenin izlerini görebiliyoruz. Kuşkusuz köklerden beslenmek ya da sanatçının kendi kültürel köklerine sarılması, nostaljik bir hüzün veya arayış değildir. Bu yönelim, bir bakıma sanatçının kimliğini imleyen kadim öze, fakat aynı zamanda geleceği belirleyen ortak özleme ve iradeye de işarettir.

Yalçın Bulut'un "Köklere Serpilmek" isimli resim sergisini 16 Ekim - 9 Kasım tarihleri arasında Arnavutköy Galeri Selvin'de izleyebilirsiniz.

EFES'TE VIVALDİ MELODİLERİ YÜKSELİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü önderliğinde başlatılan Gece Müzeciliği Konser Serisi'nin ilki, yarın 21.00'da Efes Antik Kenti Celsus Kütüphanesi'nde sizlerle. Barok dönemin sevilen bestecilerinden Antonio Vivaldi'nin "Mevsimler" başlıklı keman konçertosu müzikseverlerle buluşuyor. Kuruluşunun 50. yılını kutlayacağı sezona hazırlanan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, gece müzeciliğinin büyülü atmosferinde, Celsus Kütüphanesi'nde gerçekleştireceği konserde; solist olarak barok müziğin günümüzdeki en başarılı keman sanatçılarından olan Andres Gabetta'ya yer veriyor.

PİNHÂNİ KÜÇÜKÇİFTLİK PARK'TA

Duygusal ve derin şarkı sözleri, akustik tınıları ve yumuşacık vokalleriyle kalpleri ısıtan Pinhâni, artık bir gelenek halini alan sonbahar konseri için bu yıl 22 Eylül Pazar akşamı KüçükÇiftlik Park'ta! biletler Biletix'te ve KüçükÇiftlik Park gişesinde!