Bu hafta ne yapsak? 20 Temmuz 2024 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 20 Temmuz ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

YAZIN COŞKUSU TV+ İLE AÇIK HAVA SİNEMASINDA

İstanbul'da bu yaz TV+ ile açık sinema rüzgârı esecek. TV+ ana sponsorluğunda Yapı Kredi bomontiada'da 9 Temmuz'da başlayıp 27 Ağustos'a kadar sürecek sinema şöleninde, Oscarlı filmlerin de dahil olduğu birbirinden özel yapımlar sinema severlerle buluşacak. Yazın ve sinemanın keyfi, Türkiye'nin süper içerik platformu TV+ ile yaşanacak. Her zevke hitap eden seçkin filmler, açık havada ve nostaljik bir ambiyansta sinema keyfini yaşatacak.

"SEZEN'Lİ İSTANBUL SERİSİ" İZMİR'DE

Farklı disiplinlere alan açan Sekizde Sahne bir sergi ile karşımızda. Film yönetmeni ve fotoğraf sanatçısı Şükrü Özçevik›in küratörlüğünde düzenlenen, sanatçı Sinan Özay'ın "Sezen'li İstanbul Serisi" sergisi 12 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilir. Sergide sanatçının, farklı teknikleri bir arada kullanarak resmettiği resimleri Sezen Aksu şarkılarıyla bütünleşen İstanbul manzaraları yer alıyor.

CÜNEYT'İN "HOBA"SINA KEYİFLİ BİR KLİP

Hareketli şarkısı "Hoba" ile yaza renk katan Cüneyt'in beklenen klibi yayınlandı. Klipte son zamanların başarılı ismi Çağrı Çapık yönetmen koltuğuna otururken, şarkıcının klibinde spor eğitmeni ve model Buket Taşdan rol aldı. Kliplerin artık çok izlenmediği bir dönemde, kaliteli ve bütçeli çalışmalar çıkarmanın oldukça zor olduğunu söyleyen sanatçı, böyle bir dönemde az ve öz işler yapmanın çok önemli olduğunu belirtti. Ülkemizin gözde cennet koylarından birinde ve Avrupa standartlarında çekilen klip, geçtiğimiz gün itibari ile YouTube netd başta olmak üzere tüm müzik kanallarında yayınlandı.

PINK MARTINI HARBİYE'DE

Albümleriyle altın ve platin plak kazanan, Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Pink Martini 30.Yıl Turnesi kapsamında Pasion Turca organizasyonu ile 21 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'na geliyor. Samurayların aşk şarkılarından 1930'ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli şarkıları seslendiren Pink Martini, China Forbes'un sıcak vokali ve Storm Large'ın konuk sanatçı olarak yer alacağı muhteşem bir konser ile 21.00'de sahnede olacak.