Bu hafta ne yapsak? 20 Şubat 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 20 Şubat 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

HALDUN TANER HİKÂYELERİ İŞ SANAT'TA

İş Sanat'ın gelenekselleşen dinleti serisine bu ay Haldun Taner konuk olacak. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının önde gelen kalemlerinden Taner'in en sevilen hikâyeleri 22 Şubat saat 20.30'da edebiyatseverlere sunulacak. Atilla Birkiye'nin hazırladığı ve Mehmet Birkiye'nin sahneye uyarladığı "İnsan Sadece Bir Araç" başlıklı dinletide; "Bayanlar 00", "Konçinalar", "İznikli Leylek" ile "Sancho'nun Sabah Yürüyüşü" hikâyeleri Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek tarafından seslendiriliyor. Bir radyo kayıt stüdyosu mizanseninde gerçekleşen dinletiye Serdar Yalçın piyanosuyla eşlik ediyor. İş Kuleleri Salonu'nda seyircisiz kaydedilen etkinlik, İş Sanat'ın YouTube kanalı ve internet sitesinde yayımlanacak.

KAHKAHANIN YENİ ADRESİ LESLİ İLE STAND UP

"Kadınlar Güldüremez" inancını kırarak hayatının trajikomik hikayelerini eğlenceli bir dille anlatan ve günümüz komedi anlayışına farklı bir soluk getiren Lesli Karavil'in gösterisi Lesli ile Stand Up, BluTV seyircisiyle buluştu. Stand Up gösterisiyle birlikte kadınların komik olamayacağı ve güldüremeyeceğine dair algıları yıktığına değinen Lesli Karavil, kendisi için sadece yapmanın bir değerinin olduğunu söylüyor. "Kadınlar Güldüremez" inancını kırarak hayatının trajikomik hikayelerini eğlenceli bir dille anlatan ve günümüz komedi anlayışına farklı bir soluk getiren Lesli Karavil'in Stand Up gösterisi Lesli ile Stand Up, BluTV'de izlenebilir.

EVDE MÜZİK KEYFİNE DOYACAKSINIZ

+1 FEST, yeni konser programını açıkladı. Şubat ve mart ayı boyunca 6 hafta sonu Cem Adrian'dan Göksel'e Ceza'dan Fatma Turgut'a pek çok ismin canlı performansını @artibir instagram hesabından evlere taşıyacak olan +1 FEST, sürpriz bir konser ile sona erecek. 19 Şubat Cem Adrian, 20 Şubat Göksel, 26 Şubat Ceza, 27 Şubat Adamlar, 5 Mart Fatma Turgut, 20 Mart Mabel Matiz sevenleriyle dijital ortamda buluşacak.

İSTANBULIED İŞ SANAT'TA

İş Sanat, mezzosoprano Ekin Bezirganoğlu ve piyanist Senem Zeynep Ercan'ın müzikal birlikteliklerinden oluşan İstanbulied'i sahnesinde ağırlayacak. Konserde Alman ve Fransız şarkıları seslendirecek topluluk, Türkçe sözlü tangolar ile Özdemir Asaf ve Ümit Yaşar Oğuzcan şiirlerinin müzikle birleşmesinden doğan "İstanbul Şarkıları"nı da sanatseverler ile buluşturacak. Şiir ve müziği, vokal ve piyanoyu bir araya getiren İstanbulied'in konseri bu akşam saat 20.30'dan itibaren İş Sanat'ın YouTube kanalından ve internet sitesinden sezon boyunca izlenebilir.

DAYANIŞMANIN GÜZELLİĞİNİ ANLATAN MASAL

Eskiden köy dendiğinde dayanışma, imece, gülen yüzler, paylaşım gelirdi akıllara... Peki ama artık köylerde bile kapılar kapanıp, herkes kendi kabuğuna çekiliyorsa! Masal anlatıcısı Judith Malika Liberman, Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan, çocuklar için yazdığı ikinci masal kitabı Taş Çorbası'nda, bir köye gelen yabancının öyküsüyle unutulan bu güzellikleri hatırlatıyor. Şarkılı masalıyla Liberman; bir taşla kaynayan çorba için köy meydanında toplananlarla birlikte paylaşmanın, dayanışmanın gücüne bir selam gönderiyor...