Bu hafta ne yapsak? 2 Ekim 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 2 Ekim 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE TEKNOLOJİ SANATLA BULUŞTU

Zorlu PSM'de ziyaretçilere eşsiz deneyimler yaşatmaya hazırlanan Sonar +D'e bu sene sürdürülebilirlik ve teknoloji sanatla harmanlanıyor. Program; bugün SonarLab'te, yarın Zorlu PSM Lounge +D'de katılımcılarını bekliyor. Ufuk açıcı panellerin yanı sıra, veriye dayalı görsel işler yaratan sanatçı Heleen Blanken tarafından hazırlanan "Habitat" ve "Got To Keep On" görsel işitsel enstalasyonları da festival kapsamında deneyimlenebilecek.

Türkiye'nin en yeni ve en genç açıkhava sahnesi Turkcell Vadi'de birbirinden güzel konserler devam ediyor. bu akşam Büyük Ev Ablukada, 6 Ekim akşamı Yıldız Tilbe, 7 Ekim akşamı Candan Erçetin, 8 Ekim akşamı Pilli Bebek, 9 Ekim akşamı Madrigal müzikseverlerle buluşacak.

EĞLENCENİN YENİ ADRESİ: DEKK

Şehir hayatının yeni adresi olmayı hedefleyen dekk; eğlence hayatına yepyeni bir boyut kazandırıyor. İstanbullular dekk'le; spor aktivitelerinden atölyelere, kültür sanat etkinliklerinden şehrin önde gelen lezzetlerine, eğlenceye ve sosyalleşmeye dair tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yeni bir mekân kazanıyor. Maçka Parkı'na sadece 100 adım uzaklıkta olan dekk'te bugün saat 19.30'da Eda Baba sahnede olacak.

SÜREKLİLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ARASINDAKİ FARK

Dr. İzel Levi Coşkun, kaleme aldığı Süreklilikten Sürdürülebilirliğe kitabıyla köklü bir şirketin sürdürülebilirlik ekseninde dönüşüm hikayesini anlattı. Dr. Coşkun, süreklilik ve sürdürülebilirlik arasındaki 10 temel farkı açıklıyor. Artisan Yayınları'dan çıkan kitap, rehber ve girişimciler için iş planlarına entegre edebilecekleri önemli bir yol haritası sunuyor.

DÜNYA BEBEKLERİ BU MÜZEDE

Rahmi M. Koç Müzesi, 'Dünya Bebekleri Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Oyuncak sanayisinin en önemli kilometre taşı olan bebeklerin Antik Çağ'dan günümüze uzanan yolculuğuna ışık tutan sergi, 18. yüzyılın ahşap bebeklerinden Anadolu'nun bez bebeklerine, Asya ve Afrika inanç bebeklerinden moda bebeklerine, hatta Uzakdoğu'nun ipek elbiseli festival bebeklerine kadar çok özel bir seçkiyi ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Müze, salı-cuma 10.00 – 17.30, cumartesi-pazar 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

BREAKİNG DÜNYASINA YOLCULUK

Breaking ve sokak danslarında en iddialı B-Girl'lerin dans tutkusunu aktardığı 'Rise of the Girls' belgesel serisi, Red Bull TV'de yayınlandı. Öte yandan Red Bull BC One Cypher Türkiye, yarın İzmir, Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi'nde düzenlenecek. Dünya finali ise 6 Kasım'da Polonya'da gerçekleşecek.