Bu hafta ne yapsak? 2 Aralık 2023 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 2 Aralık 2023 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

FETHİYE FİLM FESTİVALİ'NE GERİ SAYIM!

07-10 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Fethiye Film Festivali'nin film gösterim programı belli oldu. Belgesel, kurgu, animasyon ve deneysel türlerin tamamına kendi Gösterim Seçkisi içinde yer veren FFF'in gösterim programında 30 kısa metrajlı film ile 4 uzun metrajlı film yer alıyor. Film gösterimlerinin yanında, festival bünyesinde üç ayrı mekânda düzenlenecek, toplamda dört ayrı etkinlik de festivalin içeriğini zenginleştiriyor. Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD)'nin organizasyonuyla hayata geçen festival bünyesindeki tüm film gösterimleri ile düzenlenecek konferans ve söyleşiler ücretsiz olarak izleyici ile buluşacak.

GAZZE ŞİİR NÖBETİ BU HAFTA BEYKOZ'DA

İşgalci İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki gösteren şairlerin geçen ay başlattığı 'Gazze Şiir Nöbeti'nin üçüncüsü Beykoz'da gerçekleşecek. Daha önce Taksim ve Üsküdar'da gerçekleşen nöbet bu kez 2 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'da Beykoz Sahili Etkinlik Alanı'nda tutulacak.

Herkese açık nöbette, dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramına dikkat çekilecek. Türkçe, Arapça ve İngilizce gibi dillerde onlarca şiir hem şairler hem 'ben de bu zulme karşı bir şiir okumak istiyorum' diyen vatandaşlar tarafından seslendirilecek.

Nöbette ayrıca, İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze'de katlettiği 7.000 çocuğu temsilen küçük çocuklar tarafından Filistin bayrağının renklerinde balonlar uçurulacak.

Saat 17.00'a kadar sürecek 'Gazze Şiir Nöbeti'ne Cahit Koytak, Ömer Erdem, Adnan Özer, Ali Günvar, Hilmi Yavuz, Zeki Bulduk, Haydar Ergülen, Ali Ural, Nur Alan, Elif Nuray, Ebru Özden, Hüseyin Karaca, Betül Aksakal gibi isimlerin de aralarında yer aldığı yüzden fazla şair destek veriyor. Bu sivil harekete günlerdir İşgalci İsrail'in saldırıları sırasında 15 bin kişiyi şehit veren Filistin halkı için bir ses vermek isteyen herkes davetli.

CRR'DE SAİM AKÇIL'A SAYGI GECESİ

CRR Konser Salonu'nda gerçekleşen Yüzyılın Yüzleri etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Saim Akçıl'a saygı gecesi düzenleniyor. CRR fuayesinde 2 Aralık Cumartesi saat 18.00'de başlayacak söyleşi kapsamında, İstanbul Şehir Orkestrası ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası gibi önemli topluluklarda görev almış, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde uzun süre baş kemancı ve solist olarak başarılı bir kariyere sahip olan aynı zamanda Borusan Oda Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Haliç Oda Orkestrası gibi toplulukları kurarak orkestra şefliği yapan, yurtdışında başarılı turneler gerçekleştiren halen çalışmalarını sürdürdüğü Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Saim Akçıl, müzikolog Ersin Antep'in konuğu olacak.

ÇAĞLAR TAĞCI'NIN 'GENESSİS' SERİSİ CONTEXT ART MİAMİ'DE

Çağdaş soyut sanatın genç temsilcilerinden Çağlar Tağcı'nın eserleri, dünyanın en prestijli sanat fuarlarından biri olan Context Art Miami'de 5-10 Aralık tarih aralığında Gama Art Gallery standında sergilenecek. Sanatçı işlerinde, evren ve uzay üzerine düşüncelerini, izlediği filmleri, okuduğu kitapları, gökyüzüne olan ilgisini ve tüm bunlardan oluşan düşünce ve kurgulardan yarattığı kendi evrenini tuvale yansıtıyor. Resimlerinde evren ve yaratılış konularını ele alan sanatçı, geometrik şekilleri kullanarak disiplinli ve temiz bir yaklaşımla soyut yüzeyler yaratıyor. Sıçramalarının görünen rastgeleliğini tamamen kontrol altında tutarak, cesur fırça darbeleri, damlama ve sıçratma teknikleriyle dinamik renk patlamaları yaratıyor. Evrenin düzenli ve düzensiz yapısını zihninde kurgularken resimlerinde bulutsuları, kozmik patlamaları, yıldızların doğuşunu anımsatan kendi zengin ve dinamik evrenini yaratıyor.

TOHUM OTİZM VAKFI ALIŞVERİŞ FESTİVALİ

Bu sene 20'nci yaşını kutlayan Tohum Otizm Vakfı, Yılbaşı Alışveriş Festivali'nin hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor.

5-6 Aralık tarihlerinde Divan Kuruçeşme'de gerçekleşecek Festival'de ziyaretçileri seçkin markaların yanı sıra keyifli deneyim kazanacakları özel etkinlikler de bekliyor.

Tohum Otizm Vakfı, gelenekselleşen ve büyük ilgi gören Yılbaşı Alışveriş Festivali için 5-6 Aralık'ta Divan Kuruçeşme'de ziyaretçileri ile buluşmak üzere gün sayıyor.

Tohum Otizm Vakfı'nın otizmli bireylerin yararına yaptığı çalışmaları desteklemek, tanıtmak, farkındalık ve kaynak yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği Festival'de, ziyaretçiler yeni yıl öncesi sevdikleri için hediyeler alırken, aynı zamanda otizmli çocukların eğitimlerine katkıda bulunuyor.

Bugüne kadar 36 bin kişinin ziyaret ettiği ve 1000'i aşkın firmanın katılım sağladığı Alışveriş Festivali Vakfın 20. yılına özel etkinlikler ve festivale özel tasarım ürünlerle ziyaretçilerini karşılayacak.