Bu hafta ne yapsak? 18 Mart 2023 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 18 Mart 2023 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

ZERRİN TEKİNDOR'DAN 'TOZ', ENKA SANAT'TA

ENKA Sanat, Zerrin Tekindor'un tek kişilik performansı "Toz"u 23 Mart Perşembe akşamı ENKA Oditoryumu'nda ağırlayacak. Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun kaleme aldığı, yönetmenliğini Hira Tekindor'un üstlendiği; prömiyerini yaptığı günden bugüne kapalı gişe oynayan "Toz", Zerrin Tekindor'un muhteşem performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Çok sayıda kişiliğe bürünen ve her birine bambaşka hayatlar veren Zerrin Tekindor'un sahnede devleştiği bu tek kişilik oyun, 23 Mart Perşembe saat 19.00 ve 21.00'de ENKA Oditoryum'da.

KADIN ZARAFETİ 'KUYTU' SERGİSİYLE KALYON KÜLTÜR'DE

Kalyon Kültür yeni sanat yılına, Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet'in ilk yıllarının sosyo kültürel yaşamından gün yüzüne çıkmamış eserlerinden oluşan "KUYTU" sergisiyle giriyor. 17. yüzyıldan 20. yüzyıla, kadının sosyal hayatını yansıtan etnografik 1203 eser ve objenin buluştuğu sergi aynı zamanda doğudan batıya kadın zarafetine ve kadının renkli dünyasına ışık tutuyor. Sergi, 30 Haziran'a kadar Kalyon Kültür'de.

PİZZA İL FORNO'DAN VEGAN SEÇENEKLER

Gastronomi dünyasında İtalyan işi pizzalarıyla adından söz ettiren Pizza İl Forno, vegan misafirlerini de beslenme tarzlarından ve damak tatlarından ödün vermelerine gerek kalmayacak lezzetlerle buluşturuyor. Klasik pizzaları vegan tarzında yeniden yorumlayan markanın mönüsünde, hem kabak, ıspanak, mantar gibi doğal ve sağlıklı malzemelerle hazırlanan, hem de sucuk, salam, sosis gibi tatları alabileceğiniz vegan pizzalar bulunuyor. Ayrıca vegan şarüteri ürünleri, vegan tarzı köfte ve şinitzel, vegan atıştırmalıklar da sunuluyor.

ALPER BAGANA'DAN 'DÖN'

Genç müzisyen Alper Bagana Dön adlı yeni şarkısıyla müzikal yolculuğuna devam ediyor. Sözleri ve müziği kendisine ait olan 'Dön' isimli slow teklisinin düzenlemesi Alper Çam'a ait. Mix ve Mastering masasında ise Özer Yener bulunuyor. Dön'ün klip çekimleri Art Yapım stüdyolarında gerçekleştirilirken, yönetmen koltuğunda Çağrı Çapık oturuyor. Dön, dün itibariyle tüm dijital platformlarda ve 'Alper Bagana Music' adlı YouTube kanalında yayında.