Bu hafta ne yapsak? 17 Nisan 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 17 Nisan 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

MÜZİK İKONLARINA ADANMIŞ BELGESELLER

Müzik dünyasının iki efsane ismi Leonard Cohen ve David Bowie, heyecan uyandıran belgesellerle GAİN ekranına konuk oluyor. I'm Your Man'de unutulmaz ozan Cohen şarkılarını, içlerinde Nick Cave ve Rufus Wainwright gibi isimlerin de yer aldığı sanatçıların yorumlarıyla dinlemek mümkün. David Bowie: The Last Five Years ise, müziğin devir açıp kapatan adamının, The Next Day, Blackstar ve Lazarus'u hazırladığı, en üretken dönemi olarak görülen son 5 yılına odaklanıyor.

ÜNLÜ YAZAR MAALOUF, EDEBİYAT SALONU'NDA

Institut français Türkiye'nin düzenlediği Edebiyat Salonu çevrim içi etkinliğine bu ay eserleri 38 dile çevirilen ünlü yazar Amin Maalouf katılıyor. Etkinlik 28 Nisan tarihinde saat 19.00'da Zoom platformunda düzenleniyor. Yiğit Bener'in sunumuyla gerçekleşecek olan Edebiyat Salonu'nda Amin Maalouf'a, eserlerini Türkçe'ye kazandıran çevirmen ve yazar Ali Berktay da eşlik edecek.

EVRENCAN'DAN YENİ TEKLİ

Farklı tarzıyla kaliteli müziği kendine yaşam felsefesi olarak belirleyen Evrencan Gündüz yeni teklisi Sen de İnanma'yı dinleyici ile buluşturdu. Evrencan Gündüz'ün çevresinde tanık olduğu aşk hikayelerinden esinlenerek yazdığı şarkı seven kalpleri her şeye hazır olmaya çağırıyor. Gündüz, sözü ve bestesi kendisine ait olan şarkının prodüktörlüğünü de üstlendi. Düzenlemesine ise Selen Kesova ve Ege Cengiz ile imza attılar. Gündüz, şarkıyı 2013 yılında 17 yaşında ve kalbi heyecan doluyken yazdığını söylüyor.

10. YIL MARŞI'NDAN MOZART'A ÖZEL KONSER

İmkânları kısıtlı çocukları müzikle buluşturan Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı özel bir konserle kutluyor. 30 yetenekli çocuğun dernek binasında ve Youtube üzerinde vereceği konserde, 10. Yıl Marşı ve Mozart'ın Eine kleine Nachtmusik'i gibi unutulmaz eserler çalınacak. Konser 21 Nisan Çarşamba günü saat 15.00'te Yorglass YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

SABAHATTİN ALİ İLE 'GECE KAPLADI HER YERİ'

Edebiyatımızın usta kalemi Sabahattin Ali'nin üç hikâyesi "Gece Kapladı Her Yeri" başlığı altında sahnelenecek. Dinletide yazarın çaresizlik, hüzün ve sevgi temalarını işlediği Hanende Melek, bir aşk hikâyesi olan Gramofon Avrat ile halk öyküsü Hasan Boğuldu hikâyeleri yer alıyor. İş Kuleleri salonunda seyircisiz kaydedilen dinletinin ilk gösterimi 19 Nisan saat 20.30'da yapılacak ve sezon boyunca İş Sanat'ın YouTube kanalı ve internet sitesinden izlenebilecek.