Bu hafta ne yapsak? 15 Ocak 2022 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 15 Ocak 2022 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

DOYASIYA EĞLENCE

Jolly Joker Vadistanbul bu ay da müzikseverleri Türkiye'nin sevilen isimleriyle buluşturuyor. Bugün Merve Özbey Tamamen Arabesk, 18 Ocak Salı Yıldız Tilbe, 21 Ocak Cuma Melek Mosso, 22 Ocak Cumartesi Koray Avcı, 28 Ocak Cuma Cem Adrian sahne alacak. Tüm konserlerin biletleri Jolly Joker gişesi ve Biletix'te.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ

Sanatçı Deniz Sağdıç'ın atık malzemelerle ürettiği portreler İstanbul Havalimanı'nda ziyaretçilerle buluştu. İGA ve paydaşlarının markalarını taşıyan eski üniformalar, düğmeler, İstanbul Havalimanı'nda toplanan plastik kutular, poşetler gibi malzemelerin sanata dönüştüğü sergi, yolcuların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Eserlerin satışlarından elde edilen gelirin bir bölümü İGA'nın Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerinde kullanılacak.

SÖMESTRDA BÜYÜLENMEYE HAZIR MISINIZ?

Enver Ertaş'ın "The Illusionist" adlı gösterisi sömestr tatilinde ilk defa İstanbul'da Trump Sahne'de misafirlerini ağırlayacak. 24-30 Ocak tarihleri arasında her gün saat 14.00'da gerçekleşecek olan gösteriyle sihrin perdeleri aralanıyor. Çocuklarınız sahneye çıkıp sihirli gösterinin bir parçası olma şansı bulacak.

ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ

RMA Group, şimdi de Etiler'de kapılarını açtığı Bennu'nun müjdesini veriyor. Kömür ateşinde ızgara konseptli lezzet anlayışını oldukça fine dining bir yaklaşım ile yorumlayarak "Flame Cuisine" kültürünün Türkiye'deki ilk örneği olan Bennu, misafirlerine yaşattığı unutulmaz anlarıyla şehrin en gözde mekanları arasında yer alıyor. Bennu'nun deniz kabukluları da üst düzey, rafine lezzetler yaşatıyor.

KENAN DOĞULU İLE 'LAHZA' BULUŞUYOR

İş Sanat, gitarist Cenk Erdoğan ve davulcu Mehmet İkiz'in projesi "Lahza" ile Kenan Doğulu'yu aynı sahnede bir araya getiriyor. 28 Ocak Cuma saat 20.30'da Maximum Uniq Hall'da gerçekleşecek konserin biletleri Biletix'te. Bu özel buluşmada Lahza ve Türk pop müziğinin sevilen ismi Kenan Doğulu, pop ve cazı bir araya getiren bir performans sergileyecekler. Konserin biletleri, İş Kuleleri Salonu, Maximum Uniq Hall ana gişeleri ve tüm Biletix satış noktalarından temin edilebilir.

UZAY'I KEŞFETMEK İSTEYENLER BURAYA

Metropol İstanbul içinde 2 bin 300 m2 büyüklüğünde alana kurulan NASA Uzay Sergisi, Astronot André Kuipers'i ağırladı. Kuipers "İnsanlı ya da insansız uzaya yapılan yolculuklar sıklaşacak. Bilimsel çalışmalar, Ay'ın doğal kaynaklarının gelecekteki madencilik faaliyetleri için kullanılması ve Mars'a yapılan seyahatlere hazırlanmak için 2030'dan önce insanlar Ay'a tekrar gidecek" dedi. Ziyaretçilerin dokunabileceği gerçek Ay Taşı'nın da bulunduğu sergide, uzay roketlerinin kopyaları ve tam boyutlu uzay aracı modelleri, Saturn V roketinin 10 metre uzunluğundaki modeli, astronot menüleri ve görevlerde kullanılan ekipmanlar ile Apollo kapsülü ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) modelleri en çok ilgi çeken parçalar arasında yer alıyor.