Bu hafta ne yapsak? 14 Eylül 2024 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 14 Eylül ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

NİLOYA VE ARKADAŞLARI İSTANBUL'DA

Türkiye'nin sevilen yerli çizgi film kahramanı Niloya, arkadaşları Mete ve Tospik'le birlikte çocuklara unutulmaz bir anı bırakmak için İstanbul'a geliyor. Kahramanlar, interaktif gerçekleştirecekleri gösterileri, renkli sahneleri ve hafızalara kazınan müzikleri ile minik dostlarına eğlenceyi doyasıya yaşatmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Niloya ve arkadaşları, 14-15 Eylül tarihlerinde 14.00, 16.00 ve 18.00 saatlerinde 3 seans halinde İstanbul Torium Alışveriş Merkezi'nde ücretsiz olarak sevenleriyle bir araya gelecek.

PARİBU İLE "ARTER'DE UZUN CUMARTESİ"

Arter, "Uzun Cumartesi" uygulamasıyla 21 Eylül Cumartesi günü kapılarını bir kez daha gece yarısına kadar açık tutacak. Paribu'nun desteğiyle gerçekleşen "Uzun Cumartesi"de sergilerin yanı sıra kütüphane ve kitabevi de 11.00- 24.00 saatleri arasında ziyaretçilerin erişimine açık olacak. Çocuklar için "Bir Kutuda Yaşam", yetişkinler içinse "Hiçbir Yere Çıkmayan Merdivenler" başlıklı atölyelerin düzenleneceği Paribu ile "Arter'de Uzun Cumartesi" süresince ayrıca rutin turlara ek rehberli turlar düzenlenecek.

KAHVE VE MÜZİK ŞÖLENİ ANKARA'DA

Ankara'nın marka festivallerinden birisi olan Ankara Coffee Festival için geri sayım başladı. 20-21-22 Eylül tarihleri arasında Bilkent Center'da gerçekleşecek festivalde aralarında Bedük, Madrigal, Selin Geçit, Deniz Tekin, Melis Karaduman, Emir Yargın gibi ünlü isimlerin de bulunduğu toplam 19 konser gerçekleşecek.Sekizinci Ankara Coffee Festival için avantajlı biletler Biletino ve DSM Bilet'te satışta.

FİDAN, PRÖMİYERİNİ ANTALYA'DA YAPACAK

Ayçıl Yeltan'ın senaryosunu yazıp, yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj filmi olan Fidan, Antalya Film Festivali'nde ilk kez seyirciyle buluşacak. Fidan'ın parlak geleceğine rağmen girdiği yol ayrımının anlatıldığı filmde; 13 yaşındaki Fidan karakterini canlandıran Leyla Smyrna Cabas ve kardeşi Ali karakterini canlandıran Ömer Asaf Bilgin oynuyor. Başrollerde usta oyuncular Alican Yücesoy, Ayça Bingöl, Göksel Kortay, Gürkan Uygun, Ilgın Bingöl ve Pınar Tuncegil eşlik ediyor. Kültür veTurizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nden ilk film yapım desteği alan Fidan, Fest New Directors New Film Festivalinden Marsilya'da pitching ödülü alırken, MedFilm Festivalinden Roma'da work in progress ödülü aldı.