Bu hafta ne yapsak? 14 Ekim 2023 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 14 Ekim 2023 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

SUR KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ BAŞLIYOR

Mezopotamya'nın çok dinli, çok dilli, çok kültürlü yapısı, kendine has mimarisi ve sanat anlayışı ile pek çok uygarlığın merkezi Diyarbakır'da düzenlenecek Sur Kültür Yolu Festivali, 14 Ekim'de başlayacak ve 9 gün boyunca 40'tan fazla noktada 500'den fazla etkinlikle tarihi boyunca olduğu gibi misafirlerini kucaklayacak. Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde "Abur Cubur Şhow", "Doğu Demirkol", Uğur Arslan ile "Senfonik Afara", "Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri", "Sefa Doğanay Show" gibi eğlenceli sahne gösterileri ile Yavuz Bingöl konseri gerçekleştirilecek.

ŞEHRİN EĞLENCESİ ZARİFİ'DE DEVAM EDİYOR!

Lezzetine doyulmayan mezelerin en güzel eşlikçisi şarkılarla haftanın yorgunluğunu atmaya ne dersiniz? Beyoğlu denilince akla ilk gelen mekanlardan olan Zarifi, kaliteli müzik ve kaliteli lezzet arayışında olanlar için tadı damaklarda kalacak bir eğlence sunuyor. 2023-2024 sezonu için dolu dolu bir program hazırlayan mekânda sezon boyunca her cuma Greek müziğin kraliçesi Göknur sahne alırken, yüksek enerjisi ve eğlenceli sahne performansı ile Özlem Yüksek cumartesi akşamlarını unutulmaz kılacak.

"EKSİK" OYUNU, YENİ SEZONU FİŞEKHANE'DE AÇIYOR!

Güçlü metniyle geçtiğimiz sezonun en dikkat çeken tiyatro oyunlarından "Eksik", yeni sezon için perdelerini 19 Ekim Perşembe akşamı 20.30'da Fişekhane Ana Sahne'de açıyor!

Aksel Bonfil'in yazıp yönettiği oyunda sahneyi Levent Can, Hande Doğandemir ve Erdem Kaynarca paylaşıyor.

"Eksik", annesinin komada olduğunu haber vermek için yanında kız arkadaşıyla birlikte, babasının Datça'daki çiftlik evine giden Metin'in burada yaşadığı yüzleşmeleri, aile içi hesaplaşmaları ve açığa çıkan sırları hem hüzünlü hem de güldüren bir dille sahneye taşıyor.

D&R KİTAP FUARI BAŞLADI

Geleneksel D&R Kitap Fuarı, kapılarını yedinci kez açtı. Kültür ve sanat tutkunlarının buluşma noktası haline gelen kitap fuarı; 5 Kasım'a kadar Türkiye'nin dört bir yanında okurları sevdikleri yazarlarla buluşturacak. Fuar kapsamında; Tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan ünlü ekonomist Emre Alkin'e, oyuncu Buğra Gülsoy'dan çocukların favori kahramanı Kral Şakir'in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu'na birbirinden değerli yazarlar eserlerini okurları için imzalayacak ve söyleşi gerçekleştirecekler.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR YENİLİKÇİ ADIMLAR"

Türkiye'nin güzellik ve kişisel bakım sektöründe sürdürülebilirliği sahiplenen ilk perakende markası Watsons'ın bu yıl ilk kez düzenlediği "Watsons Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Zirvesi" 19 - 20 Ekim'de Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Ücretsiz olarak herkesin katılımına açık olan zirve "Sürdürülebilir Geleceğe Yenilikçi Adımlar" sloganıyla ele alınacak.