Bu hafta ne yapsak? 13 Mart 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak? 13 Mart 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

TARİHİ SELİMİYE HAMAMI KÜLTÜR MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ

Üsküdar Belediyesi, dünyada bir başka örneği olmayan yeni bir kültür merkezini İstanbullulara kazandırdı. 3'üncü Selim tarafından 1802 yılında yaptırılan tarihi Selimiye Hamamı'nı 3 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından Nevmekân Selimiye olarak hizmete sundu. Hamamdan kütüphaneye dönüştürülen kültür merkezi konsepti ile Türkiye'de ve dünyada bir ilk olarak gösteriliyor.

GÜLİNLER İLE 'BİR MASADA OTURDUK' 19 MART'TA YAYINDA

Zorlu PSM, sevilen isimleri farklı içerik formatlarıyla bir araya getiren Youtube serilerine bir yenisini daha ekliyor. Büyük Ev Ablukada'nın sevilen solisti Gülinler'in her hafta farklı bir müzisyen konuğunu ağırlayacağı "Bir Masada Oturduk", 19 Mart Cuma akşamı Zorlu PSM YouTube kanalında başlıyor. Programın ilk konuğu, sanatçı Fırat Tanış oluyor. "Bir Masada Oturduk" her Cuma Zorlu PSM YouTube kanalından izlenebilecek.

EVDE KAL FEST YİNE ÇOK RENKLİ

Türkiye'nin ilk online festivali Evde Kal Fest, Filtresiz Özel programıyla @kendinehasonline instagram hesabında yeniden başladı. Bir ay boyunca hem müziğe hem de eğlenceye doyuracak Evde Kal Fest #FiltresizÖzel sahnesinin sıradaki konuğu 17 Mart Çarşamba akşamı Gaye Su Akyol olacak. Festival ile ilgili detaylı bilgiyi @kendinehasonline Instagram hesabında bulabilirsiniz.

RUBATO BU AKŞAM TRUMP SAHNE'DE

Anadolu ezgileri, modern arabesk, Türk pop müziğinin melodi açısından en seçkin eserlerini repertuvarından bulunduran Rubato, çevrim içi canlı konseriyle hayranlarıyla buluşacak. Rubato, pandemi kısıtlamaları nedeniyle evde kalan müzikseverler için bu akşam saat 21.00'de Trump Sahne'de düzenlenecek online canlı konser ile evlere konuk oluyor. Konseri izlemek isteyenler www.passo.com.tr üzerinden biletleri satın alabilir ve kendilerine iletilen web adresi üzerinden tv, tablet ya da cep telefonu ile konseri keyifle izleyebilirler.

ZEN-G, DİNLEYİCİYİ KENDİ DÜNYASINA DAVET EDİYOR

Başarı çıtasını her geçen gün yükselten ve yaptığı şarkılarla listelerden düşmeyen Zen-G, uzun zamandır beklenen albümünü dinleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Zen-G, 11 şarkıdan oluşan ve Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlanan "ZENGBEJ" albümüyle dikkatleri üzerine çekiyor. Albümün ismini Doğu Anadolu toplumlarındaki ozanlara verilen "dengbej" isminden türeten Zen-G, "Dengbej'I Zengbej olarak yorumladım. Bu albümde aynı zamanda kendi coğrafyam da olduğu için bir anlamda kendi tabiatımı paylaşmak istedim. Bu anlatım diline, bu yakarışlara, isyana ve aktarış biçimime dengbejliği yakın bulduğum için albüme ZENGBEJ adını verdim" diyor.