Bu hafta ne yapsak? 11 Mayıs 2024 ajandası

Tiyatro, seminer, konser ve etkinlikler... Bu hafta ne yapsak diyenlere işte 11 Mayıs 2024 ajandası.

ENDER EREN / endereren@gmail.com

ANNELERLE HARİKA BİR KAHVALTI

Çamlıca Kulesi ve Adalar manzarası eşliğinde, 24 yıldır lezzet tutkunlarını ağırlamaya devam eden Çömlek Kuru Fasulye Restoran, hafta içi ve cumartesi günleri serpme, pazar günlerine özel de açık büfe ile geleneksel Türk kahvaltı lezzetlerini misafirlerine sunuyor. En değerli varlığımız annelerimiz, her zaman her şeyin en güzelini hak eder. Çömlek Kuru Fasulye'nin bu özel günde uyguladığı yüzde 20 indirim sürprizi ile de Anneler Günü'nde annenize sevdikleriyle birlikte keyifli bir kahvaltı eşliğinde güzel saatler hediye edebilirsiniz.

KARAVAN FESTİVALİ HAFTAYA BAŞLIYOR

Doğa ile iç içe unutulmaz anlar yaşamak isteyenlerin heyecanla beklediği İstanbul Karavan Festivali, 17-18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde 5'inci kez karavan tutkunlarını ve doğaseverleri bir araya getiriyor. Doğada Yaşam Okulu tarafından her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında düzenlenen festival, doğaseverleri Kilyos'ta buluşturuyor. Programda; yoga, zipline, tırmanma parkuru gibi eğlenceli aktivitelerin yanı sıra keyifli atölye çalışmaları, konserler ve doğada yaşam konusunda bilgilendirici söyleyişiler düzenlenecek.

KUBBE: FİLİSTİN ZAMAN TÜNELİ

Yedi Hilal Derneği'nin görsel sanatçıları bir araya getirerek hazırladığı "Kubbe: Filistin Zaman Tüneli" sergisi, Üsküdar Mimar Sinan Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. 14 Haziran'a kadar ziyarete açık olacak sergide, Filistin'in İsrail'e karşı verdiği bağımsızlık mücadelesi kronolojik olarak anlatılıyor. İsrail'in Filistin'deki katliamlarına ilişkin hazırlanan somut ve dijital sanat eserlerinin yer aldığı serginin küratörlüğünü Numan Noyan Küçük, koordinatörlüğünü Adem Çelik ve proje yönetimini Ramazan Karabacak üstleniyor. Sergide dijital sanat eserleri, enstalasyon, resim, söyleşi ve dinleti gibi farklı dallarla ziyaretçilerin zihin dünyasında geçmişi ve geleceği şekillendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Küçük, "6 farklı kubbe altındaki tarihsel serüvenle beraber sergilenen eserler, bir anlam bütünlüğü inşa ediyor ." dedi.

TÜRK POP MÜZİĞİNİN ÜNLÜ İSİMLERİ SAHNEDE

10. yılını kutlayan Akasya Alışveriş Merkezi, sene boyunca sürecek etkinliklere, Türk pop müziğin başarılı isimlerinin yer alacağı 10 günlük konser serisiyle başlıyor. Ev sahibi sanatçı Bora Öztoprak, 16 Mayıs'ta başlayacak konserlerde sahnesinde Hande Subaşı, Gökhan Türkmen, Eda Baba ve Grup Gündoğarken gibi ünlü sanatçıları ağırlayacak. Ücretsiz gerçekleşecek 10. yıl konserlerinin kapanışını ise 26 Mayıs'ta pop müziğin dev ismi Candan Erçetin yapacak.